αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Η Παναγιά η καψοδεματούσα και ο γάιδαρος: η ιστορία από μια γερόντισσα κάτοικο της Δεσφίνας

Τελικά μια μεγάλη παρέα είμαστε όλοι.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης εκτροφής σαλιγκαριών στη Δεσφίνα, διάβασε τη δημοσίευσή του blog και αφού με ευχαρίστησε, μου μετέφερε την εκδοχή της γιαγιάς του (την οποία ρώτησε καθώς δεν ήξερε για την κόντρα μας), 81 ετών γερόντισσας από τη Δεσφίνα για την ιστορία με το γαϊδαρο. Απολαύστε την:

Οι Αραχωβίτες είχαν πείσει του Δεσφινιώτες οτι η χελώνα ήταν η Παναγιά και για αυτό επάνω στο καβούκι της άναβαν κεριά. Η χελώνα περπατούσε και περνούσε από τις ξεραίλες και εβαζε φωτιά, ύστερα πήγαινε πιο πέρα σε θυμωνιές και δεν γινόταν τίποτα. Οπότε οι Δεσφινιώτες έλεγαν: "Τσε Παναγιά μου Δέσποινα τσε καψοδεματούσα, όπου θες τσες (καις) όπου θες μυρίζεις...".
Όταν το ανακάλυψαν οι Δεσφινιώτες αποφάσισαν να εκδικηθούν... Έσφαξαν λοιπόν ένα γάιδαρο και τον πούλησαν στους Αραχωβίτες για τραγί. Ο πρώτος που τον μαγείρεψε το αντιλήφθηκε και βγήκε, ως αλλος ντελάλης και φώναξε: "Πατριώτες όσοι κακαβώσατε (δηλαδή βάλατε μπροστά το κακάβι για να βράσετε το τραγί) ξεκακαβώστε, γιατί ο τράγαρος ήταν γαίδαρος...".

ΥΓ. Η επιχείρηση του κ. Θανάση, ο οποίος παράτησε τη ζωή της Αθήνας για να δοκιμάσει την τύχη του με την ωραία αυτή ιδέα στην επαρχία, ονομάζεται "Φάρμα Δεσφίνα" και το τηλέφωνό του είναι το 6937-412882, για όσους ενδιαφέρονται για τα προϊόντα του. Εγώ να του ευχηθώ και πάλι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην προσπάθεια που ξεκίνησε.

Ντελάλης

1 σχόλια:

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ είπε...

Ντελάλη βγάλε το μαχαιροπήρουνο απο την μπλούζα, θα μας κοροϊδεύουνε στην Δεσφίνα. Τα μπομπόλια θέλουν οδοντογλυφίδα και ρούφιγμα. Αμα πάς με το μαχαιροπήρουνο να το φάς θα πάθεις ότι η άλλη στην ταινία prety woman,
χαχαχαχαχαχα...

Top