αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Αποτελέσματα πανελλαδικών εξετάσεων: άνοδος-έκπληξη σε δεκάδες σχολές

Με διαφορετικές κατευθύνσεις θα κινηθούν φέτος οι βάσεις εισαγωγής των 512 τμημάτων των πέντε Επιστημονικών Πεδίων. Ο μεγάλος αριθμός αριστούχων και φέτος (10.571 έναντι 10.688 πέρσι) δεν θα επιτρέψει σημαντική υποχώρηση των περιζήτητων και υψηλόβαθμων σχολών.

Την ίδια στιγμή σε πολλά τμήματα «μεσαίας βαθμολογίας», λόγω του αυξημένου, σε σχέση με πέρσι, αριθμού υποψηφίων στις βαθμολογικές κλίμακες 15-18 αναμένεται άνοδος. Η ένταση της ανόδου θα εξαρτηθεί από τις προτιμήσεις των φετινών υποψηφίων όπως αυτές καταγράφονται αυτές τις μέρες στα Μηχανογραφικά Δελτία κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ
Στη Θεωρητική Κατεύθυνση η οποία τροφοδοτεί κατά βάση το 1ο Επιστημονικό Πεδίο, οι αριστούχοι (18-20) είναι φέτος 3.325 έναντι 3.406 πέρσι. Μάλιστα στην κλίμακα βαθμών 19-20 οι φετινοί υποψήφιοι υπολείπονται των περσινών κατά 161 πρόσωπα συνολικά. Αυτό σημαίνει ότι στα υψηλόβαθμα τμήματα όπως η Νομική καθώς και τα περισσότερα από τα Παιδαγωγικά Τμήματα μπορούμε να περιμένουμε μια μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής της τάξης των 30- 150 μορίων. Αντίθετα, καθώς σε όλες τις άλλες κλίμακες βαθμολογίας καταγράφονται φέτος περισσότεροι υποψήφιοι από πέρσι, αναμένουμε άνοδο των βάσεων εισαγωγής στην πλειονότητα των τμημάτων σε σχέση με πέρσι.

2ο - 4ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

Οι φετινοί αριστούχοι (18-20) της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης ΙΙ, η οποία τροφοδοτεί κατά βάση το 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο, είναι φέτος 3.484 έναντι 3.777 πέρσι. Κι εδώ οι φετινοί υποψήφιοι στην κλίμακα 19 έως 20 υπολείπονται κατά 257 πρόσωπα σε σχέση με πέρυσι. Ετσι στα τμήματα των δύο Πεδίων που πέρυσι βρίσκονταν πάνω από 18.000 μόρια, αναμένουμε φέτος μικρή πτώση που θα αρχίζει από 50 και θα φτάνει τα 200 μόρια.
Αντίθετα στη μεσαία βαθμολογική κλίμακα 15-18 έχουμε φέτος περισσότερους υποψηφίους από πέρσι. Η καταγραφή αυτή φανερώνει ότι στα περισσότερα τμήματα μεσαίας βαθμολογίας θα έχουμε μια μικρή άνοδο των βάσεων.

3ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ
Αναμένονται μικρές αυξομειώσεις στις σχολές εκείνες που οι βάσεις εισαγωγής πέρυσι βρίσκονταν πάνω από τα 18.000 μόρια. Υπάρχει ελπίδα για μικρή κάμψη των βάσεων εισαγωγής στις κεντρικές Ιατρικές. Στις μεσαίες και χαμηλές βαθμολογίες της Θετικής Κατεύθυνσης παρουσιάζεται φέτος αύξηση των υποψηφίων, γεγονός που οδηγεί σε ορατή άνοδο των βάσεων εισαγωγής, τόσο στα μεσαία όσο και στα χαμηλόβαθμα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ του Πεδίου.

5ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ
Μεγαλύτερη από 100 μόρια αναμένεται να είναι η πτώση στα υψηλόβαθμα τμήματα του 5ου Επιστημονικού Πεδίου. Στα «μεσαίας βαθμολογίας τμήματα (15-18.000 μόρια) αναμένεται ότι οι βάσεις θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα (με μια μικρή απόκλιση της τάξης από- 100 έως + 80), καθώς οι χειρότερες, σε σχέση με πέρσι επιδόσεις στην κλίμακα 15-17,9 στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τείνει να εξουδετερωθεί από τις καλύτερες φετινές επιδόσεις των υποψηφίων Τεχνολογικής ΙΙ και Θεωρητικής Κατεύθυνσης στις μεσαίες βαθμολογικές κλίμακες (15-17,9). Ανοδος των βάσεων στις Αστυνομικές Σχολές λόγω της μεγάλης μείωσης των θέσεων εισακτέων!

Από tanea.gr
Top