αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Σκέψεις ενός αναγνώστη για το ενωτικό ψηφοδέλτιο

Από το Νίκο

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας και το πολιτικό θάρρος της πράξης σας, να πετάξετε τα χρωματιστά γυαλιά και όλοι μαζί ενωμένοι να δουλέψετε σκληρά για το καλό του τόπου μας. Τέτοιες προσπάθειες είναι αξιέπαινες και οφείλουν συμπαράσταση από όλους μας.

Καθώς όμως πλησιάζει η τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης κάποιες αθώες σκέψεις με βασανίζουν...

Θυμάμαι μια αντίστοιχη προσπάθεια στον τόπο μας πριν από δύο τετραετίες. Μια πραγματική προσπάθεια με την κατάθεση στην κρίση των συμπολιτών μας, ενός εκ του αποτελέσματος ανεξάρτητου και διακομματικού συνδυασμού, αφού τα ‘ηχηρά’ ονόματα όλων των πολιτικών χώρων της Αράχοβας, συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή.
Τότε όμως φίλοι του «ενωτικού», οι περισσότεροι από εσάς (ίσως δεν είχατε κάνει ακόμα επέμβαση στα μάτια σας και σας ήταν απαραίτητα τα όποια γυαλιά), όχι μόνο δεν στηρίξατε την προσπάθεια αυτή, αλλά οι μισοί την κατηγορούσατε ως μια κίνηση υποκινούμενη από το ΠΑΣΟΚ ενώ άλλοι θεωρούσατε την ίδια υποψηφιότητα ως διασπαστική της Νέας Δημοκρατίας.
Ίσως όμως να έχετε δίκιο, οι καιροί αλλάζουν, τα λάθη όταν αναγνωρίζονται συμβάλουν στην πρόοδο και επιτέλους ωρίμασαν οι συνθήκες να αναβιώσετε την ιδέα την οποία τότε καταδικάσατε.

Όμως ειλικρινά, οι απορίες συνεχίζουν να μου στοιχειώνουν το μυαλό.

Φίλοι του ενωτικού μια αφελής ερώτηση.
Γνωρίζετε...

...τι είναι ο Καλλικράτης;;;;;
Πώς αύριο το πρωί θα συνεργαστείτε με το λαό του Διστόμου, πως θα συμβάλλετε στην ισορροπημένη ανάπτυξη του νέου Δήμου, αφού εσείς οι ίδιοι ξεκινήσατε και στηρίξατε το όλο εγχείρημα σας σε ποδοσφαιρικό ντέρμπυ, για το ποιος θα πανηγυρίσει (με τη διαιτησία ποιού βέβαια δεν μας είπατε...) το αποτέλεσμα του αγώνα Δίστομο - Αράχοβα.
Από την άλλη, δεν είναι λίγο αφελές εκ μέρους σας άνθρωποι οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει και έχουν αγωνισθεί για το καλό του Δήμου, να τους κατηγορείται για κομματικούς, μόνο και μόνο επειδή υπερασπίζονται την ιδεολογία και το έργο τους και να μας προτείνεται «ουρανοκατέβατους» σωτήρες!!!!

Και κάτι τελευταίο. Ακούστηκαν πολλά για τις απερχόμενες Δημοτικές Αρχές, τόσο στον Δήμο Αράχοβας, όσο και στο Δήμο Διστόμου.
Τις υποθέσεις αυτές, όπως ακούστηκε, θα τις αναλάβει ο εισαγγελέας και οι ορκωτοί λογιστές...
Την κοροϊδία και την εκμετάλλευση όμως στους ομήρους της γενιάς των 700 ευρώ δεν γνωρίζω κανένα εισαγγελέα και κανένα ορκωτό λογιστή που θα την καταδίκαζε.
Ίσως τελικά ότι είναι νόμιμο να είναι και ηθικό!!

Νίκος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η διαφορά είναι ότι τότε είχαμε «Αστραχάν» για αρχηγό.

Λ. είπε...

Αγαπητέ Νίκο,
Στο πρώτο θέμα που βάζεις θα σου απαντήσω με λόγια άλλου από το blog αυτό, που αντιπροσωπεύουν πολύ κόσμο.Αν μιλάμε για τον ίδιο υποψήφιο που κατέβηκε και έχασε δύο φορές, εκείνος «εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής».(Και τότε εστηρίχθη ΚΑΙ από Νεοδημοκράτες θα συμπληρώσω).
Αν βρεθεί ελλιπής και ο κ.Πατσαντάρας θα το κρίνει ο κόσμος όπως έκρινε και κατέκρινε με πολλούς τρόπους όλους τους πρώην υποψηφίους.Εγώ που είχα στηρίξει τότε εκείνο τον συνδυασμό, δε νιώθω και πολύ περήφανος αλλά "το μη χείρον βέλτιστον"..Τώρα όμως δε συμβαίνει το ίδιο!
Στην ερώτηση που απευθύνεις προς τους κυρίους του ενωτικού, εγώ αν και δεν είμαι στο ψηφοδέλτιο θα σου απαντήσω: "Μηδένα προ του τέλους μακάριζε"...Θα κριθούν όλοι και θα λάβουν αυτό που τους αξίζει!

Φιλικά πάντα,
Λ.

Top