αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Η Γενιά του Πολυτεχνείου!

Του Στέργιου Μπακολουκά

Ανήκω στη γενιά του Πολυτεχνείου. Εγώ και η γυναίκα μου ήμασταν δυο αφανείς αγωνιστές εκείνης της περιόδου(εκεί γνωριστήκαμε). Ύστερα παλέψαμε σκληρά, στον ιδιωτικό τομέα και οι δυό μας, για να μεγαλώσουμε και σπουδάσουμε τα παιδιά μας.

Ποτέ στη ζωή μου δεν ζήτησα τίποτα από κανέναν πολιτικό ή εκπρόσωπο της πολιτικής εξουσίας(από πεποίθηση). Δεν εντάχτηκα ποτέ στις συντεχνίες του πελατειακού κομματικού φάσματος ούτε απαίτησα ποτέ από το υπερτροφικό και αντιπαραγωγικό κράτος να με θεωρήσει μέλος των υποστυλωμάτων της κομματοκρατίας του.

Άλλοι το έκαναν και εξαργύρωσαν αυτές τους τις υπηρεσίες . Για παράδειγμα ο μέγας... «σοσιαλιστής» Στέφανος Τζουμάκας, που ήταν πρόεδρος της ΕΦΕΕ στην εποχή μου, έκτοτε δεν «κόλλησε» ούτε ένα ένσημο. Πουλάει όμως σοσιαλισμό και μάλιστα ορθόδοξο σε κάθε ευκαιρία. Με αυτόν πορεύετε κι ευημερεί μέχρι σήμερα αυτός και μερικοί άλλοι σαν και αυτόν. Ο τεράστιος Τζοχατζόπουλος ήταν ο πτωχότερος των πολιτικών και έγινε ο πλουσιότερος των νεόπλουτων. Ο Πολύς Κώστας (Κωστάκης επί το οικειότερον) Καραμανλής (ήταν κι αυτός μαζί με τον ξάδερφό του Λιάπη κατά δήλωσή τους!... αγωνιστές της εξέγερσης), συσσώρευσε λίπος και χρέος αντίστοιχα στο σαρκίο του και στο ταλαίπωρο σώμα της χώρας, τα πέντε χρόνια της διακυβέρνησής του. Η γνωστή Δαμανάκη!!! κρώζει ακόμα «εδώ πολυτεχνείο»! και συνεχίζει να σιτίζεται από το πρυτανείο του Δήμου.

Πορευτήκαμε στη ζωή, εγώ και άλλοι, χωρίς να τους έχουμε ανάγκη.

Σήμερα πολλοί νέοι άνθρωποι κατηγορούν εμένα και τη γενιά μου ως συνυπεύθυνους για τα χάλια της χώρας. Έ’ λοιπόν ΔΕΝ είμαι υπεύθυνος ούτε εγώ, ούτε χιλιάδες ακόμα σαν και μένα. Και δεν είμαι γιατί εδώ και τριάντα χρόνια, τελευταία και από τα blogs (οι φίλοι μου αυτό το ξέρουν πολύ καλά), ουρλιάζω (και δεν είμαι ο μόνος από τη γενιά μου, είμαστε πάρα πολλοί):
  • Ότι δεν πάμε καλά.
  • Ότι δανειζόμαστε χωρίς μέτρο.
  • Ότι μέσα στη δίνη της ατομικής μας προσπάθειας για βιοπορισμό, δεν αντιληφθήκαμε ότι οι πολιτικοί στους οποίους είχαμε εκχωρήσει τη διακυβέρνηση της χώρας, υποθήκευαν το μέλλον των παιδιών και των εγγονών μας, χωρίς να μας δίνουν λογαριασμό και χωρίς να φείδονται εξόδων.
  • Ότι αυτή η ξέφρενη κρατική σπατάλη, ήταν αυτή που συντήρησε το καθεστώς της Ελλαδικής πελατειακής κομματοκρατίας, όπως αυτή κτίστηκε από τον Όθωνα μέχρι σήμερα. Δανειζόταν χωρίς μέτρο και χωρίς αιδώ και τα έριχνε στον «πίθο των Δαναΐδων» της κομματικής ιδιοτέλειας.
  • Ότι ό,τι συνέβη ήταν απότοκο μιας δράκας διακοσίων πενήντα οικογενειών, πολιτικών και επιχειρηματιών οι οποίες απομύζησαν τον πλούτο αυτής της χώρας.
Πάντα έλεγα ότι οι κατ’ αυτ’ ευφημισμόν «σοσιαλιστικές» κυβερνήσεις αυτής της χώρας, βλόγαγαν τον άκρατο Κευνσιανισμό από την ανάποδη (John Keynes-Οικονομολόγος, Μαθηματικός του Μεσοπολέμου και λίγο μετά) μετατρέποντάς τον σε Ελληνικής φρανκενσταϊνικής κατασκευής... σοσιαλισμό!

Για να κάνουν τη δουλειά τους, μετέτρεπαν δια...

...ανατάσεως της χειρός, τους απλούς δημοκράτες πολίτες σε φανατικούς «σοσιαλιστές» και στη συνέχεια τους «επιβράβευαν», απομακρύνοντας τους από την πραγματική παραγωγή, καθιστώντας τους έμμισθους και κατ’ ουσία ανεπάγγελτους υπάλληλους του συστήματος και του κράτους, διογκώνοντας ταυτόχρονα τον είδη υπερτροφικό δημόσιο τομέα και δημιουργώντας τεράστιες ανάγκες σε μετρητά, τα οποία εύρισκαν μόνο μέσα από εξωτερικό δανεισμό, γιατί ως γνωστόν οι αμοιβές του Δημοσίου τομέα ΔΕΝ παράγουν... πλούτο, ούτε ανάπτυξη. Στη συνέχεια αυτούς τους ίδιους ανθρώπους τους μετέτρεπαν σε χειροκροτητές και κλακαδόρους απολογητές τους.

Σήμερα κάποια νέα παιδιά, ίσως και παιδιά αυτών των ίδιων ανθρώπων, ζητούν εξηγήσεις από ολόκληρη τη γενιά μου χωρίς να εξαιρούν κανέναν.

Εν τω μεταξύ, όλοι αυτοί οι περιβόητοι Τζοχατζό! της αείμνηστης Μαλβίνας καθώς και οι Ρουσόπουλοι και οι νόμιμοι αλλά και ηθικοί Βουλγαράκιδες οι οποίοι προέρχονται και από τις δύο πλευρές του πολιτικού νομίσματος, οι οποίοι όμως εκ των πραγμάτων δεν ανήκουν σε καμία γενιά, παρά μόνο στους εαυτούς τους, ήταν ελεύθεροι να αλωνίζουν και να πλουτίζουν νόμιμα και... ηθικά. Βλέπεις είχαν παιδιά να θρέψουν και εγγόνια να αποκαταστήσουν!!!

Γιατί αυτοί ανήκουν στη συντεχνία του πολιτικού φάσματος που οι βασικοί συντελεστές του, για να μπορέσουν οι ίδιοι να πλουτίσουν, οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Ακόμα και σήμερα παζαρεύουν δανεικά υποδουλώνοντας τη χώρα στους εγγυητές των δανείων, ανίκανοι εξ ορισμού να εμπνεύσουν στον λαό κίνητρα και στόχους παραγωγικότητας, που θα γίνουν ζωτικά αναπληρώματα των διάφορων αναπτυξιακών υστερήσεων.

Με άλλα λόγια είναι παράλογο και αντιφατικό να καθυβρίζουμε συλλήβδην μια γενιά, που στην πλειοψηφία της δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να ανδρώσει και να σπουδάσει τους σημερινούς τριαντάρηδες, καταλογίζοντάς της άνομο πλουτισμό και οικονομικές αρπαχτές που δεν έκαναν.

Στρέφοντας μια ματιά στα κόμματα που σήμερα μας διοικούν, διακρίνουμε την προσπάθειά τους να καμουφλάρουν το παρελθόν τους και στη συνέχεια να αποφύγουν την Ιστορική τους συντέλεια.

Βλέπουμε ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας έχει οριστικά φθαρεί και ταυτόχρονα έχει καταντήσει ντροπιαστικά εκφαυλισμένο, γελοιωδώς ανίκανο και εγκληματικά ένοχο, έχοντας κατακτήσει επάξια το δικαίωμα της μελλοντικής λαϊκής διαπόμπευσης..

Προσπαθούν με κάθε μέσο και χρησιμοποιούν κάθε τερτίπι, για να περάσει ως «τετραφάρμακος» (Επίκουρος) για « πάσαν νόσον και πάσαν Μ...» η άποψη της συλλογικής ευθύνης, σύμφωνα με το σλόγκαν που λανσάρισε τελευταία, ο ευτραφής γκουρού της πολιτικής ανυπαρξίας, με κεντρικό νόημα «όλοι μαζί τα φάγαμε».

Δεν έχω τη διάθεση να επωμιστώ την ευθύνη της πολιτικής τους κατάντιας και απ’ ότι γνωρίζω το ίδιο και πολλοί άλλοι από τη γενιά μου. Είμαι όμως πρόθυμος να «βάλω πλάτη» για την οικονομική αποκατάσταση της χώρας που θα προέλθει μέσα από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση για τον ορισμό ενός καταστατικού χάρτη (Νέου Συντάγματος), καταγωγικά ανυπότακτου στην κομματικά διεφθαρμένη μερίδα της Ελλαδικής κοινωνίας, για να γίνει καταλύτης σε ένα ελπιδοφόρο μελλοντικό κοινωνικό μετασχηματισμό.

Έχω σταματήσει να πηγαίνω στην επέτειο εδώ και είκοσι χρόνια.

Όμως όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν ποτέ δεν μετάνιωσα που συμμετείχα σ’ εκείνους τους αγώνες. Δεν παραλείπω επίσης να πηγαίνω συχνά και αφήνω ένα λουλούδι εκεί που τότε σκοτώθηκε ένα παιδί δέκα χρονών, που αν ήταν σήμερα ζωντανό πιθανώς να τα έβαζε κι εκείνο με τη γενιά μου.

Ήταν η πιο έντονη κι ενδιαφέρουσα περίοδος της ζωής μου.

Ήταν το ευγενικότερο προϊόν που έσωσε να δημιουργήσει η γενιά μου, γιατί από τότε και μετά ποτέ δεν έγινε κάτι περισσότερο αληθινό, περισσότερο εμπράγματο, περισσότερο ρεαλιστικό, περισσότερο ενάρετο και οδηγητικό και εύμορφο, από εκείνη την εξέγερση.

Εάν οι νέοι μας σήμερα δεν έχουν αυτήν την εικόνα, φταίμε εμείς οι γονείς τους και οι δάσκαλοί τους, που δεν τους διδάξαμε.

Εγώ ως γονιός θα φορτωθώ την ευθύνη, στο μέτρο που μου αναλογεί και θα ζητήσω συγνώμη!!!

Στέργιος Μ.

31 σχόλια:

Στραβων είπε...

Η ευθύνη, η δική σας και των υπόλοιπων χιλιάδων σαν εσάς (όπως λέτε) έγγυται στο ότι η αγωνιστηκότητα σας εξαντλήθηκε εκείνη τη νύχτα. Μετά τίποτα. Οι μισοί βολεύτηκαν και οι άλλοι μισοί θεατές. Κανείς δεν τόλμησε να τραβήξει το αυτί στον συναγωνιστή του που πλούτιζε εξαργυρώνοντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Βλέπατε ένα ρυάκι να δημιουργείται έξω απ' την αυλή σας και δεν κάνατε τίποτα για να το σβήσετε. Το ρυάκι με τα χρόνια μεγάλωνε, πλέον έχει γίνει ορμητικός χείμαρος, έτοιμος να ισοπεδώσει τα σπίτια και η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη.

Δυστυχώς όλοι εκείνης της γενιάς έχουν ευθύνη, στο μερίδιο που αναλογεί στον καθένα.

ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ και σύντροφε Στέργιο, στις 17/11/2010 έκανα ένα σχόλιο όσον αφορά την γενιά του πολυτεχνείου, και χαίρομαι που συμφωνείς με τις απόψεις μου γιατί λέμε τα ίδια με άλλα λόγια. Λυπάμε ειλικρινά που ανήκεις άθελά σου πάντα, σε αυτήν την γενιά που έφερε την Ελλάδα μας σ'αυτό το χάλι, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι'αυτό. Πιστεύω ότι στιγματίστηκε μια γενιά μόνο και μόνο για μερικούς τσαρλατάνους που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια, και τώρα που ήρθε ο λογαριασμός σφυράνε όλοι τους αδιάφορα. Έάν απο αυτόυς τους τιποτένιους που έγραψες δεσμεύανε τις περιουσίες τους και τις εκποιούσαν κάτι θα γινότανε γιατί είναι πάρα πολλά τα κλεμένα. Αλλά ως γνωστόν κόρακας κοράκου δέν βγάζει μάτι...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Στέργιο τα λες πολύ καλά.

Άκου μια έκφραση που εγώ την έχω κάνει σημαία: "όποιος γνωρίζει το πρόβλημα και δεν έχει να προτείνει λύσεις, είναι μέρος του προβλήματος"

Εσύ όμως αντιλαμβάνεσαι ότι οι αντιπρόσωποι της γενιάς σας τα έκαναν Ρόιδο. Έτσι είναι, με τις πλάτες τις δικές σας έγιναν αυτοί μάγκες αλλά δυστυχώς και τους δεχτήκατε και τους επικροτήσατε. Και ενώ μάζευαν τα φράγκα στις Ελβετίες, αυτά που μαδάν τώρα με τις πιτσιρίκες, ενώ διάλυαν το κράτος και έφτιαχναν κόμμα, αντί να τους περιλάβετε με τις σφουγγαρίστρες που είχαν καταχραστεί στο έπακρο την ιδέα και τους αγώνες Σας, τους λέγατε Συντρόφους και τους κάνατε συντροφικές αγκαλιές (αυτές με το χτύπημα στην πλάτη). Ιδού η ευθύνη σας.
Εσύ, όπως είπα, το αντιλαμβάνεσαι αυτό. Προτείνεις μάλιστα και λύση. Οπότε ΔΕΝ είσαι μέρος του προβλήματος, μπορεί να ήσουν δεν ξέρω, αλλά τώρα σίγουρα δεν είσαι, να το ξέρεις, και γι΄αυτό η δική σου ανάληψη ευθύνης δεν γίνεται αποδεκτή από εμάς τους νέους. Είσαι στο στρατόπεδό μας εσύ.

Η άποψή σου για νέο καταστατικό χάρτη με βρίσκει 100% σύμφωνο και το λέω όπου σταθώ εδώ και πολύ καιρό, όλα τα άλλα είναι ημίμετρα.
Ακόμα και ο ΓΑΠ ή ο Σαμαράς να μηδενίσουν το έλλειμμα, με τέτοια αρρωστημένη νοοτροπία και αντίληψη του Κράτους που έχουν εγκαταστήσει στους εγκεφάλους μας τα Συντρόφια (κάθε παράταξης) της γενιάς αυτής, πάλι τα ίδια θα έχουμε.
Το Σύνταγμα όμως, όπως ασφαλώς ξέρεις, έχει θεσπιστεί έτσι ώστε αν θες να βάλεις χέρι απαιτείται ευρύτατη συναίνεση. Συναίνεση σε τέτοιο βαθμό που ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει επιδείξει ο Ελληνικός λαός από σύστασης ελληνικού κράτους. Με δεδομένο αυτό αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα που προστατεύουν την υπάρχουσα αρρωστημένη κατάσταση, ερωτώ: Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό είναι εφικτό;
Θα με ενδιέφερε η απάντησή σου σε αυτό..
Εγώ πιστεύω πως δεν είναι εφικτό. Πιστεύω μάλιστα ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει η αλλαγή παρά μόνο αυτός που απευχόμαστε όλοι.

Με εκτίμηση
Ένας νέος που ψηφίζω πάντα από τα 18 μου

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΣΤΕΡΓΙΟ....!!
ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ...!!
ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΙΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ Ζ.....ΡΑ....!!
ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΡΟΚΑΝΙΖΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΜΑΧΟΣΟΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ;
ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΕΣΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΦΟΣΟΝ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΕΙΝΗ ΗΤΑΝ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ....
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ;
ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΕΣΑΙ;
ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ Ο ΤΙΜΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ...
ΓΙΝΕ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Τελευταίε ανώνυμε ,τι εμπάθεια και τι βλακεία είναι αυτή που βγάζεις? Ο άνθρωπος, σου γράφει την άποψή του και εσύ του λες ότι φταίει αυτός για το κατάντημα? Που πας ρε καραμήτρο? Άμα έχεις άποψη γράψτην και μάλιστα επώνυμα, αλά μάλλον το χεζόβρακο το έχεις ντούνα.

Α΄ ΦΟΡΑ ΑΠΕΧΩΝ είπε...

Μπακολουκά μερικές φορές συμφωνώ μαζί σου, έτσι και τώρα..η γενιά του Πολυτεχνείου..κάποιοι αναδείχθηκαν και καθιερώθηκαν εξαργυρώνοντας την αντιστασιακή τους δράση κι έγιναν οι βολεμένοι του συστήματος, που το πρώτο τους μέλημα, για να μην πω το μόνο, ήταν η προσωπική τους ανέλιξη, επιτυχία κι υπερβολικός πλουτισμός σε βάρος της Ελλάδας (ενός κράτους λάφυρου κι οχήματος ευκαιριακών αξιώσεων κι εύκολου πλουτισμού που καταβαραθρώθηκε).Κι εδώ φυσικά κολλάει εκείνο το..όποιος έχει το βάζο με το μέλι μπροστα του, σίγουρα θα βουτήξει το δάχτυλο.. αλλά όχι και τα δυο του χέρια μέχρι τον αγκώνα...Η υπόλοιπη γενιά παρέμεινε πιστή στο μύθο- σύμβολο της αντίστασης και των ιδανικών αλλά είδε το όνειρο της εξέγερσης να προδίδεται και ν' αλλοτριώνεται, και της μεταπολίτευσης σιγά-σιγά να ξεφτίζει.Οπότε σε τί να είμαστε πιστοί?Στο ιδανικό ενός διαρκούς αγώνα ή στην καπητάλευση κι εκμετάλλευση των αγώνων?Στην πολιτικοποίησή μας ή στην απαξίωση της πολιτικής και των εκπροσώπων της?Στην ενασχόληση με τα κοινά ή στην αδιαφορία κι ωφελιμιστική εξατομίκευση?
Στον απόηχο αυτής της εξέγερσης σύμβολο, με την σταδιακή ενδυνάμωση της δημοκρατίας και της ελευθερίας λόγου καθώς εξαλείφτηκε η Ελλάδα του φόβου, της ανασφάλειας, της καχυποψίας μεγαλώνοντας κι εγώ διαμόρφωσα τις δικές μου απόψεις..πιστεύοντας κι εγώ σε ένα καλύτερο αύριο, βασισμένο σε συλλογή πτυχίων-απ' αυτά που μας έλεγαν και μας έπειθαν πως πρέπει να έχουμε με το κιλό κορνιζαρισμένα για να είμαστε αποδεκτοί από την κοινωνία ως χρήσιμοι- που μέχρι χθες εξαγόραζαν την αξία στην αγορά εργασίας σε 700€,σήμερα σε 490€ και..αν εξαγοραστεί..
Κι ένα τελευταίο, οι δάφνες αρμόζουν στους πεσόντες μόνο εκείνης της εξέγερσης που πίστευαν σε ιδανικά.
Εγώ και πολλοί άλλοι από δω και πέρα, καλά θα κάνουν να τη βάζουν μόνο στη φακή για να νοστιμίσει..

Στέργιος Μ είπε...

Κατά την άποψή μου, είναι παράλογο και αντιφατικό τα υπάρχοντα κόμματα και αν θέλετε ολόκληρο το τρέχον πολιτικό σύστημα να μπορεί να δώσει λύσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας και πολύ περισσότερο για την επανίδρυση του κράτους και την ανασύσταση της Ελληνικής κοινωνίας.
Το υπάρχον πολιτικό σύστημα ΔΕΝ μπορεί να διαχειριστεί την επερχόμενη καταστροφή και αυτό συμβαίνει επειδή ακριβώς αυτό τη δημιούργησε.
Η καταστροφή που μόλις αρχίζουμε να βιώνουμε, γιατί η επέλασή της είναι νομοτελειακό γεγονός, σέρνει μαζί της, «εν σπέρματι» και μια τελευταία ιστορική ευκαιρία.
Η Ιστορία πιστεύω ότι επιφύλαξε το προνόμιο και την ευθύνη στον κοινής αποδοχής Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια να συγκροτήσει κυβέρνηση επιστρατευμένων προσωπικοτήτων, οι οποίοι θα σαρκώσουν αυτή την ευκαιρία και θα αντιμετωπίσουν την επερχόμενη οικονομική χρεοκοπία, σύμφωνα με τις τρείς πάρα κάτω αξιωματικές συνιστώσες:
1) Θα αντιμετωπίσουν το μεγάλο Δημοσιονομικό Έλλειμμα με κοινωνικά κριτήρια(η διαφορά του ποσού που εισπράττει το κράτος με το σύνολον των ποσών που πληρώνει <> λέγετε Δημοσιονομικό Έλλειμμα. Αυτή τη στιγμή το κράτος μαζεύει περίπου εξήντα δις. ευρώ και χρειάζεται, μετά από όλες αυτές τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που έκανε, περίπου ογδόντα πέντε δις. ευρώ ετησίως. Τη διαφορά τη δανείζετε. )
2) Θα μηνύσει στους Ευρωπαίους Ετέρους μας ότι ΔΕΝ θα πληρώσουμε τους Ιδιώτες τοκογλύφους (Τραπεζίτες) της Ευρώπης και φυσικά ΔΕΝ εννοώ αναδιάρθρωση, αλλά διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους μας. Θα κάνουμε δηλαδή σλόγκαν μας τη φράση: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
3) Σύγκληση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης και απόδοση στο λαό ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ελπιδοφόρου και αποδεκτού από την Ελληνική κοινωνία.

Σε περίπτωση που συνεχίσουμε να πληρώνουμε, για την αποπληρωμή των τόκων και του κεφαλαίου, αυτού του τεράστιου ποσού (τριακόσια πενήντα δις. στις αρχές του 2013 που θα σταθεροποιηθεί) θα χρειαστεί να θυσιαστούν ΠΕΝΤΕ γενιές Ελλήνων.
Οι παράπλευρες απώλειες αυτού του εγχειρήματος θα είναι να καταρρεύσουν στο εσωτερικό ένα μεγάλο μέρος των Ελληνικών Τραπεζών, οι οποίες έχουν στα χαρτοφυλάκια των περίπου ογδόντα δις ευρώ σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

ΥΣ. 1) Είναι οι μόνες προτάσεις που μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα και μη σας παραμυθιάζουν με δήθεν επιμηκύνσεις ή αναδιαρθρώσεις του χρέους.
2) Η χώρα προστατεύετε από τους πιστωτές της από το Διεθνές Πτωχευτικό Δίκαιο.
3) Μεταπολεμικά είχαμε δεκαεννέα πτωχεύσεις κρατών, όλες ήταν επιτυχημένες με μέσο όρο επανόδου των κρατών αυτών στις διεθνείς χρηματαγορές τα τρία χρόνια, με τη διαφορά ότι στις δέκα οκτώ από τις δεκαεννέα πτωχεύεις οι πολιτικοί των κυβερνήσεων που τις έκαναν, εξαφανίστηκαν από το πολιτικό παλκοσένικο. Αυτός είναι και ο λόγος που οι πολιτικοί μας δεν τολμούν αυτή τη (μοναδική) λύση.
4) Σε όλα τα παραπάνω συμφωνούν σοβαροί οικονομολόγοι και στοχαστές του Εσωτερικού και του Εξωτερικού. Εγώ απλώς τα μάζεψα και σας τα παραθέτω.
5) Το σλόγκαν- σύνθημα που οι νέοι σήμερα πρέπει να υιοθετήσουν για να μη βρεθούν οικονομική Δούλοι στην ίδια τους τη χώρα είναι ένα: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ "ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΤΕΡΓΙΟ" ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ.
ΘΕΩΡΩ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΝΕΔΑΦΙΚΕΣ.(ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΙΛΑΓΑΝ ΤΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΡΕΤΑΛΙΑ, ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ ΒΛΕΠΕ ΔΑΜΑΝΑΚΗ,ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ,ΚΚΕ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ κ.α). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΡΕΜΑΓΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ Τ'ΑΡΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΚΡΕΜΑΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ...
ΟΤΑΝ ΒΓΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΧΩ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΚΙΝΕΙ ΤΗΝ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ "ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ" ΜΕ ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΑΥΤΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε…… επαναστάτη, πρόσεχε γιατί απ’ ότι σε κόβω μάλλον εσύ θα σκίσεις καμιά …..ζαρτιέρα! Μάζεψε και τ’ άρματά σου γιατί σαν ….. μπακιρένια ακούγονται. Καλό θα ήταν να μας παραθέσεις τις απόψεις σου, αφήνοντας τις ……. επαναστατικές σου τάσεις , να εξαντλούνται στα όνειρά σου. Μας κοψοχόλιασες με τον επαναστατικό σου οίστρο.

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα που μπορεί να τεθεί σε μερικά χρόνια, εάν τελικά η χώρα οδηγηθεί σε ελεγχόμενη πτώχευση, θα είναι γιατί τελικά χρειάσθηκε να γίνουν όλα αυτά και γιατί με τον τρόπο αυτό αντικαταστάθηκε χρέος χωρίς εγγυήσεις, με χρέος που φέρει βαρύτατες εθνικές δεσμεύσεις;

Ανώνυμος είπε...

Επαναστατη ανωνυμε κοιμασε με τα τσαρουχια!! Οχι μονο δεν ξερεις τι λες, αλλα δεν ξερεις και τι σου γινεται και αυτο ειναι πολυ κακο (για σενα)!!

Οσο για το σχολιο του τελευταιου ανωνυμου, η πτωχευση αργα η γρηγορα ειναι το μονο σιγουρο γιατι απλα δεν θα αντεξει ο κοσμος τα μετρα που πηραν και θα παρουν οι κυβερνηση/εις!
Εδω που εχει φτασει η κατασταση ο μονος τροπος να τη βγαλουμε καθαρη (χωρις να πτωχευσει η χωρα) ειναι να γινουν "θυσιες" απο ολους και οταν λεω ολους εννοω ολους, απο τον Βαρδινογιαννη μεχρι τον Πενταρουλα, θυσιες ομως που κανενας δεν θελει να κανει στο παραμικρο γιατι θα χασουμε αρκετη απο τη βολεψη μας και αυτο δεν αρεσει σε κανεναν. Δυστυχως η οικονομια και οι πιστωτες δεν κανουν διακρισεις στο ποιος τα εφαγε και γιατι, και ισωσ η κουβεντα της χοντρης αηδιας ( Παγγαλος) "Μαζι τα φαγαμε" ειναι ισως η πιο αληθινη κουβεντα που εχει ειπωθει απο πολιτικα χειλη!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΕ ΑΝΩΝΤΜΕ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΣ Ή ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΑΧΥΝΟΟΣ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: O ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ,ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΣΩ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΕΛΑΤΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ, ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ, ΤΟ ΓΛΕΙΨΙΜΟ,Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ...!!
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΚΙΡΕΝΙΑ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΣΚΙΣΩ ΚΑΜΙΑ ΖΑΡΤΙΕΡΑ ΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ(ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ) ...ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ.
ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΑΝ ΣΕ ΚΟΨΟΧΟΛΙΑΣΑ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΡΟΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΛΕΠΤΟΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΕ ΞΥΠΝΗΣΩ ΑΠ'ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ....

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΚΑΤΣΕ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ Π ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΜΑΤΣΟΥΚΙ ΑΠ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ... ΓΙΑ ΚΑΜΕ ΤΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΩΣΝΕ ΤΑ ΠΑΓΙΔΙΑΣ, ΩΧ ΚΟΥΤΟΥΛΑΜ ΩΧ ΚΟΥΤΟΥΛΑΜ ΩΧ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ?
ΠΑΛΙ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ?
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟ ΛΟΓΟΥ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
ΕΔΩ!!! ΑΚΥΡΟΟΟΟΟΟΟΟΝ!!!
Ε ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ!!!
ΠΡΙΝ ΑΠΟ 20 ΛΕΠΤΑ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ.
ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΗΓΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΩ , ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΤΟ...ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΑΝ!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ!!!
ΞΥΠΝΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231068657

TO BΡΗΚΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε επαναστάτη, τώρα που θα πας στη Λειβαδιά για να κάνεις επανάσταση, να θυμηθείς στο γυρισμό να μας φέρεις και καμιά «κλούρα»!!!!
Πρόσεξε επίσης, εκεί που θα πάς, να μην χάσεις την κουκούλα, γιατί λόγω της λιτότητας μπορεί να σου χρησιμέψει για να φτιάξεις καμιά ζαρτιέρα!

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ.....
1. κουκούλα δε φοράω...
2. καλή ιδέα να γίνω έμπορος ζαρτιέρων..!! αν και ευκατάστατος...
3. "κλούρα" σε φιλεύει κάθε τόσο ξέρεις ποιός...
....και θα σου πουλήσω τη ζαρτιέρα γιτί η δική σου είναι ξεσκισμένη απ'το αφεντικό που γλείφεις για να σε κρατήσει στο γιατάκι του....

Ανώνυμος είπε...

Ρε ανώνυμε,……… ευκατάστατε! Ψευτοεπαναστάτη της δεκάρας, θα σταματήσεις επιτέλους να περιφέρεις τον ανήθικο και προσβλητικό λόγο σου καθώς και τις ζαρτιέρες σου, από όποιο ύφασμα και αν έχουν κατασκευαστεί; Μας κούρασες δεν το καταλαβαίνεις;

17.111973 είπε...

ΣΤΕΡΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ-ΓΙΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΣΕΙΣ ΦΕΡΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ-ΧΑΛΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.ΑΡΑ ΜΗΝ ΕΞΑΝΙΣΤΑΣΑΙ ΠΟΥ Τ ΑΚΟΥΣ.ΠΑΛΙ ΦΤΗΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ.ΑΝ ΗΞΕΡΕ Ο ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΟ ΖΑΡΤΙΕΡΩΝ ΘΑ ΑΝΟΙΓΑΝ ΤΗΝ ΠΥΛΗ.ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΤΕ Η ΓΕΝΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ ΝΕΚΡΟΥΣ,ΟΧΙ ΚΑΦΕΝΟΒΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ...ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΞΥΠΝΗΣΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ...ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ' ΧΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ...ΛΙΓΑ ΕΥΡΟΥΔΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ...ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ'ΣΥ "ΕΠΕΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΖΑΡΤΙΕΡΕΣ ΣΚΙΣΜΕΝΕΣ ΝΑ ΦΟΡΑΣ BABY DOLL...

17 11 1973 είπε...

εγω παντως στεργιο σε κρινω επιτυχυμενο.καταφερες απο το πουθενα-εστω και με τις πλατες του σταθη-να συνταξιοδοτησεις μια γενια δημοτικολαμογιων αρχοντων που δυναστευαν το χωριο χρονια ειτε απο τα εδρανα της συμπολιτευσης η αντιπολιτευσης.ειναι πραγματικα εκπληκτικο παιδια οτι ο μονος παλιος ειναι ο σταθης που τωρα συμπληρωνει 4 ετια.μονο γι αυτο μπραβο στεργιο

ΤΥΧΑΙΟΣ είπε...

Αγαπητέ Στέργιο,
Οφείλω να σε συγχαρώ τουλάχιστον για δύο πράγματα:
-Για το θάρρος της δημόσιας και επώνυμης απόψής σου, έστω κι αν διαφωνεί κανείς μ' αυτή εν μέρει ή και γενικώς.
-Για τη δήλωσή σου ότι τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν πηγαίνεις στην επέτειο. Και μόνο αυτό σε ξεχωρίζει από τους κάπηλους. Αν κάνω και την αφαίρεση φθάνω περίπου στα 1981. Τυχαίο; Δε νομίζω.
Όσο για κάποια σχόλια, είχαμε ακούσει για "ποδοσφαιροποίηση" της κουβέντας, τώρα μάθαμε και για την "πορνοποίηση".
Προσοχή,η "εκπόρνευση" των δημοσίων πραγμάτων όλως τυχαίως άρχισε την ίδια εποχή που εσύ σταμάτησες να πηγαίνεις εκεί.

Ο Αναλυτής! είπε...

Σας Πληροφορώ ότι ο Στέργιος δεν ήταν ο μόνος , που σκέφτηκε τον Πατσαντάρα. Ήταν ομάδα δέκα - δεκαπέντε ατόμων, οι περισσότεροι δεν είναι δεξιοί.
Έβλεπαν ότι Δήμαρχος μόνον από την Αράχωβα μπορούσε να εκλεγεί.
Αραχωβίτης υποψήφιος ικανός μη δεξιός δεν φαινόταν στον ορίζοντα, ή μάλλον υπήρχαν δύο τρείς αλλά δυστυχώς οι κοντόφθαλμοι Πασόκοι της Αράχωβας δεν είχαν τη δυνατότητα να ξεπεράσουν την κακομοιριά τους και να τους κάνουν πρόταση.
Επειδή ο Λεόντιος ήξερε ότι δεν μπορούν να βρουν υποψήφιο περίμενε στη γωνία για να τον φωνάξουν.
Οι κοντόφθαλμοι Πασόκοι της Αράχωβας θα κατέβαζαν το Σωτηρίου από την Αντίκυρα ως υποψήφιο, οι δε δεξιοί ως αναγκαστική λύση τον Λεόντιο.
Οι κάτοικοι της Αράχωβας θα αναγκάζονταν να ψηφίσουν τον υποψήφιο του χωριού τους, ανεξάρτητα από κόμματα και απέναντι στον Αντικυραίο, με αποτέλεσμα να βγει πανηγυρικά ο Λεόντιος.
Τα σχέδια όλων αυτών τα χάλασε αυτή η ομάδα που κατέβασε και πλαισίωσε τον Πατσαντάρα.
Το σχέδιό τους στον πρώτο γύρο πέτυχε απόλυτα, γιατί ο Πατσαντάρας αποδείχτηκε πιο σπουδαίος απ’ ότι τον περίμεναν, είχε τεράστια διείσδυση στην Αντίκυρα, λόγω καταγωγής της μάνας του, χαλύβδινη θέληση και χρονική προπόρευση.
Έπιασαν τους αντιπάλους τους στον ύπνο και τους ανάγκασαν να τρέχουν πίσω τους, αντιγράφοντάς τους σε όλα, βλέπε site, πρόγραμμα κλπ, επίσης ένα άλλο μειονέκτημα των λίγων του ΠΑΣΟΚ στην Αράχωβα, ήταν ή επιλογή της Βαγγελιώς η οποία εκπροσωπούσε το ΠΑΣΟΚ του κακού παρελθόντος.
Απομένει ο δεύτερος γύρος να δούμε αν, η νέα εκλεγμένη Δημοτική αρχή θα καταφέρει να λειτουργήσει σαν ομάδα και αν θα καταφέρει να κάνει στοιχειώδες έργο. Αν τα καταφέρουν, η ομάδα Πατσαντάρα θα μείνει στη εξουσία είκοσι χρόνια, αλλά και στη Ιστορία..

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ο ζαρτιέρας ξαναχτύπησε, μας ζητάει συγγνώμη που μας …..ξύπνησε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μάλλον πρέπει να τον ψεκάσουμε με…. Φλιτ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ζαρτιροεπαναστάτη κάτι συμβαίνει με σένα! Τώρα μας βάζεις να σε σκεφτόμαστε και με baby doll, σε λίγο για να δέσει το γλυκό θα φορέσεις και γόβες στιλέτο! Φαίνετε ότι η «πραγματική επανάσταση» στην οποία συμμετέχεις σε πειράζει στα….. νεφρά!

γεροντας είπε...

αναλυτη καλα τα λες με μια ενσταση μονο.τον πλαισιωσαν τον γιαννη μονο ο γιαννελος κι ο μπακολουκας απο την ομαδα που τον προτεινε.οι αλλοι κοψαν περα.η μεγαλη ειρωνεια ειναι οτι κοκκοβος,γεωργακος τεθηκαν αντιμετωποι.ο μπατσος που ηθελε να γινει δημαρχος το ιδιο.ο λεοντιος απων προκλητικα,ο ψηλος το ιδιο,ο διαγουρτης το ιδιο κι ο φουρναρης ασχολουταν πως να μη βγει ο γιαννελος.ολα τα παιδια ομως συρου,οικονομακης,μπεζεντες,κομνας κ.λ.π παλεψαν με θεους και δαιμονες και νικησαν.αυτο με κανει αισιοδοξο οτι θα τα καταφερουν.γιατι εχουν ολοι ενα κοινο.ειναι ολοι τους κ α θ α ρ ο ι.καλη επιτυχια παιδια

Ανώνυμος είπε...

Φίλε γέροντα, αυτοί που πρότειναν τον Πατσαντάρα δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που αναφέρεις , εξαιρουμένων των γιαννέλου, μπακολουκά. Είναι άνθρωποι που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον δήμαρχο, χωρίς να βρίσκονται στο προσκήνιο . Σου λέω επίσης ότι είναι Αραχωβίτες από όλα τα κόμματα και θα είναι δίπλα του για ότι χρειαστεί. Όσο για τα παιδιά του συνδυασμού που αναφέρεις από την αράχωβα αλά και από τα άλλα χωριά έδωσαν πραγματικά ρέστα και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟΦΘΑΛΜΑ Ο ΣΤΕΝΟΣ ''ΑΝΤΙ-ΠΑΣΟΚΙΚΟΣ'' ΠΥΡΗΝΑΣ (ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ), ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΥΣΤΕΡΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ.. ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΧΗ..

ΝΤΟΡΑ είπε...

Α ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ ΑΔΕΛΦΙΑ.ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΙΟ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΣΤΑΘΗΣ Μ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΛΙΣΜΟΝΙΤΟ ΚΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ.ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ Ο ΘΕΟΣ,ΟΤΟ ΦΑΝΤΟΜ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.

ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ είπε...

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.ΛΕΩΝΙΔΑΣ,ΤΡΙΧΑΣ,ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ,ΑΛΕΞΑΚΗΣ Κ.Λ.Π.ΠΗΡΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΔΕΞΙΟΥΣ.Η ΒΑΓΕΛΙΟ ΠΗΤΕ 750.ΑΡΑ 450 ΠΑΣΟΚΟΙ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ 500 ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΕΕΕΕΕΟΟΟΟΟ ΟΕΕΕΟ ΒΑΓΕΛΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Το Βατερλό για τη Βαγγελιώ είναι η Αντίκυρα. Ο Πατσαντάρας εκεί έβγαλε πέντε έδρες από τις οποίες οι τέσσερεις Πασόκ και ένας λάιτ δεξιός και η Βαγγελιώ δύο έδρες, έναν λάιτ Πασόκ και έναν ακροδεξιό. Δοξάστε την.

Top