αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Πόσα χρωστούν οι δήμοι της Βοιωτίας στις τράπεζες

Το eklogika.gr δημοσιεύει τους αναλυτικούς πίνακες με τα χρέη των δήμων μόνο προς το τραπεζικό σύστημα, τα οποία ξεπερνούν τα 3 δις στο σύνολο.

Μόνο 26 δήμοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχουν μηδενικά χρέη (μεταξύ των οποίων και ο -τέως- Δήμος Αράχωβας!).

Από την άλλη δυο παραμέτρους εξετάζουν τα κόμματα στην επιλογή δημάρχων και περιφερειαρχών σε όλη την Ελλάδα: αναγνωρισιμότητα και ασφαλή πολιτική διαδρομή, και οι δύο δεν εγγυώνται την επιτυχία του στόχου, δηλαδή την επιτυχή και αποτελεσματική λειτουργία του αποκεντρωμένου δημόσιου τομέα (όπως είναι αυτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) ως καθοριστικό κριτήριο βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών στην καθημερινότητά τους.

Ιδού λοιπόν το χρέος του νέου Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας κτλ. επιμερισμένο, αλλά και των υπολοίπων Δήμων της Βοιωτίας (ενδεικτικά):
  • Αράχωβα - 0 ευρώ
  • Διστόμου - 798 ευρώ
  • Αντίκυρας - 323.759 ευρώ
Άλλοι δήμοι της Βοιωτίας (ενδεικτικά):
  • Δαύλειας - 0 ευρώ (προσαρτήθηκε στο δήμο Λιβαδειάς, έρε κακόμοιρη Δαύλεια...)
  • Λιβαδειάς - 5.474.384 ευρώ
  • Οινοφύτων - 0 ευρώ
  • Θηβαίων - 1.774.307 ευρώ
  • Ορχομενού - 2.167.611 ευρώ
  • Χαιρώνειας - 0 ευρώ

Πληροφορίες από το thiva-press.blogspot.com με πηγή το eklogika.gr

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας πούμε και ένα μπράβο στο Δήμαρχο για αυτό δεν είναι κακό.
Όταν είναι για οτιδήποτε στραβό εμφανίζονται δεκάδες για βρίσιμο για κάτι καλό η καλή κουβέντα δεν περισσεύει.

Διευκρίνηση: Δεν είχα ψηφίσει Λεόντιο για Δήμαρχο αλλά καλά είναι να μην βρίζουμε μόνο και να λέμε καμια καλή κουβέντα

ntelalis είπε...

Πράγματι, πρέπει να επιβραβεύουμε τα καλά Ανώνυμε. Έχεις δίκιο.

Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για την οικονομική διαχείριση που απέφερε μέχρι σήμερα μηδενικό χρέος προς τις τράπεζες.

Νομίζω ότι όλοι το αναγνωρίζουν αυτό, έστω κι αν δεν λένε κάτι.

Ντελάλης

οικονομολογος είπε...

μαλλον τα εχετε μπερδεψει παιδακια.για ρωτηστε τον φιλο σας το σταθη ποσα χρωσταει ο δημος στην δετπα,και ποσα συνολικα σε διαφορους.το οτι δεν πηρε δανειο απο τραπεζα σημαινει καλη οικονομικη διαχειρηση ουτε πρωτοετης του οικονομικου δεν θα το ελεγε αυτο.

ονομα είπε...

Τώρα εσύ φίλε Οικονομολόγε γιατί το λες αυτό? Αν ξέρεις κάτι πες το μας να το μάθουμε και μη μας βάζεις αινιγματα να ρωτάμε τον έναν και τον άλλον.

Ακόμα κι αν ο Δήμος χρωστάει σε άλλους πλην τραπεζών -που δεν το γνωρίζουμε- είναι ένας από τους 26 της Περιφέρειας με μηδενικά προς τις τράπεζες χρέη! Δηλαδή θες να πεις ότι ήταν καλύτερο να χρωστάμε ΚΑΙ στις τράπεζες?

Κι επειδή διάβασες κάπως γρήγορα το σχόλιό μου (δεδομένης της γρήγορης απάντησής σου) ρίξτου πάλι μια ματιά:

"Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για την οικονομική διαχείριση που απέφερε μέχρι σήμερα μηδενικό χρέος προς τις τράπεζες".

Δηλαδή εστιάζω συγκεκριμένα στις τράπεζες, μιας και δεν έχω την τύχη να μιλώ με το Στάθη ή με σένα που μάλλον γνωρίζετε περισσότερα.

Και για μένα, προσμετράται θετικά το γεγονός ότι δεν χρωστάμε ΚΑΙ στις τράπεζες. Αν πάλι εσύ έχεις διαφορετική άποψη, ορίστε, σε ακούμε...

Φιλικά
Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

.....και πόσα χρωστάνε στο Δήμο να μάθουμε. Ειδικά Ξενοδοχεία,Καφετέριες, Ταβέρνες κλπ

Ανώνυμος είπε...

επειδή είμαι ένας απο του λίγους που πληρώνει το δήμο, η ερώτηση θα έπρεπε να είναι: «τι κάνει ο Δημος για τους επαγγελματίες ώστε να τον πληρώνουν;»! Φίλε ανωνυμε που θηγεις το θέμα για ψάξε καλύτερα ποσά πράγματα δεν κάνει ο Δημος και όμως για αυτά απαιτεί να πληρωθεί; Εάν ο Δημος έκανε πραγματικά έργα για τους επαγγελματίες και περνούσε το μήνυμα ότι θα πρέπει όλοι να πληρώνουν για να γίνονται έργα προς οφελος όλων τότε θα ήμασταν καλύτερα, και εάν δεν γίνονταν και διακρίσεις τότε θα ήμασταν πολύ καλύτερα...!

Ανώνυμος είπε...

Θα έπρεπε να ήξερες (από την εμπειρία σου και μόνο ) ότι όλοι οι φόροι τα τέλη οι εισφορές και τόσα άλλα πράγματα που πληρώνουν οι πολίτες στο κράτος τους Δήμους και αλλού δεν είναι ανταποδοτικά.
Το δημοτικό τέλος 2% (νομίζω) και το τέλος παρεπιδημούντων από τα ξενοδοχεία δεν έχουν θεσμοθετηθεί για να ξαναγυρνάνε αποκλειστιά στους επαγγελματίες αλλά να χρησιμοποιούνται για τις γενικές ανάγκες του Δήμου.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους φόρους του κράτους μπορεί εσύ να πληρώνεις υψηλό φόρο κι εγώ πολύ χαμηλό λόγω εισοδήματος δεν σημαίνει ότι μπορείς να απαιτείς καλύτερες παροχές.
Συνήθως μαλιστα συμβαίνει το αντίθετο εκείνοι με τα χαμηλά εισοδήματα απολαμβάνουν περισσότερες παροχές (επιδόματα,κλπ).
Δεν είναι κάτι που συμβαίνει λοιπόν μόνο στο Δήμο Αράχοβας αλλά σε όλο σχεδόν κόσμο σχεδόν και είναι αποδεκτό.
Άρα φίλε ανώνυμε δεν μπορεί κανένας να λέει "δεν πληρώνω τίποτα από αυτά που είμαι υποχρεωμένος (βάσει νόμων) να πληρώσω επειδή δεν έχω προσωπικό όφελος".
Δεν συμβαίνει σε καμία κοινωνία αυτό(αν βρείς κάποια γράψε μας).

Ανώνυμος είπε...

http://viotia.blogspot.com/2010/08/blog-post_3169.html

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανωνυμε «θεωρητικά τυπικέ» μάλλον δεν κατάλαβες τι είπα παραπάνω. «Εάν ο Δημος έκανε πραγματικά έργα για τους επαγγελματίες και περνούσε το μήνυμα ότι θα πρέπει όλοι να πληρώνουν για να γίνονται έργα προς οφελος ΟΛΩΝ τότε θα ήμασταν καλύτερα, και εάν ΔΕΝ γίνονταν και διακρίσεις τότε θα ήμασταν πολύ καλύτερα...!» Αυτό σημαίνει ότι δεν ζητάω να γίνει κάτι διαφορετικό για εμένα, ζητάω απλά να γίνει κάτι. Αναρωτηθηκες ποτέ γιατί υπάρχει μια αντίδραση απο τις καφετέριες και τα ξενοδοχεία στον φόρο του δήμου; Γιατί πολύ απλά τον πληρώνουν και τίποτα δεν γίνεται! Επίσης υπάρχουν διακρίσεις στο ποιος θα τον πληρώσει και πόσο θα πληρώσει! Όσον αφορά το θέμα που εθιξες περί αδικίας του συστήματος παγκοσμίως θα σου υπενθυμίσω κατι, τόσα χρόνια που πληρώνεις τυπικά τους φόρους σου και τα χρήματα σου γίνονται προϊόν πλουτισμού των λίγων, και δεν πανε σε κανένα «αδύναμο», είσαι ευχαριστημένος; Ούτε καν το αυτονόητο δεν γίνεται, να μπορείς να εξυπηρετηθεις στις δημόσιες υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνεις φόρους για να υπάρχουν. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση μας, και να ξέρεις ότι δεν είμαι ο μόνος που εχει να πει για την αθλιότητα του συστήματος. Γιαυτό θα σου προτυνα να αντιδράσεις και ΕΣΥ κατα του συστήματος και να παψεις να λες ότι ούτως ή άλλως δεν είναι ανταποδοτικό. Κλείνοντας θα ήθελα να σκεφτείς ότι οι φόροι που πληρώνουν οι επαγγελματίες είναι και ΦΠΑ και φόρος προς το δήμο άρα δεν ισχύει αυτό που είπες παραπάνω. Ο φόρος προς το δήμο θα έπρεπε να είναι καθαρά ανταποδοτικος γιατί εάν δεν υπήρχαν οι επιχειρήσεις δεν θα υπήρχε και ο φόρος!

Ανώνυμος είπε...

Πες ότι δε γουστάρεις να πληρώνεις και ασε τα θεωρητικά περί συστήματος γιατί κι εσύ μέρος του συστήματος είσαι.
Για το ΦΠΑ που πληρώνεις σου τον πληρώνει ο πελάτης κι οχι εσύ (φόρος που επιβαρύνει τον τελικό καταναλωτή).
Εσυ απλά τον αποδίδεις στο δημόσιο αν και όχι όλο μια και δεν εκδίδεις αποδειξεις 100% όπως οφείλεις άρα κλέβεις το φόρο που σου έχει πληρώσει ο πελάτης(και μη μου πεις ότι τις εκδίδεις όλες).
Το ίδιο και το δημοτικό τέλος το έχεις πάρει από τον πελάτη (γι αυτό και οι τιμές είναι αυτές που είναι) και πάλι δεν το αποδίδεις στο Δήμο.
Κατά τα άλλα φταίει το σύστημα άσε μας ρε μεγάλε.....

Ανώνυμος είπε...

Τελικά κατάλαβα ότι είσαι δημόσιος υπαλληλος, που ότι και να κανείς στη Ζωη σου σου φταίνε οι αλλοι. Αντί να πεις ότι έχω δίκιο που ζητάω να γίνουν κάποια έργα για τον τουρισμό, με λασπολογεις χωρίς καν να με ξέρεις. Είσαι μάλλον απο αυτούς τους καλούς συμπολίτες μας που στέλνουν την εφορία στα μαγαζιά γιατί δεν θες να δουλεύει κανείς και να είναι καλύτερος απο εσένα. Μάθε ότι την χώρα την κατάντησαν έτσι άτομα σαν εσένα. Όσον αφορά το φπα και τους φόρους γενικά θα σου υπενθυμίσω ότι ζητάω απλά να πιάσουν τόπο τα χρήματα που αποδίδω. Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο τόπος μας δεν προκετε να παει μπροστά. Αεν έχουμε συμπολίτες με απόψεις σαν τις δικές σου, που είναι εναντίον στον κάθε επενδυτή-επιχειρηματία μόνο κακό κανείς. Θα σε συμβουλευα να γίνεις λίγο πιο ανοιχτομυαλος και να δεις τα οφέλη που έχεις. Μην κοιτάς πως να ψωφισει η γιδα του γείτονα, κοιτά να αποκτήσεις και ΕΣΥ μια γιδα!

Ανώνυμος είπε...

Λες ".....Είσαι μάλλον απο αυτούς τους καλούς συμπολίτες μας που στέλνουν την εφορία στα μαγαζιά γιατί δεν θες να δουλεύει κανείς....".
Κι εγώ ρωτάω όταν έρχεται η εφορία στα μαγαζιά φευγουν οι πελάτες και δεν μπορείτε να δουλέψετε ????
Όχι βέβαια.
Απλά δεν μπορείς να κλέβεις όσο θα ήθελες.
Άστο σου λέω...
Πληρώστε αυτά που πρέπει για τη χρήση της πλατείας των πεζοδομίων κλπ. γιατί εγώ σαν πεζός "Δ. υπάλληλος" δεν βρίσκω πεζοδρόμιο (είναι γεμάτα καρέκλες) να περάσω ή δε δικαιούμαι ???

Ανώνυμος είπε...

Όπως τα λες είναι, εμείς έχουμε τις καρεκλες στο πεζοδρόμιο και δεν μπορείς να περάσεις για να πιεις τον καφέ σου άρα κλεβουμε και τον δήμο και την εφορία. Στο είπα ξανά κάποιοι σαν εσένα φεραν τον τόπο σε αυτό το χαλι. Εγώ είμαι εδώ και σε προσκαλώ να κερασω καφέ στο μαγαζί μου για να δεις τα πρόβληματα που αντιμετοπιζουμε απο τον δήμο. Τότε ίσως καταλάβεις τι ζητάω και παψεις να έχεις το στυλ του γκαβαραπα που προανέφερα. Σου κάνω μια ερώτηση που θα ήθελα να μου απαντήσεις: θα ήθελες να έκλειναν μερικά μαγαζιά απο την Αραχωβα γιατί δεν καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν; Ένα Ξενοδοχειο σχετικά καινούργιο και δυο καφετέριες θα κλείσουν μέχρι τον χειμώνα, θα σου αρέσει; Εγώ χρησιμοποίησα το βήμα του ντελαλη για να δείξω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, εσυ το χρησιμοποιησες για να βλαψεις εμάς! Μπορείς να ζητάς απόδειξη απο τα μαγαζιά μας και να μην προσπαθείς να μας βλαψεις στέλνοντας μας την εφορία! Γίνει λίγο «μη ΔΥ». Όπως βλέπεις η δική σου δουλειά είναι να τα παίρνεις απο το κράτος και απο τους πολίτες για να κανείς την δουλειά σου, οπου ΕΣΥ επελεξες, αντίθετα εμείς πρέπει να υπηρετούμε τους πελάτες μας γιατί διαφορετικά θα κλείσουμε! Σε αυτή την περίοδο εσυ θα συνεχίσεις να περνεις τον μισθό σου ενώ εμείς δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει!

ΓΡΙΑ ΣΟΥΛΑΡΕΝΑ είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕ 1500 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ? ΚΟΨΤΕ ΠΕΡΑ ΑΠΑΝΤΕΣ , ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ ΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΟΛΟΙ .ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ.... ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΑΡΑΧΟΒΑΣ ΜΠΑΡΑΚΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ? ΠΟΣΟΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ? ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΝΑ ΠΡΩΤΟΞΟΔΕΨΟΥΜΕ ? ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΝΑΛΟΓΑ - ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑΛΟΓΑ...

Ανώνυμος είπε...

ούτε ο ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ χρωστάει ρε φιλαράκια από την Αράχωβα...
να τον κάνουμε δήμαρχο τι λέτε?
ρε τσακωνόμαστε οι Νεοδημοκράτες Διστόμου & Αραχώβης?? τι βλακεία και αυτη.. εγώ τον Κονίτσα θυμάμαι και ανατριχιάζω..
ρε κόψτε τα τοπικιστικά και κακεντρεχή σχόλια, την βλακεία μόνοι σας την κάνατε με το ΟΝΟΜΑ!! Μιά Δελφούς μια Λειβαδιά..καμμία στρατηγική, κυνηγήστε τον ψηλό και τους άλλους που δεν ήξεραν τι ήθελαν!!
καλός ο ΓΙΑΝΝΗΣ έχει κάνει λάθος χειρισμούς όμως και δεν έχει καλό περιβάλλον. όλα διορθώνονται όμως!!
μακριά από τον ΘΑΝΑΣΗ...

Top