αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Κάθε άλλο παρά χειμώνας!

Αν και βαδίζουμε προς το τέλος Νοεμβρίου, το σκηνικό του καιρού παραπέμπει σε άνοιξη παρά χειμώνα. Πιο συγκεκριμένα, οι υψηλές πιέσεις της Ανατολικής Ευρώπης σε συνδυασμό με τις χαμηλές της Δυτικής Ευρώπης και Μεσογείου, ευνοούν τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, ο Νοέμβριος θα μας αποχαιρετήσει με θερμή εισβολή (ίσως έως 2/12). Η ψυχρή μάζα που θα επηρεάσει την Κεντρική Ευρώπη από τις 24 έως 26/11, ρίχνοντας λίγο τη θερμοκρασία στην περιοχή μας, φαίνεται ( με τα τελευταία στοιχεία) να κινείται προς τη Δυτική Ευρώπη, ανοίγοντας τη δίοδο για μεταφορά ζέστης στην περιοχή μας, από την Αφρική, στις 27/11 και έως το τέλος του μήνα.

Ταυτόχρονα με την κίνηση του χαμηλού της Μεσογείου ανατολικότερα, θα πέσουν αρκετές βροχές κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Στην Αράχωβα περιμένουμε βροχές, κατά περιόδους, από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη 26/11, ενώ θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στον Παρνασσό >2100μ.

Η θερμοκρασία στην Αράχωβα θα κυμανθεί στους 13 βαθμούς Κελσίου αύριο και τη Δευτέρα, θα σημειώσει πτώση την Τρίτη έως και την Παρασκευή 26/11 και δε θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς η μέγιστη. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ.

Αισθητή άνοδος αναμένεται από τις 27/11 και έως το τέλος του μήνα τουλάχιστον.
Έκδηλη η αγωνία όλων μας, ενόψει των γιορτών... Πότε θα ξεσπάσει ο καιρός, θα έχουμε λευκά Χριστούγεννα;
Όταν θα προκύψει κάποιο καινούριο στοιχείο θα σας ενημερώσουμε. Ίσως στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, να έχουμε μια τάση καιρού για τις γιορτές, αν είναι σαφή τα στοιχεία που θα προκύψουν έως τότε.

Το βέβαιο είναι ότι η φύση μπορεί να εξισορροπεί τις ακραίες καιρικές καταστάσεις, οπότε ματά από μια θερμή παρατεταμένη περίοδο, αναμενόμενη είναι και η έλευση του χειμώνα!

Το ζητούμενο είναι ο χρόνος... Πάντως έχει και ο καιρός γυρίσματα....

3 σχόλια:

ΝΙΚΟΣ ΔΑΛΑΡΟΥΓΚΑΣ είπε...

Για να δουμε Γιωργο....Μπορει τις επομενες μερες τα προγνωστικα μοντελα να δινουν τελικα την πολυποθητη καθοδο των ψυχρων μαζων πολικης προελευσης μεχρι και την Ελλαδα.

ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΣ είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ!!!

ονομα είπε...

Γιώργο ευχαριστούμε για την ενημέρωση...

Περιμένουμε να μάθουμε τις νεότερες εξελίξεις...

Φιλικά
Ντελάλης

Top