αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας, κ. Γεώργιος Ανδρέου, για το ενωτικό ψηφοδέλτιο και την υποψηφιότητα Πατσαντάρα

Αγαπητέ Ντελάλη

Κάποιοι επισκέπτες σου απορούν γιατί δεν τοποθετούμαι στο θέμα του ενωτικού ψηφοδελτίου. Υπενθυμίζω ότι έχω τοποθετηθεί – ενθουσιωδώς θετικά - όταν συζητήθηκε το θέμα στα πλαίσια (όχι ως θέμα γιατί το ΔΣ δεν είναι αρμόδιο) του Δημοτικού Συμβουλίου, που συζήτησε, με την παρουσία πολλών συμπολιτών μας το θέμα του Καλλικράτη, μετά την ψήφιση του νόμου και την οριστικοποίηση του ονόματος, αλλά και με την συνέντευξή μου στο τελευταίο τεύχος του ΑΧΟΥ της Αράχωβας. Όμως η δημόσια εμφάνιση και τοποθέτηση του Γιάννη Πατσαντάρα, μοναδικού μέχρι τώρα υποψήφιου που με θάρρος εκδηλώθηκε δημόσια, και όσα αναφέρει στην παρέμβασή του, δίνει στο θέμα μια νέα διάσταση που θεωρώ ότι μου επιβάλλει επίκαιρη τοποθέτηση.

Γνωρίζοντας τον άνδρα, την ιστορία, τις αρετές, την πορεία, το ήθος, την καθαρότητα και τις ικανότητές του, σε συνδυασμό με την ηλικία και κυρίως την άνεση χρόνου που του δίνει η συγκυριακή αποστρατεία του, θεωρώ πως αποτελεί μοναδική ευκαιρία για ΟΛΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ. Ιδιαίτερα στην αρχική θεσμική συνένωση των πόλεων που τον απαρτίζουν, που απαιτεί ιδιαίτερες οργανωτικές ικανότητες, που κατά τεκμήριο διαθέτει ο Γιάννης, από την εμπειρία των καίριων θέσεων της πολεμικής αεροπορίας που πέρασε. Μου δόθηκε η ευκαιρία επανειλημμένα να διαπιστώσω την εξαιρετική ευελιξία του στην διαχείριση καταστάσεων, προφανώς πείρα από τις διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε από τις θέσεις υψηλής ευθύνης που κατείχε (και επί σοβαρών εθνικών θεμάτων), αλλά και τον τρόπο που παίρνει αποφάσεις ακούγοντας προσεκτικά και με ανοιχτό μυαλό γνώμες και απόψεις χωρίς να είναι «κολλημένος» και να προσπαθεί να επιβάλλει την σχηματισμένη γνώμη του. Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα πολλά. Δεν το κάνω, γνωρίζοντας την μετριοφροσύνη του. Η εικόνα που έχω είναι του βαθειά δημοκρατικού και συναινετικού ανθρώπου, προσόντα σπουδαία για τον Δήμαρχο και ιδιαίτερα για τον Δήμαρχο του Νέου Καλλικρατικού Δήμου.

Αγαπητέ Ντελάλη, θέλω να απευθυνθώ ειδικά στους δημότες του τέως Δήμου Διστόμου και της Αντίκυρας και να τους καλέσω να αρπάξουν την μοναδική αυτή ευκαιρία. Το θέμα δεν είναι αν ο Δήμαρχος θα είναι Αραχωβίτης ή Διστομίτης ή Αντικυραίος ή Στειριώτης. Το θέμα είναι να έχουμε Δήμαρχο ενωτικό, συναινετικό ικανό και κυρίως απαλλαγμένο από τις εντάσεις για το όνομα που μας χώρισαν. Όπως αναφέρει εύστοχα και ο Ι. Πατσαντάρας στην δημόσια τοποθέτησή του, την αναλογική και δίκαιη συμμετοχή στις αποφάσεις εγγυάται ο νόμος που προβλέπει αναλογική εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους αντιδημάρχους. Στο χέρι όλων είναι η αναβάθμιση του ρόλου των τοπικών συμβουλίων κάθε πόλεως, που προβλέπει ο νόμος. Το γεγονός ότι ο Ι. Πατσαντάρας «βγήκε» μπροστά διεκδικώντας να είναι ενωτικός υποψήφιος της Αράχωβας δεν σημαίνει τίποτα άλλο από το ότι επιχειρείται η μοναδική για την περιοχή μας υπέρβαση των κομματικών επιλογών και προκαταλήψεων με στόχο την ισοτιμία και την αξιοκρατία, που αν επιτευχθεί στα πλαίσια όλων των πόλεων του ενιαίου Δήμου, θα αποτελέσει μια μικρή τοπική επανάσταση, που μόνο θετικά μπορεί να έχει.

Έτσι πρέπει να το δουν και οι δημότες της Αράχωβας και όχι σαν ευκαιρία να «πάρει» η Αράχωβα το Δήμο, γιατί ο Δήμος δεν μπορεί να παρθεί από κανέναν. Δεν είναι κάστρο να αλωθεί. Ο νέος Δήμος περιμένει την χρηστή και ικανή διοίκησή του.

Ακούω και μαθαίνω ότι κάποιοι, στην Αράχωβα, αν και δήλωσαν και δηλώνουν ένθερμοι θιασώτες του ενωτικού ψηφοδελτίου, απορρίπτουν το Γιάννη ως ενωτικό υποψήφιο για την πολιτική τοποθέτηση, που πιστεύουν ότι έχει, λες και όποιος δήλωνε υποψηφιότητα δεν θα είχε αυτόν ή τον άλλο, συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό (αν όμως ήταν «δικός μας» θα μας έκανε αλλά δεν θα έκανε στους άλλους).
Υποκρισία και πρόσχημα για να στοιχηθούν πίσω από τον κομματικό υποψήφιο και να «προσμετρήσουν» τον Δήμο στα πολιτικά εκλογικά κέρδη των δημοτικών εκλογών.

Ακούω ακόμα και μαθαίνω ότι το κόμμα στο οποίο, οι παραπάνω αποδίδουν στον Γιάννη πολιτική προτίμηση, τον πιέζει, έσω διαφόρων παραγόντων,να αποσύρει την υποψηφιότητά του, για να «χρίσει» κάποιον άλλο «ακραιφνώς κομματικό» ως υποψήφιο, με μοναδικό σκοπό να τον προσμετρήσει και αυτό στα πολιτικά εκλογικά κέρδη των δημοτικών εκλογών.
Και τα δύο κόμματα αδιαφορούν για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του υποψήφιου.
Πάντως για το θέμα αυτό πρέπει να επισημάνω ότι ο Γιάννης τιμήθηκε διαχρονικά από όλες τις, διαφορετικών παρατάξεων, Κυβερνήσεις, γεγονός που δείχνει ότι στην επαγγελματική του διαδρομή δεν «πολιτευόταν».

Αγαπητέ Ντελάλη, σημεία των καιρών. Ίσως κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι οι διαφοροποιήσεις αυτού του είδους «έπεσαν» παταγωδώς και μάλιστα τσακίστηκαν. Τι σημαίνει άραγε σήμερα δεξιός ή αριστερός, και ποιος πράττει δεξιά ή αριστερά. Ο καθένας με την πολιτεία και την ιστορία του.

Σίγουρα πάντως το λόγο έχουν οι πολίτες, που αγνοούνται από τους λίγους που υπηρετούν το κομματικό όφελος σε βάρος της ουσίας και της αλήθειας, οι πολίτες που αφού γυρίσουν την πλάτη στις κομματικές επιλογές, θα – και πρέπει – να αποφασίσουν με ανοιχτό μυαλό και ανεπηρέαστοι παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια τους, διατηρώντας βέβαια τις πολιτικές τους προτιμήσεις και επιλογές.

Ο Γιάννης Πατσαντάρας είναι προσωπικότητα εγνωσμένου ήθους και κύρους, που μπορεί οποιοσδήποτε να «βγει» μαζί του δημόσια χωρίς να ντρέπεται για κάτι. Μπορεί να ενώσει και να πετύχει, γιατί έχει όλες τις προϋποθέσεις.

Φίλοι δημότες όλου του νέου Δήμου, ότι κι αν πιστεύετε και καλώς, βγήτε δημόσια στο πλευρό του Γιάννη, θέστε τους καλλίτερους στη διάθεσή του, διαλέξτε μαζί του υποψήφιους, συζητήστε τους βασικούς κανόνες της συνεργασίας, ελεύθερα ίσως και δημόσια, ψηφίστε τους καλλίτερους. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα διαψευσθήτε.

Φίλοι Δήμαρχοι της Αράχωβας Γιώργο Ανδρέου - Λεόντιε, του Διστόμου Θανάση Πανουργιά και Πρόεδρε της Αντίκυρας, Γιάννη Μίχο, δράξτε την ευκαιρία να ενεργήσετε ενωτικά για το καλό των πόλεων και του νέου Δήμου. Η ιστορία θα το καταγράψει και θα σας πιστώσει.

Με εξαιρετική Τιμή
Γιώργος Δ. Ανδρέου
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας

16 σχόλια:

ελ. είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΨΗΛΕ!!!!ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ!!!ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ...Ο ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΡΕΙ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ....ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ολοι σας περιμενουν στη γωνια εσας τους αλλους του ενωτικου.Σκεφτειτε το καλα.Μπράβο κυριε Ανδρεου,σωστη παρεμβαση.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΕΛΑΛΗ ΒΑΛΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ......ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ.....

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ είπε...

Αντιγράφω από τον Ψηλό: Και τα δύο κόμματα αδιαφορούν για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του υποψήφιου.
Σωπάτε, αρχίζουν και λέγονται αλήθειες παιδιά. Για να δούμε και το μετά!

τσεκουρατος είπε...

σωστος ο ακοματιστος.ερωτηση προς τον ψηλο:τοσα χρονια ησουν σε κομματικο ψηφοδελτιο.τα κομματα αδιαφορουσαν ναι η οχι για την ποιοτητα του υποψηφιου;τωρα αλλαξαν τα κομματα ψηλε;
δε ρωταω για αλλο λογο,ετσι κι αλλιως το γιαννη θα ψηφισω οποιοι και να ναι οι αλλοι.αλλα για να δειξω σε ολους τι κακο μας εκαναν τα κομματα και οι γραμμες μεχρι τωρα.
Τελος.τα κομματα στο περιθωριο.
ψηλε μπραβο,αν και μεχρι σημερα ησουν μερος του συστηματος που απαξιωνεις τωρα.ελπιζω απο δω και περα να μας τα λες τσεκουρατα.αυτο θελουμε,οχι κομματα και καπελα.

psile kapote alla eleges είπε...

o psilos kala ta leei an kai mexri prin na mina stirize ton leontio oti ki an ekane.to alter ego toy o stathis poy xathike re paidia.lete na ton doume me kanena sotiriou

μνημων είπε...

η αλεπου κι αν γερασε.ψηλε δεν ειπες οτι αποσυρεσαι.παρε τον λεοντιο κι αντε για καφεδακι στο κολονακι.τοσα χρονια ολο νουθεσιες ησουνα.κι οταν ερχοντουσαν τα δυσκολα εβαζες αλλους μπροστα.τι λες εσυ σταθη.αφου θα μιλησεις στον αχο πες μας ποιοι αλλοι ηταν να παραιτηθουν εκεινη την μερα κι εκαναν πισω.και τωρα το παιζουν επιτιμοι.

Ανώνυμος είπε...

εκτιμώ τον γιάννη σαν άτομο π'αρα πολύέχει όμως τα αγκάθια του..
1.. Μαργαρίτης

2.. μήπως παρουσιάστηκε σαν στενά αραχωβίτικη υποψηφιότητα????

3. από τους ανθρώπους που τα έκαναν μανταρα και μια ζητούσαν ''μετακόμιση'' στην Φωκίδα και μια συνένωση με την Λειβαδιά, καλό είναι να κρατάει αποστάσεις ο ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ.. (αλήθεια με αυτούς που σήμερα δαιμονοποιούμε σαν κομματικούς είχε συνεργασία ο Πτέραρχος για να γίνει αρχηγός ΔΑΥ, ΑΤΑ, κτλ..? ..)

αραχωβιτης είπε...

προς τελευταιο ανωνυμο...δσιστομιτη ασχολησου με τον πανουργια και τον νταουλα.ασε μας εμας να ξερουμε ποιος ειναι ο πατσανταρας και ποιος ο γιαννελος και ο ανδρεου που τον προτεινουν.εισαι χαμηλα εσυ

Ανώνυμος είπε...

μπραβο φίλε μου, με υβριστικους χαρακτηρισμούς δεν κερδιζεις τίποτα..
εαν ετσι πεισετε τον κόσμο μπραβο σας!!..
ετσι μόνο κακό κάνετε στον γιάννη..
όλοι εχουμε αποψη για όλους δεν ζούμε μακριά..

δεν ασχολούμε άλλο λοιπόν με όσους προκαλούν μισος και εμπάθεια μεταξύ των πολιτών όπως εσυ.
(και πες μου εαν είπα κάπου ψέματα.. ποιους κολακεύατε και ζητούσατε την εύνοια τους εως πριν λίγο καιρό)!!

Ο ΕΧΩΝ ΜΝΗΜΗ είπε...

Εχει και αλλο ''αγκαθι'' ο συμπατρ5ιωτης μας ο Γιαννης Πατσανταρας: Την συμμετοχη - εστω για λιγο - της αδελφης του Σοφιας στο ψηφοδελτιο της Ν.Δ. κεντρικο στελεχος της οποιας ειναι... Βεβαιως δεν ισχυει η οικογενειακη ευθυνη αλλα ναμην μας βγει και ...σοσιαλιστης ο Γ. Πατσανταρας. Ουτε ...ακομματιστος ο Ψηλος... Ψυχραιμια!

απορων είπε...

Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟς Ο ΓΙΑΝΝΗς! ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΞΙΟΣ ΜΕ ΠΑΤΕΝΤΑ ΗΤΑΝ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΠΟΙΟς ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά για ΡΩΤΉΣΤΕ Αντίκυρα μεριά..
όσο για την ΣΟΦΙΑ, οκ , μια μέρα είπε την άλλη την έκανε..

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ1 είπε...

Η Σοφία θα κάνει αυτό που πάντα έκανε με τις πλάτες του αδελφού της. Τα έχουν όλα προκάτ. Χάνει το ΠΑΣΟΚ προβάλλουν καλυμμένα την ΝΔ. Και το παίζουν ανεξάρτητοι. Ας γελάσω. Οι Έλληνες θα αλλάξουν αν αλλάξει η παιδεία τους και αρχίσουν να διαβάζουν και να σκέπτονται και βεβαίως να μην ξεχνούν.

Αλήθεια αγαπητέ Ντελάλη προσπαθώ να διαβάσω τα σχόλαι δεξιά και κάποια δεν εμφανίζουν το κυρίως σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΕΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΗ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑΣ..ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ..ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.. ΑΡΑΓΕ ΣΤΟ ΣΠΤΤΙ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ...ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ..ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟ ΙΔΙΟ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ..ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΓΕΩΡΓΑΚΟ ΕΝΟΩ..

Top