αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Οι τυρόπιτες και τα διόδια

Γράμμα από έναν επίδοξο επιχειρηματία:

Θέλω να ανοίξω ένα τυροπιτάδικο.

Επειδή όμως δεν έχω λεφτά, θα ήθελα, όσοι περνούν έξω από το χώρο που σκοπεύω να ανοίξω το τυροπιτάδικο, να μου πληρώνουν τις τυρόπιτες που δεν μπορώ προς το παρόν να τους πουλήσω, έτσι ώστε σε κάποιο χρονικό διάστημα... (π.χ. ύστερα από δύο χρόνια) να μπορώ να τους πουλάω τυρόπιτες, τις οποίες φυσικά και πάλι θα πληρώνουν!

Οχι, δεν είμαι βλαμμένος, απλά προσπαθώ να ακολουθήσω την ίδια πετυχημένη πρακτική των κοινοπραξιών, που έχουν αναλάβει τα έργα οδοποιίας στο εθνικό μας δίκτυο και εισπράττουν διόδια για έργα που δεν έχουν ακόμη κατασκευάσει.

Ευχαριστώ, προκαταβολικά
, για τη συνδρομή σας και επιφυλάσσομαι για την παρασκευή πολύ νόστιμων εδεσμάτων, όταν θα είμαι βέβαια έτοιμος»!


Με εκτίμηση
Ο επίδοξος επιχειρηματίας σας

Από το newpost.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για δες κι αυτό κι ενημέρωσε αν θέλεις τους αναγνώστες σου οι όροι που αποσιωπήθηκαν

Ανώνυμος είπε...

Επίδοξε επιχειρηματία,
Δεν είσαι εντελώς σωστός: Η διαφορά ανάμεσα στο τυροπιτάδικο και στους δρόμους είναι ότι υπάρχουν και άλλα τυροπιτάδικα που δεν μου ζητάνε να πληρώσω από πριν για κάτι που θα είναι έτοιμο μετά οπότε και το ξαναπληρώνω. Μου δίνουν την τυρόπιτα τώρα! Έχω δηλαδή δικαίωμα επιλογής. Όμως δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι για να περάσω παρά μόνο αυτοί που φτιάχνονται. Με έχουν παγιδέψει δηλαδή από όλες τις μεριές!
Τα λεφτά που ζητάνε δεν είναι πιο πολλά από αυτά που πληρώνουν στην Ιταλία ή την Γαλλία. Η διαφορά είναι ότι εκεί τα πληρώνουν για έτοιμους δρόμους και όχι υπό κατασκευή. Τώρα πως οι Γερμανοί έχουν τους καλύτερους αυτοκινητόδρομους στον κόσμο χωρίς διόδια είναι μια άλλη ιστορία. Ίσως τελικά η Μέρκελ να κάνει κάτι πολύ σωστό εκεί πέρα...

Top