αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Η μάχη του Μαραθώνα: 2.500 χρόνια μετά

Η Μάχη του Μαραθώνα διεξήχθη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. (πριν 2.500 χρόνια) ανάμεσα στους Αθηναίους και Πλαταιείς από τη μια πλευρά και τους Πέρσες από την άλλη, στην πεδιάδα του Μαραθώνα της Αττικής.
Έληξε με νίκη των Ελλήνων και σήμανε το τέλος της πρώτης ουσιαστικής απόπειρας της Περσικής αυτοκρατορίας, επί βασιλείας Δαρείου Α' να υποτάξει τις πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω (3 μέρη) ένα αφιέρωμα του history channel για τη μάχη του Μαραθώνα.
Γιατί οι... δανειστές μας (μέσω του... σοσια-ληστή αμερικανοθρεμμένου Παπανδρέου και της τρόικας των τρισάθλιων γραφειοκρατών-χαμηλόβαθμων υπαλληλίσκων του διεθνούς τραπεζικού συστήματος) μπορούν πολλά να μας στερήσουν, αλλά όχι την ιστορία μας, το θυμικό μας... Μια ιστορία για την οποία νιώθουμε υπερήφανοι... Μια ιστορία, της οποίας η έλλειψη, δημιουργεί συμπλέγματα και θλίψη.


Ντελάλης

3 σχόλια:

Κίμων είπε...

Ντελάλη
τι Αμερικανιά είναι αυτή? Οπως έβλεπα το video, τώρα λέω θα μας ρωτήσει τυχαίο? δε νομίζω 11888.
Σου παραθέτω τις απόψεις Κ.Ι. Δεσποτόπουλου δημοσιευμένες στη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" πρόσφατα
Για τη νίκη των..
Αθηναίων στον Μαραθώνα συνέβαλαν: η ομοψυχία του αθηναϊκού λαού προς υπεράσπιση της ελευθερίας του, με υπερνίκηση των πολιτικών αντιθέσεων μεταξύ των πολιτών• η ευψυχία και η σωματική αλκή των Αθηναίων μαχητών, ασκημένων στον αθλητισμό από την εφηβεία των και ο βαρύς οπλισμός των και τα τρία πολύ ενισχυτικά στον αγχέμαχο αγώνα• το άριστο σύστημα επιστρατεύσεως των Αθηναίων και συνθέσεως των στρατιωτικών μονάδων, βασισμένο στην Κλεισθένεια θέσπιση των δέκα «φυλών», ο πρόσφατος συγκλονισμός και φρονηματισμός των από τη θεατρική παράσταση του έργου του Φρυνίχου «Μιλήτου Αλωσις»• και προπάντων η εύστοχη στρατηγική του αρχιστρατήγου, κατά συναίνεση των άλλων στρατηγών, Μιλτιάδου.
Πάντως συγχαρητήρια για την επιλογή του θέματος. Θα τα πούμε στο τέλος του μήνα στην επέτειο της ναυμαχίας.

Ανώνυμος είπε...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΜΕ ΣΩΣΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΕΠΟΧΗ...ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΗΣΜΟ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ...ΨΥΧΗ...

ονομα είπε...

Αγαπητέ Κίμωνα δεν έχεις άδικο. Είναι όντως Αμερικανιά το βίντεο, όμως δε βρήκα κάτι καλύτερο όσο κι αν έψαξα.

Έστω και με αυτό το βίντεο όμως, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την κριτική σου, είναι ευπρόσδεκτη και τη λαμβάνω υπόψη.

Με εκτίμηση
Ντελάλης

Top