αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

The winner takes it all...

1 σχόλια:

ROUMELIWTIS είπε...

Βόλτα στους...δρόμους του κρασιού της Ρούμελης
Τριήμερο γευσιγνωσίας οίνου στη Χαλκίδα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: TA NEA/Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Σε βόλτα στους... δρόμους του κρασιού της Ρούμελης - που σε αυτήν τη φάση οδηγούν στη Χαλκίδα - καλεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Ενωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος για το επόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο (3 έως και 5 Δεκεμβρίου 2010).

Το τριήμερο αυτό λοιπόν, οινοπαραγωγοί από όλη τη Στερεά Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν όλες τις ποικιλίες κρασιών που παράγουν. Η παρουσίαση και η γευσιγνωσία για το ευρύ κοινό θα πραγματοποιηθεί σε στεγαζόμενο χώρο στην πλατεία Μάλλιου, μπροστά στο Κόκκινο Σπίτι, στη Χαλκίδα. Τα εγκαίνια των «Δρόμων του Κρασιού της Στερεάς Ελλάδας» θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην Εστία Γνώσης & Πολιτισμού Χαλκίδας, στο Κόκκινο Σπίτι. Στον κεντρικό χώρο του Κόκκινου Σπιτιού θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση, ενώ θα υπάρχει sommelier που θα δίνει μαθήματα γευσιγνωσίας.

Σεμινάρια γευσιγνωσίας

Η Χαλκίδα είναι ο φετινός πρώτος σταθμός αυτού του νέου θεσμού _ θα ακολουθήσουν και άλλοι. Σε αυτήν την κρίσιμη για τη χώρα μας οικονομική συγκυρία εντείνονται από πολλούς φορείς οι προσπάθειες για την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Μια από αυτές τις προσπάθειες είναι και οι Δρόμοι του Κρασιού που αποτελούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά και περιλαμβάνει την έκδοση οδηγού, πλήθος εκδηλώσεων, σεμινάρια γευσιγνωσίας τοπικών κρασιών από ειδικούς, ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ και άλλες δραστηριότητες.

Η Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εντάσσει το πρόγραμμα αυτό στην προσπάθεια προώθησης των τοπικών οίνων, ενημερώνοντας μέσω αυτής της εκδήλωσης το ευρύ κοινό, αλλά και δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου (Γεύσης και Οίνου) για τις αξιόλογες και καθ' όλα ανταγωνιστικές ετικέτες που παράγονται στη Στερεά Ελλάδα από μικρές και μεγάλες οινοπαραγωγικές μονάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Μηνά Μέλλο στο 22310-38.955 ή στο mellosmhn@stereaellada. gov.gr

Top