αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Για ενημέρωση από την Οικολογική Κίνηση Αντίκυρας "Η Άρτεμις"

Ε. Μυτιληναίος: Η φορολογία μας πλήττει, τιμωρείται η επιτυχία (capital.gr, 19/11/2010).
 • "Διαφωνούμε κάθετα με το καθεστώς φορολογίας που εφαρμόζεται στις επιχειρήσεις".
 • "Κάναμε τεράστιες προσπάθειες στον όμιλο να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο περιβάλλον της χώρας".
 • "Επιχειρήσεις που ανταπεξέρχονται με επιτυχία στο διεθνή ανταγωνισμό εταιρειών από τις πιο προηγμένες οικονομικά χώρες του κόσμου, τελικά «τιμωρούνται» αυστηρά για την επιτυχία τους".
Το καλύτερο για το τέλος...
 • Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα αφορά στη γραφειοκρατία, με αφορμή την καθυστέρηση στην αδειοδότηση της μονάδας συμπαραγωγής. Μαθαίνουμε από την ευρωπαϊκή ένωση συμπαραγωγής Cogen Europe αλλά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το εργοστάσιό μας, πιθανόν να είναι το πρώτο εργοστάσιο που θα συμπληρώσει δοκιμαστική λειτουργία για περίοδο άνω των 2 ετών. «Είναι ανήκουστο αυτό που συμβαίνει, επηρεάζει τα αποτελέσματά μας και μας δημιουργεί τεράστια θέματα απέναντι στους μετόχους μας, ειδικά στους ξένους επενδυτές που δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτή τη συμπεριφορά.
ΠΑΣΟΚ: Υποπτη η υπογραφή Φώλια για την «Αλουμίνιον».
 1. Δεκαεπτά βουλευτές του ΠαΣοΚ (όχι όμως ο Β. Τόγιας) με ερώτηση στη Βουλή κατήγγειλαν ότι προωθείται η ένταξη της μονάδας συμπαραγωγής της Αλουμίνιον της Ελλάδος στο σύστημα, πουλώντας στη ΔΕΗ ακριβότερα το ρεύμα που θα παράγει. (ΤΟ ΒΗΜΑ ΑΠΡΙΛΗΣ 2008).
 2. Για τη μετατροπή της άδειας έχει γνωμοδοτήσει θετικά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και προσωπικά ο πρόεδρός της κ. Μιχ. Καραμανής με τη διπλή ψήφο του. (ΤΟ ΒΗΜΑ ΑΠΡΙΛΗΣ 2008).
 3. Στην Βουλή φέρνουν 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την προοπτική αλλαγής της άδειας παραγωγής ηλεκτρισμού που έχει η Αλουμίνιον της Ελλάδος του ομίλου Μυτιληναίου η οποία, αν εγκριθεί από τον υπουργό Ανάπτυξης, θα συνεπάγεται επιβάρυνση αρκετών δεκάδων εκατ., ευρώ τον χρόνο για την ΔΕΗ. (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΡΙΛΗΣ 2008)
 4. Θέμα απιστίας για τη διοίκηση της ΔΕΗ θέτει η ΓΕΝΟΠ, με αφορμή την εφαρμογή της απόφασης Φώλια, που επιτρέπει στην «Αλουμίνιον» να πουλά ηλεκτρική ενέργεια.
 5. Ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, χαρακτήρισε την υπογραφή της άδειας από τον υπουργό Χρ. Φώλια ως ύποπτη και περίεργη συμφωνία, που δεν έχει καμία σχέση με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Το καλύτερο για το τέλος...

Επίκαιρη ερώτηση

Προς:
Τον Υπουργό Ανάπτυξης, κύριο Χρήστο Φώλια

Η Κυβέρνηση, παρά τη γενικευμένη και καθολική αντίδραση κομμάτων, ΔΕΗ, ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, εργαζομένων, προχώρησε με σκανδαλώδη τρόπο και μάλιστα Μ. Πέμπτη, στη μετατροπή της άδειας παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της “Αλουμίνιον της Ελλάδας Β.E.Α.Ε.” από αυτοπαραγωγό σε ανεξάρτητο παραγωγό, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να αντιμετωπίζει άμεσα το ενδεχόμενο να υποστεί ζημιά ύψους 80 εκ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλου στην Επιτροπή των ΔΕΚΟ στη Βουλή.

------------------------

Επειδή τα επιχειρήματα για ενδεχόμενο ελλείμματος ηλεκτρικής ισχύος και μπλακ άουτ είναι ψευδεπίγραφα και αβάσιμα,
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
 1. Πώς αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τον υπαρκτό πλέον κίνδυνο για την υπέρογκη οικονομική ζημιά ύψους 80 εκ. ευρώ, που θα επιφέρει στην ΔΕΗ αυτή η αλλαγή και γιατί ζημίωσε τα συμφέροντά της;
 2. Γιατί δεν ίσχυσαν οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και των Υπουργών Ανάπτυξης ότι δεν θα προχωρήσει σε αλλαγή χαρακτηρισμού της άδειας της “Αλουμίνιον της Ελλάδας Β.E.Α.Ε.” και ποιοι οι πραγματικοί λόγοι της αλλαγής στάσης της Κυβέρνησης;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Απόστολος Κατσιφάρας

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΗ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΑΡΤΕΜΙΣ)ΑΠΟ ΠΟΣΣΑ ΜΕΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ: MΗΠΩΣ ΑΠΟ ΕΝΑ Η ΜΗΠΩΣ ΔΥΟ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΓΡΑΦΙΚΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

ok Σοφία.

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί δεν έχουν καταλάβει σε τη σημείο έχει φτάσει η χώρα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν κάποιες επενδύσεις οι οποίες θα δώσουν ανάπτυξη στον τόπο και παράλληλα βοηθάνε την χώρα να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο .
Συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι που είστε να ξέρετε ότι δεν μιλάτε πλέον από επισφαλή θέση και αυτά που κάνετε θα τα βρείτε μπροστά σας
Κομμένες συντάξεις μειωμένες αποδοχές στο δημόσιο τομέα και κυρίως ανεργία για τα παιδιά σας το σπουδαιότερο .
Γι'αυτό αλλάξτε ρότα και συμμαζευτείτε και σαν πατριώτες αντικυραίοι που είστε αφήστε τις μπούρδες περί σύγκρισης αντίκυρας με ψυτάλειας.
Οι πατριώτες σας περιμένουν να έρθει το καλοκαιράκι να βγάλουν το μεροκάματο γιατί δεν είναι όλοι συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι σαν εσάς και αν πάλι επιμένετε ότι υπάρχει αυτή η τεράστια θαλάσσια μόλυνση σταματήστε να πουλάτε μολυσμένα ψάρια σε υχθιοπωλείο στην αντίκυρα.


Υ.Γ

Η τελευταία σας ενημέρωση είχε μεγάλο οικολογικό νόημα..

Ανώνυμος είπε...

Όντως μέσα στην οικολογία, δεν πείθουν ούτε τον εαυτό τους.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ είπε...

Για όσους δεν κατάλαβαν, η επερώτηση και η ενημέρωση εντάσσονται στα αναπτυξιακά μέτρα που εναγωνίως αναζητούνται, προκειμένου να μη φθάσουμε σε φαινόμενα λεηλασιών...
Αν τύχει και διαβάσουν την ενημέρωση στη ΔΕΗ, η οποία βάλλεται από τις οικολογικές οργανώσεις ( καλώς ή κακώς δεν θα το εξετάσουμε τώρα) δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους για τα κροκοδείλια δάκρυα υπέρ της ΔΕΗ.
Μην το μάθουν όμως οι άλλες (πιο αξιόπιστες οικολογικές οργανώσεις), ότι δηλαδή μια συνάδελφός τους οργάνωση κόπτεται τόσο πολύ για τα οικονομικά συμφέροντα της ΔΕΗ, γιατί θα τους βάλουν τόσο πάγο που αυτόματα θα "ψυχθεί" και θα παγώσει ο "υπερθερμασμένος" κόλπος της Αντίκυρρας- Ψυτάλειας.
Οι κύριοι( και οι κυρίες) αυτο-αποκαλύφθηκαν. Θαυμάστε τους και δοξάστε τους...

Top