αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Ο αετός: μαθήματα ζωής...

Την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση που ακολουθεί έστειλε ο κ. Γιάννης Πατσαντάρας, με την επισήμανση ότι θα ήθελε να το μοιραστεί με όλους μας, επειδή πιστεύει ότι η φύση μας διδάσκει με τον καλύτερο τρόπο.

Η παρουσίαση λέει ότι ο αετός είναι το μακροβιότερο από τα αρπακτικά πτηνά και ότι μπορεί να ζήσει μέχρι και 70 χρόνια. Για να ζήσει όμως τόσα χρόνια, πρέπει να πάρει μια σκληρή απόφαση όταν φτάσει 40 χρονών.
Όταν λοιπόν φτάσει τα 40, τα μακριά και ευέλικτα νύχια του, δεν μπορούν να αρπάξουν λεία για να τραφεί. Επίσης το μακρύ και κοφτερό ράμφος του, γίνεται πολύ κυρτό και δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Ακόμη, τα βαριά και γερασμένα φτερά του φορτωμένα με πυκνά πούπουλα, κολλάνε στο στήθος του και τον δυσκολεύουν να πετάξει.
Έτσι, πρέπει να πάρει μια μεγάλη απόφαση. Να περάσει μια πολύ επώδυνη διαδικασία αλλαγής που διαρκεί 150 μέρες, ή να πεθάνει.
Αν ο αετός θέλει να ζήσει, πρέπει να πετάξει στην κορυφή ενός βουνού και να παραμείνει στη φωλιά του. Εκεί, θα πρέπει να χτυπήσει το ράμφος του πάνω σε ένα βράχο μέχρι αυτό να αποκοπεί. Πρέπει να περιμένει μέχρι να φυτρώσει καινούργιο ράμφος και μετά θα αποκόψει τα νύχια του. Όταν φυτρώσουν τα καινούργια του νύχια, ο αετός αρχίζει να μαδάει τα γερασμένα του φτερά.
Αφού περάσουν λοιπόν 5 μήνες (150 μέρες), ο αετός με το καινούργια ράμφος, νύχια και φτερά, πραγματοποιεί τη διάσημη πτήση της Αναγέννησής του και ζει για ακόμη 30 χρόνια!

Το μάθημα ζωής λοιπόν που αποκομίζουμε από την περίπτωση του Αετού είναι ότι ζωτικής σημασίας αποφάσεις στη ζωή μας, εάν θέλουμε να επιβιώσουμε, πρέπει να τις ξεκινήσουμε με μια επώδυνη αρχικά αλλά ελπιδοφόρα διαδικασία αλλαγής. Επίσης μερικές φορές, πρέπει να απαλλαγούμε από παλιούς τρόπους ζωής και συνήθειες. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ, να ΖΗΣΟΥΜΕ το Παρόν και να προσδοκούμε σε ένα ελπιδοφόρο ΜΕΛΛΟΝ!


Με εκτίμηση
Γιάννης Πατσαντάρας.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ ...ΟΜΩΣ... ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗ ΜΟΝΑΧΙΚΟΤΗΤΑ...ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΠΑΔΙΑ...ΜΕ ΕΚΤΗΜΗΣΗ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΒΡΗΚΑΤΕ''

δεξιος είπε...

αγαπητε ιωαννη δεν ξερω για τους αετους αλλα εσυ αν δεν σε ειχε προτεινει αυθαιρετα ο γιαννελος(αληθεια σταθη θα επωμισθεις το κοστος σε περιπτωση ηττας),τωρα θα σουν ενας απλος αποστρατος αδελφος της σοφιας.παρ ολα αυτα καλη επιτυχια αλλα σταθη να θυμασαι.εσυ ανακατεψες την τραπουλα,κι αν χαθει το παιχνιδι θα χεις ευθυνες

ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑ είπε...

Αρκεί τα φτερά να είναι εδικά ΤΟΥ και όχι δεκανίκια . Αρκεί το ράμφος ΤΟΥ να είναι εργαλείο αλήθειας και όχι ντουντούκα μπαρούφας. Αρκεί νύχια ΤΟΥ να είναι ρομφαία για τους άδικους και τους βρωμιάρηδες, και όχι ξυστρί για τους αφεντάδες. Γιατί αν δεν ισχύουν τα παραπάνω, τότε η περηφάνια και η απαλλαγή τάχα μου απ' τα παλιά .... είναι δήθεν, και κατα κεί διολισθαίνεις μου μοιάζει, καπετάνιο....

Αντικυραίος είπε...

Φίλε ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΕ (δεν μου μοιάζεις και πολύ για Αντικυραίος) για να κριτικάρεις τα λεγόμενα του πτέραρχου,ο οποίος αν μη τι άλλο είναι ΚΥΡΙΟΣ και στα λεγόμενά του, θα πρέπει, αν μη τι άλλο, να διαθέτεις αυτό που λέμε ¨μεγαλείο ψυχής¨ και αυτό δεν φαίνεται απ'αυτά που γράφεις. Τουλάχιστον άσε τις φανφάρες περί "εργαλείων αλήθειας και ρομφαίας" και δέξου ότι κάποιος που έχει πετάξει για χιλιάδες ώρες στα ύψη που πετάνε οι αετοί, όχι για αναψυχή και σίγουρα όχι για τα χρήματα, διαθέτει και ΨΥΧΗ και ΗΘΟΣ και ΑΞΙΕΣ, λέξεις άγνωστες για κάποιους σαν και ¨του λόγου σου¨.

αριστεροκεντροδεξιός είπε...

Γιατί τέτοιο κόμπλεξ "δεξιέ"? Όχι και "ένας απλός απόστρατος αδελφός της σοφίας" ο Επίτιμος Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας. Αλήθεια ξέρεις πολλούς Επίτιμους Αρχηγούς να έχουν ανάγκη από αναγνώριση, ή μήπως θεωρείς ότι ψάχνει καταξίωση μέσα από το δήμο?

ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ είπε...

ΔΕΞΙΕ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΩΜΙΣΘΩ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ.ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ?ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟΣ.

ΑΔΕΞΙΟΣ είπε...

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΕΛΟ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΙΚΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ.

επιδεξιος είπε...

αυτο ο μηνυμα του αδεξιου παιδια ουτε ο λεοντιος να το γραφε.σταθη μην ακουτε κανενα.προχωρατε με το γιαννη και τους αλλους.θα πουν πολλα.οσο βλεπουν ην νικη να ερχεται.αδεξιε καταγελλεις αυτον που κανει παραβαση.ο πτεραρχος δεν ειναι σαν τους φιλους σου

Top