αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Το... άφαντο κουίζ, οι πράσινοι συσχετισμοί και αϊ καλά κρασά...

Η ιστορία με λίγα λόγια έχει ως εξής:

Έλαβα χθες από αναγνώστη προς δημοσίευση το ακόλουθο email:

Ποιος "έφερε" το Δελφικό Τοπίο στην Αράχωβα?

Ποιος "έφερε" τη Natura στoν Παρνασσό?
Έχουν καμία σχέση τα πρόσωπα?

Αυτή η δημοσίευση έγινε εκ παραδρομής για μερικά δευτερόλεπτα και αποσύρθηκε, με αποτέλεσμα τα site και blogs που είναι συνδεδεμένα με το Ντελάλη, να το εμφανίσουν, έστω και προσωρινά.

Διαβάζω λοιπόν σήμερα στο blog ntefi.blogspot.com
την ίδια δημοσίευση, με τίτλο: Άφαντο το κουίζ και το σχόλιο της διαχειρίστριας: "Το ερώτημα του αναγνώστη καλά έκανε και διαγράφηκε διότι τα πρόσωπα δεν έχουν σχέση παρα μόνο τα χρώματα".

Τώρα αναρωτιέμαι τι πρέπει να απαντήσω εγώ στον αποστολέα και στη διαχειρίστρια του ntefi.blogspot.com? Λίγο σοβαρότητα, λίγος συλλογισμός και λίγη λογική σε αυτά που λέμε, δεν έβλαψε ποτέ!!

Έχω επιτεθεί επαννειλλημένα στην κ. Γρανιτσιώτη, αλλά εδώ θα την υπερασπιστώ γιατί έτσι θεωρώ δίκαιο.
Είναι πασιφανές ότι το κουίζ που εμπνεύστηκε ο αναγνώστης συνδέει τη δημιουργία του Δελφικού Τοπίου με την κ. Γρανιτσιώτη και την περιοχή Natura με συγγενικό της πρόσωπο αρμόδιο σε θέματα περιβάλλοντος. Ατυχής έμπνευση. Και το blog ntefi.blogspot.com, σε μια σπάνια στιγμή πολιτικής ευφράδειας, μας λέει ότι καλώς διαγράφηκε, καθώς τα πρόσωπα δεν έχουν σχέση αλλά τα χρώματα (με πράσινο χρώμα για να το καταλάβουμε!!).

Για το Δελφικό Τοπίο, με μια απλή αναζήτηση στο internet μαθαίνει κανείς ότι καθορίστηκε από τον υπουργό πολιτισμού μετά από τη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Αυτό συνέβη γιατί το προβλέπει το σύνταγμα. Μάλιστα το Δελφικό Τοπίο φτάνει μέχρι την Ιτέα και την Άμφισσα, δεν είναι μόνο γύρω από την Αράχωβα. Αν καλώς ή κακώς η περιοχή του Δελφικού Τοπίου είναι τόσο μεγάλης έκτασης δεν το γνωρίζω, θεωρώ όμως ότι κακώς η κ. Γρανιτσιώτη συνδέεται τόσο στενά με αυτό. Άλλωστε η περιοχή έχει κηρυχθεί από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Για την περιοχή Natura, επίσης με μια απλή αναζήτηση στο internet, μαθαίνει κανείς ότι καθορίστηκε με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία 92/43, ενώ μαζί με τον Παρνασσό οριοθετήθηκαν άλλες 295 (!!) περιοχές. Δεν πρόκειται μόνο για τον Παρνασσό αλλά για τη μισή Ελλάδα. Ούτε βεβαίως πρόκειται μόνο για τον Παρνασσό η απαγόρευση δόμησης σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα (έχω αναφερθεί για αυτό σε συγκεκριμένη δημοσίευση περί του βασιλείου της βλακείας).

Λέτε λοιπόν, τα άτομα που αποτελούν (με το σκεπτικό του συντάκτη) τη λύση του κουίζ να κάνουν ότι τους κατέβει? Σας περνάει καθόλου από το μυαλό ότι για αυτά τα θέματα υπάρχουν φορείς και διαδικασίες που προβλέπονται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία? Τι είναι το Δελφικό Τοπίο και η Natura να μας "τα φέρουν", οι πατάτες του Καποδίστρια?

Και κάτι τελευταίο, ειδικά προς τη διαχειρίστρια του ntefi.blogspot.com: εσύ που μας λες ότι σχέση έχουν μόνο τα πράσινα χρώματα, έχεις υπόψη σου το θέμα της ανέγερσης εγκαταστάσεων στη θέση Αλαφόκαστρο, εντός του Δελφικού Τοπίου, επί των ημερών των γαλάζιων χρωμάτων?? Λυπάμαι πολύ που αν και νέα, δεν έχεις ευρύ πνεύμα και σκέψεις, παρά στέκεσαι κολλημένη σε πρακτικές του παρελθόντος... Δεν βλέπεις που μας έχουν καταντήσει...?

Ντελάλης

22 σχόλια:

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΚΟΥΙΖ ΣΤΟΝ ΝΤΕΛΑΛΗ είπε...

ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι σε πειραξε περισσοτερο απο ολα ντελαλη.το κουιζ ή η αναρτηση στο ντεφι. το κουιζ ειναι ενας προβλιματισμος και συσχετισμος ντοπιων προσωπων.οσοι το διαβασαν προτου δημοσιευτει,ολοι χομογελαγαν και το ελεγαν πετυχημενο.δεν σταλθηκε τυχαια στον ντελαλη και οχι σε καποιο αλλο blog.σταλθηκε στον ντελαλη προς σχολιασμο και παραθεση αποψεων.το τι προσπαθεις να καλυψεις μετεπειτα ειναι ενα αλλο θεμα.ως προς το δευτερο θεμα που πετας λασπη στο ντεφι....δεν ειναι ωρα να μιλησω για κανεναν και απο τους δυο σας.ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΑΜΑΤΑΩ(οπως ειπα και εχθες βραδυ)-ο νοων νοειτω.-

ονομα είπε...

Αγαπητέ φίλε,

Αν είσαι πράγματι ο εμπνευστής του κουίζ, σου απαντώ τα εξής:

1. Δεν με πείραξε απολύτως τίποτα, εκθέτω τις απόψεις μου με επιχειρήματα. Αν διαφωνείς με αυτά που λέω, μπορείς να μας πεις τη δική σου εκδοχή.
2. Δεν πετάω λάσπη σε κανέναν, πόσω μάλλον σε ένα blog. Νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να εκφράσω ελεύθερα τη γνώμη μου για το δημοσίευμά της. Η διαφωνία δεν είναι επιτρεπτή?
3. Δεν προσπαθώ να καλύψω τίποτα και κανέναν. Αν έχεις να πεις κάτι πες το καθαρά σε όλους μας. Αυτό λέγεται λάσπη και την πετάς εσύ προς το μέρος μου.
4. Όσο για το τελευταίο, μου ακούγεται εκβιαστικό. Αν έχεις να πεις το παραμικρό για μένα ορίστε, σε ακούμε. Για άλλα blogs δε με αφορά.

Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΤΕΦΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ.
ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ, ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΥ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΣΑΝ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΛΟΓ Η ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ.
αΠΟΡΩ ΠΩΣ ΕΣΥ ΝΤΕΛΑΛΗ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Η ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΤΕΦΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΕ ΣΕ ΑΦΟΡΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ντελάλη
Συνήθως δεν γράφω αλλά δεν άντεξα τώρα. Έχεις πολύ άδικο στο θέμα αυτό.
Για το δελφικό τοπίο δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Στον ελλαδικό χώρο έχουν θεσπιστεί πάρα πολλές ΖΟΕ επί των οποίων υπήρξαν διαβουλεύσεις ως προς το τελικό κείμενο και τους περιορισμούς.
Οι ευθύνες τις τότε δημοτικής αρχής για το γεγονός οτι η εν λόγω ΖΟΕ πέρασε υπό αυτή τη καταστροφική για τον τόπο μορφή είναι τεράστιες.
Ντελάλη, είναι πολεοδομικό έγκλημα αυτό που έγινε, το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία της Αράχωβας, και αν σε ενδιαφέρει πραγματικά να αντιληφθείς τη διάσταση του θέματος αν ρωτήσεις το κατάλληλο άτομο μπορεί να σου το εξηγήσει. Εμένα μια φορά μου εξήγησε πως λειτουργεί το σύστημα και έπαθα φρίκη. Πίσω από κάθε δεινό της Αράχωβας είναι το Δελφικό Τοπίο

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΕΛΑΛΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΠΕΣΤΑ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΦΙ....ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ!ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ !

Ανώνυμος είπε...

giannisdistomo ΝΤΕΛΑΛΗ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!
ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ.
ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΑΠ ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ;
ΥΓ.ΤΟ ΚΟΥΙΖ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΚΙΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤHΣΕΙ;

ονομα είπε...

Φίλε Ανώνυμε (που λες ότι έχω άδικο στο θέμα του δελφικού τοπίου),

Δεν μίλησα εγώ πουθενά για ΖΟΕ, αλλά για την αρχαιολογική περιοχή του Δελφικού Τοπίου και τη συσχέτισή της με την κα Γρανιτσιώτη.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ΖΟΕ. Είναι κάτι που ισχύει ή μήπως όχι? Αν θες εξήγησέ μας τι εννοείς ή παράπεμψέ μας στον κατάλληλο άνθρωπο που ενημέρωσε κι εσένα για να μάθουμε.

Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ντελάλη
Δεν έχω πολύ χρόνο αλλά επειδή πιστεύω οτι σε ενδιαφέρει το θέμα θα προσπαθήσω να σου πω κάτι λίγα με πολύ απλά λόγια.
Αν ενδιαφερθείς περισσότερο, ρώτα οποιονδήποτε που να κατέχει τα θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού και θα σου πει πολλά.
ΖΟΕ= Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου.Το κράτος ΟΡΘΩΣ έχει επιβάλει τον οικιστικό έλεγχο γύρω από περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο, σε όλη την Ελλάδα. Τέτοια ζώνη είναι και το Δελφικό τοπίο.
Μόνο που αν δεν υπολογίσεις σωστά τις παραμέτρους (π.χ. οτι έχεις μέσα ένα δαιμονιωδώς αναπτυσσόμενο οικισμό και μάλιστα κλεισμένο πανταχόθεν) τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ακριβώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα.Το νομοθέτημα αυτό δεν έδωσε καμία δυνατότητα εκτόνωσης του οικιστικού παροξυσμού που ακολούθησε, με αποτέλεσμα αρχικώς την υπέρμετρη πύκνωση του πολεοδομικού ιστού (δηλ. το ένα σπίτι πάνω στο άλλο, πάνε τα περιβόλια, ακάλυπτοι κλπ) και έπειτα το άνευ ελέγχου "ξεμπόλιασμα" στο εκτός ΖΟΕ Λιβάδι όπου ο καθένας έφτιαχνε οτι του κατέβαινε, γιατί απλά μπορούσε.
(Συνέχεια)

Ανώνυμος είπε...

(συνέχεια)
Πριν συνεδριάσει το Κ.Α.Σ. και βγάλει απόφαση, υπάρχει διαδικασία. Ναι μεν ο εισηγητής από το υπουργείο λέει τα δικά του, αλλά από την άλλη υπάρχουν και οι γνωμοδοτήσεις των φορέων, όπως του Δήμου. Αν υπήρχαν έντονες αντιρρήσεις από πλευράς Δήμου και σωστή επιχειρηματολογία, θα είχαν ληφθεί υπόψη στο Κ.Α.Σ. Για να μη το πάω παραπέρα οτι μπορούσε δηλαδή να αλλάξει ακόμα και η εισήγηση του υπουργείου και να τη φέρουμε στα μέτρα μας και το κείμενο να είναι διαφορετικό (ήταν ΠΑΣΟΚ τότε στην εξουσία οπότε ακόμα και αυτό ήταν εφικτό).
Μη το ψάχνεις Ντελάλη η τότε Δημοτική αρχή το ήθελε το Δελφικό τοπίο και αυτό το Μάρμαρο πληρώνουμε ακόμα 30 χρόνια μετά.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα ψάχνοντας στο www.realestatenews.gr, βρήκα στην 44 σελ.το παρακάτω:
ΔΕΛΦΟΙ : ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ.

Η ΟΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΖΩΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Α.Σ ΗΔΗ ΣΤΟ Κ.Α.Σ. ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΝΑΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΝΩΝ Α ΚΑΙ Β ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΡΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ Β.

αραχωβιτης είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΦΙΛΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΤΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ? ΜΗΠΩΣ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΞΕΙ ΤΗΝ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΗ(!) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ? Ή ΜΗΠΩΣ-ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ¨ΠΡΕΦΑ¨ ΤΙΠΟΤΑ Η ΒΑΓΓΕΛΙΩ, ΛΟΓΩ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ? ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ....ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ......

giannisdistomo είπε...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΑΧΟΒΑ ΑΠ ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ;
ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ......

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ giannisdistomο με το γαβάνι θα στα στουμπάμε? διάβασε επιτέλους τα σχόλια

giannisdistomo είπε...

ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ.
ΥΓ1.ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ.........
ΥΓ2. ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΕΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΙΑΛΛΟ ΘΑ ΠΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑ.........
ΥΓ3.ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;

ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ είπε...

Γιάννη καλημέρα, θα σου πω με δύο λόγια επιγραμματικά για το δελφικό τοπίο. Κάποτε δημιουργήθηκε μια ζώνη που ξεκινάει απο τα μισά του ζεμενού πρίν το νταμάρι του κολόβαρη και τελειώνει μέχρι την Αμφισσα. Εντός της ζώνης αυτής δεν μπορείς να φτιάξεις νόμιμα ούτε καλύβα, διότι υποτίθεται επεμβαίνεις και χαλάς το περιβάλλον
γύρω απο τα αρχαία των Δελφών. Πήγαινε και κάτσε στο σημείο που σου λέω και άμα αγναντέψεις τους Δελφούς απο εκεί γράψε μου. Σκέψου κάτι σαν την περίπτωση του Οσίου Λουκά με τις ανεμμογεννήτριες που παρεμβένουν οπτικά - εικαστικά στο τοπίο. Η περίπτωση η δική μας είναι πολύ ακραία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επεκταθεί η Αράχωβα και γενικά καταστρέφονται κάποιες περιουσίες. Πιστεύω να σε κάλυψα κατά κάποιο μέρος.

giannisdistomo είπε...

ΑΔΕΛΦΕ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!
ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...''ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΥΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΝΟΜΙΜΑ....''Κ.Λ.Π
ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ. -ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ- ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιάννη, πού την είδες την παραπληροφόρηση και τα παπαγαλάκια; Όλοι η παραπάνω μιλάνε με ντοκουμέντα και επιχειρήματα.Μιλάνε για το πριν και τις ευθύνες, όχι για το "θα" που λες εσύ τώρα 25 χρόνια μετά. Τι να το κάνουμε το θα τώρα που η Αράχωβα έγινε ήδη "οίκος ανοχής"; Και τί φταίει τότε κατά τους αρμόδιους για αυτήν την τραγική κατάσταση που κατέληξε η Αράχωβα και το Λιβάδι αν δεν φταίει το Δελφικό; Εγώ μόνο μπορώ να σου βρω τουλάχιστον 100 άτομα που δεν θα έχτιζαν ούτε στο Λιβάδι, ούτε στους ακάλυπτους των σπιτιών τους αν μπορούσαν να οικοδομήσουν στα κομμένα χωράφια τους έστω και υπό οποιουσδήποτε περιορισμούς.

Χαρης Αλμπανης είπε...

Δυστυχως για ολους εμας, εχουν περασει τοσα χρονια και κανενας απο τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ, δεν λεει την αληθεια στο κοσμο για το ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ, για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ της Αραχωβας (λογω μη επεκτασης) και ολα τα δεινα που εχουν ακολουθησει και τα λουζομαστε ολα αυτα τα χρονια και δυστυχως θα τα λουζομαστε για πολλα χρονια ακομα... Περιμενα μηπως καποιος απο ολους γραψει δυο λογια, κανοντας μια προσπαθεια να μαθει ο κοσμος ολη την αληθεια και οχι τη μιση... Γιατι μεχρι τωρα αυτα που γνωριζει ο κοσμος ειναι οτι του λεει ο καθενας... Θα ηθελα να περιμενω λιγο ακομα μηπως και καποιος απο ολους κανει μια περιγραφη των πραγματικων γεγονοτων και αν οχι θα προσπαθησω να το κανω εγω... Αυτο δεν το κανω για να κραταω καποιους σε αγωνια, αλλα απο σεβασμο στα προσωπα που ανα καιρους υπηρετησαν θεσμικα την Αραχωβα... Το μονο που εχω να πω ειναι οτι το ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ δεν αφορα μονο τη θητεια της κ. Γρανιτσιωτη και την κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ αλλα σαν νομοσχεδιο ανδρωθηκε και ολοκληρωσε τα καταστροφικα του αποτελεσματα το 1993 επι δημαρχιας του κ. Κρεμου και επι κυβερνησεως του κ.Μητσοτακη... Αρα λοιπον το ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ δεν ειναι μονο πρασινο αλλα ειναι και μπλε... Με λιγα λογια δεν ειναι το θεμα ποια αποχρωση εχει κανει τα περισσοτερα, αλλα τι μπορουμε εμεις να κανουμε ωστε να παμε το τοπο μας παρα περα... Θα περιμενω και εγω μαζι με σας καποια απαντηση απο εναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ...

giannisdistomo είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΧΑΡΗ ΑΛΜΠΑΝΗ!!!!!
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ πραγματικα εμπλεκομενο.....
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΝΤΕΛΑΛΗ !!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΔΕΛΦΕ ΑΝΤΑΡΣΙΑ!!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!!!!!!!!!

ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΓΙΑΝΝΟ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

giannisdistomo είπε...

ΦΙΛΕ ΑΝΤΑΡΣΙΑ!!!!!1
Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ''ΣΚΕΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ''.ΕΧΩ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦ.ΠΩΣ Ο ΠΑΥΛΑΡΑΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ''ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ'' ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ,ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ[ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΤΑΜΑΡΙ ΚΟΛΟΒΑΡΗ] ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ.ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΠΕΡΝΩ ΤΟ Ο.Κ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΜΟΥ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΟΡΦΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ......
ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΦΙΛΕ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΘΑΡΘΩ ΜΕ ΚΟΚΟΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΟΥΒΛΑ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ.!!!!!

ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Γειά σου ρε Γιάννο!!!

Top