αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Το βασίλειο της βλακείας: περί στρεμμάτων και περιοχών Natura...

Χωρίς αμφιβολία ζούμε σε μια Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική (κατ' ευφημισμόν!!) Δημοκρατία (επίσης κατ' ευφημισμόν!!).

Στο βασίλειο της βλακείας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας που φτάνει αύριο (Τρίτη) προς συζήτηση στην αρµόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εµπορίου της Βουλής, στα δέκα στρέμματα αυξάνεται το όριο αρτιότητας στις περιοχές Νatura, ενώ καταργούνται οι παρεκκλίσεις και μπαίνει αυστηρό καθεστώς προστασίας που για πρώτη φορά προβλέπει ποινικές κυρώσεις. Οριζόντια. Παντού!
Μάλιστα το νομοσχέδιο έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις βουλευτών επειδή, όπως υποστηρίζουν, με την αύξηση της αρτιότητας των οικοπέδων από τα 4 στα 10 στρέµµατα, ουσιαστικά µηδενίζεται η ήδη ελάχιστη, λόγω της ύφεσης, οικοδοµική δραστηριότητα που σηµειώνεται στη χώρα.

Από τη μια η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος που εντάσσει όλες τις περιοχές προστασίας Natura (το 25% της ελληνικής επικράτειας) στο ίδιο τσουβάλι, οριζόντια: δόμηση στα 10 στρέμματα. Δίχως καμία παρέκκλιση. Λες και όλες οι περιοχές είναι ίδιες. Ακόμη και σχεδόν ολόκληρα νησιά!! Ας έρθει μια βόλτα η υπουργός στο Λιβάδι, που είναι περιοχή προστασίας Natura, να δει το φυσικό κάλλος και τη βιοποικιλότητα που θέλει να προστατέψει... Βιοποικιλότητα δεν ξέρω αν θα βρει, πάντως... ποικιλότητα σε 4x4, sport coupe, cabrio κτλ. σίγουρα θα δει!

Κι από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι άσχετοι, λαϊκιστές και κουτοπόνηροι... Βουλευτές και πολίτες... Που "αγνοούν" πως ήδη η δασική νομοθεσία -όπου και όταν τηρείται- προβλέπει πως το δάσος παραμένει δάσος και δεν χτίζεται, τουλάχιστον, νόμιμα. Ότι αρπάξουμε, δε βαριέσαι...

Δείτε λοιπόν στον χάρτη παρακάτω από το site parnassos.co.nr ποιες περιοχές θα έχουν δόμηση στα 10 στρέμματα αν περάσει το νομοσχέδιο και γίνει νόμος του κράτους. Όλο το Λιβάδι -μια ολόκληρη πόλη πια- στα 10 στρέμματα!

Τι βλακείες Θεέ μου...


Ντελάλης
(Χάρτης Google Earth από το parnassos.co.nr)

2 σχόλια:

Anideos είπε...

Οι πιο πολοί στην παραπάνω ανάρτηση θα δουν το δέντρο και όχι το δάσος! Απολύτως δικαιολογημένα μετά την πλύση εγκεφάλου που έχουμε υποστεί όλοι μας για την σαπουνόφουσκα της προστασίας του περιβάλλοντος!

Ο πραγματικός λόγος όμως είναι ότι "κάποιοι" θέλουν να στοιβαχτούμε σαν τα ζώα ο ένας πάνω στον άλλον στις πόλεις και τα χωριά "φυλακές" αφού κανένας δεν έχει και δεν θα μπορεί να έχει 10 στρέματα!

Ψάξτε στην unesco για την "ατζέντα 21" και θα βρείτε την άκρη του νήματος...

Δυστυχώς έρχονται δύσκολες μέρες για όλους παντού!!!...

Θα πούμε κι άλλα -άμα θέλετε- σύντομα!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Ο ανίδεος!

Ανώνυμος είπε...

Αι NATURA να φύγουμε κυρία Μπιρπιλι

Top