αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Επετειακά και... φωτιστικά σχόλια

Του Γιάννη Αν. ΛΟΥΚΑ

1. Αγαπητοί «παραπονιάρηδες» φίλοι που με «εγκαλείτε» για την παράλειψή μου να σας ενημερώσω. Απολογούμαι:
  1. Και να ήθελα δεν θα μπορούσα, αφού το έμαθα τυχαία το προηγούμενο βράδυ και δεν κατέστη δυνατό να το διασταυρώσω, παρότι έκανα μια βόλτα ‘ξαργού’ και επί τούτου, χωρίς να συναντήσω καμιά ανακοίνωση.
  2. Έχω μάθει να λειτουργώ θεσμικά και ως μέλος οργανωμένου συνόλου, οπότε θεώρησα ότι η ενημέρωση αυτή εκφεύγει των αρμοδιοτήτων μου.
  3. Με αφορμή όμως τα σχόλια των φίλων Αριστείδη και Τσαρουχά που δε μένουν εδώ και εκδηλώνουν τη λαχτάρα τους για ενημέρωση, εγώ υπόσχομαι ότι θα δημοσιεύω ό,τι μαθαίνω για εκδηλώσεις στο χωριό. Σας το οφείλουμε.
2. Αγαπητέ Αριστείδη,
  1. Λόγω επιλογής ψευδωνύμου πιστεύω ότι θα είσαι και «δίκαιος». Μη μου φορτώνεις λοιπόν δυσβάστακτα «βάρη». Μου αρκεί να είμαι «καλός» δε χρειάζεται να γίνω «πάγκαλος». Τη φράση «με ευθύνη όλων μας», την επιμερίζω μόνος μου, γράφοντας ότι και αυτοί που δικαιολογημένα απουσίαζαν λόγω άγνοιας, δεν αναζήτησαν την επέτειο, προφανώς γιατί δεν έχει γίνει βίωμα ακόμα «σε όλους μας». Κι απουσιάζει και ο δάσκαλος ο Λιάκος...
  2. Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου και είμαι υπέρμαχος του συστήματος της «απόλυτης αναλογικής» στον επιμερισμό των ευθυνών...
  3. Προτιμώ να ξεκινάμε με τη δύσκολη και άβολη αυτοκριτική και να καταλήγουμε στην απαραίτητη και χρήσιμη κριτική.
  4. Επιλέγω να κρατήσω τη δέσμευση του αμέσως ανταποκρινόμενου Στάθη Γιαννέλου, παρά να...

    ...στήσουμε τοπικές εξεταστικές επιτροπές για το «τις πταίει», που μάλλον είναι προφανές.
3. Φίλε Ανώνυμε,
Ευχαριστώ για τις ιστορικές πληροφορίες, καθώς όμως δεν είμαι ειδικός, μου έδωσες την ιδέα να προτείνω την οργάνωση ενός συνεδρίου στο μέλλον για την παρουσίαση της μεγάλης αυτής προσωπικότητας του Γεωργίου Καραϊσκάκη από διάφορες σκοπιές, αφού, όπως είναι γνωστό, πολλοί ιστορικοί ερμηνεύουν τα γεγονότα μέσα από την ιδεολογική τους τοποθέτηση, ενώ η ιστορική έρευνα φέρνει καινούρια στοιχεία ή υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

4. Αξιότιμε Ανώνυμε (03/12/2010)
  1. Σχετικά με τη δεύτερη παρατήρησή σας, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η συμμετοχή σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι υποχρεωτική. Μπορείτε άνετα να απουσιάσετε την ημέρα εκείνη, ειδικά αν έχετε ανειλημμένες υποχρεώσεις διεξαγωγής «έντιμου ανιδιοτελή αγώνα» . Δεν θα σας παρεξηγήσουμε, αφού ο καθένας έχει τις προτεραιότητές του. Ευτυχώς ζούμε σε μια χώρα που διασφαλίζονται οι ελεύθερες επιλογές των πολιτών.
  2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας για τους «μίζερους συκοφάντες που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους». Με τη διαφορά ότι τους μιμείσθε στην ανωνυμία.
  3. Αδυνατώ να καταλάβω το μένος σας ενάντια στο φωτισμό. Θα ήθελα να έβλεπα την αντίδρασή σας, αν καμιά φορά από βλάβη μας κοπεί το φως και μείνουμε στο σκοτάδι…
Τέλος ευχαριστώ και τους υπόλοιπους σχολιαστές, καθώς και όλους τους αναγνώστες.

Ευχαριστώ

Με εκτίμηση
ΙΑΛ

4 σχόλια:

Στραβων είπε...

Ντελάλη πάντα μου αρέσει να διαβάζω τα γραφόμενα του κ. Λουκά, έχει πολύ καλή πένα.

Ωστόσο θεωρώ οτί σ' αυτή την περίπτωση, με την ανοχή σου, κάνει κατάχρηση του blog. Τα σχόλια αφορούν προηγούμενη ανάρτηση του και θα μπορούσε να απαντήσει εκεί στον καθένα ξεχωριστά.

Αντιλαμβάνεσαι οτι αν ο καθένας ξεκινήσει να σου στέλνει σε mail τις απαντήσεις του για διάφορα σχόλια ώστε να τις αναρτήσεις, θα επικρατήσει χάος. Και όχι τίποτ' άλλο αλλά δεν θα έχεις και επιλογή, μη τυχόν θεωρηθεί οτι μεροληπτείς.

ονομα είπε...

Αγαπητέ Στράβων,

Ο Γιάννης έστειλε την απάντησή του ως σχόλιο. Εγώ ωστόσο επέλεξα να την δημοσιεύσω ως ξεχωριστή απάντηση λόγω του μεγέθους της και επειδή ο διάλογος που γίνεται είναι κατά τη γνώμη μου γόνιμος και εποικοδομητικός.

Περιέχει δε και μια πρόταση του Γιάννη για τη διοργάνωση ενός συνεδρίου για τον Γ. Καραϊσκάκη (άραγε που, στο νέο συνεδριακό κέντρο...?) που τη θεώρησα εξίσου καλή για όλους.

Ασφαλώς στην παρατήρησή σου έχεις δίκιο, δεν είναι δυνατόν κάθε σχόλιο να γίνεται ανάρτηση και για αυτό σου απαντώ ότι ήταν κάτι που έγινε "κατά παρέκκλιση".

Πάντως αν εσύ μου ζητήσεις να αναρτήσω το σχόλιο σου ξεχωριστά θα το κάνω, άλλωστε εκτιμώ την ποιότητα του λόγου και της σκέψης σου.

Φιλικά
Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΙΑΛ,
1) ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ...ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΥΣ ΑΡΓΥΡΩΝΥΤΟΥΣ ΚΟΝΔΗΛΟΦΟΡΟΥΣ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ)...ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΚΑΤ'ΕΝΤΟΛΗ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΖΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΑΝ...Η ΕΡΕΥΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ...
2)ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ-ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ (ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ,ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ,ΠΑΡΑΠΟΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ κλπ), ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ (ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ),ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΤΑΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΡΜΟΥ ΤΟΠΟΥ,ΤΟΝ ΤΙΜΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ,ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΩΤΟΥΣ...
3)...ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙ" ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ...ΟΙ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΦΩΤΑΨΙΩΝ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ...

Ανώνυμος είπε...

Ντελάλη μια χάρη μόνο μην κάνεις ξεχωριστή ανάρτηση εκείνο τον απερίγραπτο "Παρατηρητή/τες" (δεν έχει/εχουν ξεκαθαρίσει ποσοι είναι).
Δεν ξέρει να γράφει και δεν το καταλαβαίνει κιόλας, μας κουράζει πραγματικά πολύ για να μην σχολιάσω το περιεχόμενο....

Top