αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Αιχμάλωτοι...

Αιχμάλωτοι!!! Αυτό είμαστε...

Τίνος όμως? Των "αγορών"? Του Δ.Ν.Τ.? Της Τρόικας? Των Τραπεζών? Του καπιταλισμού? Του σοσιαλισμού? Του κομμουνισμού?
Του κακού μας του καιρού!! Εκείνου είμαστε αιχμάλωτοι λοιπόν...

Από οικονομικά δεν κατέχω, ούτε θέλω να μάθω δηλαδή... Δυο-τρεις σκέψεις σκόρπιες θα γράψω, με βάση αυτά που μας σερβίρουν τα παπαγαλάκια, αλλά και με τα άλλα, που ψάχνω μέσω internet, για να ικανοποιήσω την περιέργειά μου... Πιθανώς να κάνω λάθος.

Πρώτη διαπίστωση: οι αριθμοί δεν βγαίνουν.
Οι πιο σοβαρές οικονομικές μελέτες (π.χ. Κ. Rogoff & C. Reinhart, "This Time is Different") δείχνουν ότι με χρέος πάνω από 80% του ΑΕΠ, η κατάσταση είναι πολύ προβληματική. Το χρέος μας θα ανέλθει περίπου στο 150% ακόμα κι αν τηρηθούν κατά γράμμα οι προβλέψεις του μνημονίου. Τότε, θα δίνουμε μόνο για τόκους 6,8% του ΑΕΠ (ή 15,8 δισ. ευρώ το 2011). Νέα μέτρα θα ανακοινωθούν -στο όνομα της τέταρτης, της πέμπτης, της έκτης δόσης κτλ...-, ύψους 12 δισ. ευρώ (δηλαδή το 5% του ΑΕΠ) μέσα στην τριετία 2012 - 2014, και πολύ φοβάμαι ότι θα είναι πάλι από τις τσέπες των συνήθων υπόπτων (από που αλλού θα μπορούσαν άλλωστε...?).
Μου φαίνεται λοιπόν ότι το πρόβλημα δεν είναι διαχειρίσιμο...
Επειδή αυτό το βλέπουν κι άλλοι, η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας συνεχώς υποβαθμίζεται...

Δεύτερη διαπίστωση: τα παραμύθια της χαλιμάς και ο Πινόκιο Geoffrey.
Όσα παπαγαλάκια κι αν ακούσω το προσεχές μέλλον περί της... σωτήριας επιμήκυνσης του χρέους, ξέρω ότι αργά ή γρήγορα, η χρεοκοπία θα ανακοινωθεί. Το πώς θα την ονομάσουν, δε με νοιάζει. Κι αν είναι ελεγχόμενη ή ανεξέλεκτη λίγο με απασχολεί.
Με νοιάζει ωστόσο η συνεπακόλουθη ανεργία, η φτώχια, τα θλιμμένα πρόσωπα που συναντώ όπου κι γυρίσω να κοιτάξω, η κακοκεφιά, η παντελής έλλειψη ελπίδας. Μαυρίλα παντού! Οι επαγγελματίες παραμυθάδες αυτό δε μπορούν να το κρύψουν...
Και είναι βέβαιο ότι η καταστροφή και η εσωτερική υποτίμηση θα συνεχίζονται από τη σοσιαλιστική μας κυβέρνηση, προκειμένου να αγοραστεί από ιδιώτες σε εξεφτελιστική τιμή η εθνική μας περιουσία... Ξεπούλημα κανονικό. Περάστε κόσμε...

Τρίτη διαπίστωση: παράδοση άνευ όρων.
Γράφω συχνά για τον (Giorgo) Geoffrey Papandreou. Η αλήθεια είναι ότι αυτός είναι ο τελευταίος κρίκος της μακριάς αλυσίδας των συνενόχων. Ο Geoffrey παρέδοσε την Ελλάδα άνευ όρων. Τυχόν ελληνική χρεοκοπία την άνοιξη του 2010 θα είχε μεγάλο κόστος και για τους δανειστές μας. Αυτό ήταν ένα σπουδαίο διαπραγματευτικό χαρτί. Πλέον, με τη σύμφωνη ψήφο της Ελλάδας, μεταφέρθηκε το δικαίωμα της χρεοκοπίας από τα χέρια μας, στα χέρια των δανειστών μας.
Ο Κώστας Καραμανλής πριν από το Geoffrey, άφησε ένα κράτος διεφθαρμένο, χρεοκοπημένο, καταληστεμένο, στο έλεος του, και φυγομάχησε. Δείχνοντας με περίτρανο τρόπο το ότι ούτε ο ίδιος δεν μπόρεσε να αντέξει το που έφτασε τη χώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ. ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ! Ο Κώστας Σημίτης πριν από αυτούς, ήταν ο πρωτεργάτης της ρεμούλας και των χορηγιών, και πριν από αυτούς ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κ.ο.κ. Όλοι αποδείχθηκαν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ!!!


Κοινός παρονομαστής όλων αυτών, εμείς: ο κυρίαρχος λαός!
Με τη συμπεριφορά μας τους δώσαμε το δικαίωμα στην κλοπή, τη ρεμούλα, τη διαφθορά!! Καθένας στη ζωή παίρνει αυτό που του αξίζει!
Πλέον, δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα της αυτοκτονίας (πτώχευσης). Ένα δικαίωμα που στη φύση το έχουν όλα τα ζώα. Ακόμα και οι ελέφαντες πάνε και επιλέγουν τον τόπο όπου θέλουν να τελειώσουν τον βίο τους.
Φθάσαμε να ζούμε σε μια χώρα που τα Σούπερ Μάρκετ Lidl διαφημίζουν την κοινωνική τους ευθύνη και η κυβέρνηση την κοινωνική της αναλγησία...

Τελικά άραγε υπάρχει ελπίδα?
Όχι!!
Κι αν αλλάξουμε, αν αντισταθούμε, αν γίνουμε ανυπάκουοι, μπορούμε κάτι να αλλάξουμε...?

Ίσως τους εαυτούς μας...

Ντελάλης

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μονο ο Καραμανλής Κωνσταντίνος (ο θείος) ήταν πραγματικος κυβερνήτης και εθνάρχης!! μήπως οι ελληνες πρεπει να ντρέπονται που τον
εδιωξαν ουσιατικά για να φέρουν τον λαικιστή ...παπανδρεου!!

ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ και φίλτατε ντελάλη χρόνια πολλά και καλές γιορτές. Συμφωνώ με τα γραφόμενά σου και θα ήθελα να προσθέσω ότι τα Σούπερ Μάρκετ Lidl που διαφημίζουν την "κοινωνική τους ευθύνη" μας περνάνε για ηλίθιους, διότι στην πραγματικότητα για να έχεις την δυνατότητα να απορροφήσεις την αύξηση του ΦΠΑ, σημαίνει ότι έχεις πολύ μεγάλο περιθώριο κέρδους. Άρα και πρίν μπορούσες να πουλήσεις φθηνότερα και δεν το έκανες ρημάζοντας τα ελληνικά νοικοκυριά! Και ένα δεύτερο, που μάλλον είναι και το πιθανότερο σενάριο κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι ότι λένε ΨΕΜΑΤΑ γιατί αυτό που ισχυρίζονται ότι κάνουν, δεν μπορεί να είναι ελεγχόμενο απο το καταναλωτικό κοινό ώστε να βγεί ένα ασφαλές συμπέρασμα !Συνεπώς οι κύριοι αυτοί εφαρμόζουν το " ΕΜ ΤΑΞΙΜΟ! ΕΜ ΔΩΣΙΜΟ? " εξαπατώντας τον ελΛηνικό λαό !

ονομα είπε...

Φίλε ΑΝΤΑΡΣΙΑ χρόνια πολλά και καλές γιορτές και σε σένα.

Χάθηκες τελευταία αλλά δεν πειράζει. Πολύ σωστή μου φαίνεται η σκέψη σου και καλά δομημένη. Και όπως θα δεις, χρησιμοποιώ πολύ προσεκτικά τη λέξη "διαφημίζει" την απορρόφηση του ΦΠΑ και αποφεύγω να πάρω θέση.

Που καταντήσαμε φίλε μου ΑΝΤΑΡΣΙΑ? Ο κατήφορός μας δεν έχει σταματημό. Ενημερώστε για αυτό όσοι μπορείτε τους κομματικούς σας στρατούς και τα κομματικά σας επιτελεία! ΠΕΦΤΟΥΜΕ!!!

Ντελάλης

ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ είπε...

Ακονίζουν τα όπλα τους για το μνημόνιο Νο 3.
Νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα και νέες περικοπές σε ΔΕΚΟ είναι μερικά από τα σίγουρα μέτρα που φαίνεται ότι θα ενταθούν στο περίφημο μνημόνιο 3
Με το νέο πακέτο μέτρων που θα αρχίσει να διαμορφώνεται αμέσως μετά από τις γιορτές και θα κλειδώσει με τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας τον προσεχή Μάρτιο θα πρέπει να εξοικονομηθούν 14 δισ. ευρώ την τριετία 2012 -2014
Το πρώτο χτύπημα θα έρθει στην κατανάλωση αφού η τρόικα ζητά περισσότερο προϊόντα να περάσουν από το ΦΠΑ 13% στο 23%.
Αυτό σημαίνει ότι θα εκτιναχτούν οι τιμές σε βασικά είδη διατροφής, εισιτήρια, λογαριασμούς ΔΕΚΟ και μη αλκοολούχα ποτά, ενώ είναι πολύ πιθανό να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές.
Το δεύτερο χτύπημα έρχεται και πάλι στο δημόσιο. Οι ώρες εργασίας ίσως αυξηθούν από 7 σήμερα σε 8, όπως ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα.
Παράλληλα έρχεται μείωση των επιδομάτων ως σταθερό ποσοστό του βασικού μισθού και σύνδεση των αποδοχών με την παραγωγικότητα.
Στο μέτωπο των δαπανών αναμένεται να συνεχιστεί για μια διετία το πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, ενώ περικοπές επιδομάτων έρχονται και με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων «ψαλιδίζεται» περαιτέρω, ενώ η τρόικα θα ασκήσει πιέσεις για την επίσπευση των συγχωνεύσεων ή καταργήσεων νομικών προσώπων, οργανισμών και δημοτικών επιχειρήσεων αλλά και για νέες περικοπές δαπανών σε νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία.
Η τρόικα θα ασκήσει έντονες πιέσεις για να εφαρμοστούν τα μέτρα που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2011 όπως η επιβολή του πράσινου φόρου στις επιχειρήσεις που ρυπαίνουν, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, η ένταξη περιοχών στα σχέδια πόλης και η φορολόγηση των αυθαιρέτων.
ΠΗΓΗ:NEWSBEAST
ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ.... ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΟ

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ;ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ;Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ;ΒΑΛΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ , ΣΠΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΓΑ ΚΥΡΙΟΙ.ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ , ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ

Top