αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Το πρώτο χιόνι

Του Νίκου Δαλαρούγκα

Mπήκαμε στον Οκτώβριο, ένα μήνα που μετεωρολογικά χαρακτηρίζεται ασταθής όλο σκαμπανεβάσματα και ιδιαίτερα ευμετάβλητος. Από ότι φαίνεται αυτός ο μήνας θα παρουσιάσει ενδιαφέρον όχι μόνο πολιτικά αλλά και καιρικά. Για να πάρουμε μία γεύση για το τι μας επιφυλάσσει...

Ήδη από τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα Τετάρτη 6/10, η Ήπειρος δέχεται μεγάλα ύψη βροχής όπου κατά περιόδους η ένταση των φαινομένων είναι μεγάλη. Επίσης ένα μέρος του συστήματος έχει περάσει στη Δυτική Θεσσαλία και στη Μακεδονία, όπου οι βροχές είναι μέτριας έντασης.
Τις επόμενες ώρες και ιδιαίτερα τις νυχτερινές, το σύστημα θα κινηθεί πιο ανατολικά-νοτιοανατολικά επηρεάζοντας και την περιοχή μας με βροχές μέτριας έντασης και ίσως κατά διαστήματα ισχυρές (καταρριακό).
Πολύ πιθανόν στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού να δημιουργηθεί καταιγιδοφόρος πυρήνας και να υπάρχουν και αστραπόβροντα ειδικά προς την περιοχή της Αμφίκλειας όπου αναμένεται να πέσουν και τα πιο πολλά χιλιοστά σε αυτήν την κακοκαιρία όσο αφορά την περιοχή μας.
Οι άνεμοι αύριο θα στραφούν σε βοριάδες που στο Αιγαίο ολοένα θα ενισχύονται και παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ενώ δεν αποκλείεται σύμφωνα πάντα με τα προγνωστικά μοντέλα κάποιες κορφές του Παρνασσού να δεχτούν την πρώτη πασπάλα.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι βορείου ρεύματος με φαινόμενα κυρίως στον βόρειο και ανατολικό Παρνασσό ενώ η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη.

Άντε μπας και δούμε άσπρη μέρα σε αυτήν την χώρα...

1 σχόλια:

ΝΙΚΟΣ ΔΑΛΑΡΟΥΓΚΑΣ είπε...

Την εκτίμηση την έκανα το μεσημέρι αλλά αναρτήθηκε πριν λίγο.Ντελάλη θα σε μαλώσω!!!(Χιούμορ).Επειδή τα μοντέλα στο εξάωρο μπορεί να αλλάξουν κάπως την πρόβλεψη, φαίνεται πως τελικά ο υετός ( βροχόπτωση ) δεν θα είναι ιδιαίτερα πλούσιος την νύχτα όπως φαινόταν το μεσημέρι όπου και σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση.Πάντως το μόνο σίγουρο είναι θα πέσει αρκετά ο υδράργυρος και ιδιαίτερα από αύριο το απόγευμα η αίσθηση του κρύου στην Αράχωβα θα είναι έντονη.Όσο για το χιόνι είναι πιθανόν σε κάποιο νεφικό ξέσπασμα να ασπρίσει τις πολύ ψηλές κορφές του Παρνασσού,φαινόμενο όχι πρωτοφανές.

Top