αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας

Η Unicef και οι συνεργάτες της ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν το παγκόσμιο κύπελλο μια νίκη για τα παιδιά!

Η UNICEF καλωσορίζει την έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2010 της FIFA και με μια σειρά από συνεργασίες και προγράμματα γύρω από το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, αξιοποιεί τη δύναμη του αθλητισμού για να προωθήσει τα δικαιώματα των παιδιών.
Ένα πρόγραμμα που λέγεται «Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Χωριό μου» γίνεται πιλοτικά σε δύο Αφρικανικές χώρες από τη UNICEF, το Ίδρυμα Παιδικού Ραδιοφώνου και άλλους εταίρους. Προσφέρει σε νέους που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχαν καμία ελπίδα να δουν τους αγώνες, τη δυνατότητα να τους παρακολουθήσουν σε μεγάλες υπαίθριες οθόνες. Οι ειδικές αυτές οθόνες θα τοποθετηθούν στην περιφέρεια Rubavu στη Ρουάντα και στην πόλη Mongu και τον Καταυλισμό Προσφύγων Mayukwayukwa της Οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στη Ζάμπια, μέρη στα οποία δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα ή τηλεοπτική σύνδεση. Εκτός από το ποδόσφαιρο, οι οθόνες θα μεταδίδουν και σημαντικές πληροφορίες για την παιδική υγεία και τα δικαιώματα των παιδιών.
Στη Νότιο Αφρική, τη χώρα που φιλοξενεί τους αγώνες, όπου 12 εκατομμύρια παιδιά ζουν στη φτώχεια, δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά και έχει ξεκινήσει μια μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία με τίτλο «Κόκκινη Κάρτα στην Παιδική Εκμετάλλευση», που στέλνει το μήνυμα πως η παιδική κακομεταχείριση και εκμετάλλευση δεν έχουν θέση στη χώρα. Στοχεύοντας στα παιδιά, τους γονείς και τους τουρίστες, η εκστρατεία χρησιμοποιεί ψηφιακά, ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα για να προειδοποιήσει για τους κινδύνους της παιδικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης, τον παιδικό σεξουαλικό τουρισμό και το trafficking.
Με βασικό σύμμαχο για να περάσουν τα μηνύματα αυτά, ιδιαίτερα στους ξένους επισκέπτες, την οργάνωση Υγιούς Εμπορίου & Τουρισμού της Νοτίου Αφρικής (FTTSA) 30 μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό υπέγραψαν τον Διεθνή Κώδικα κατά της Εμπορικής Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης των Παιδιών. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ξενοδοχεία, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και τουριστικά γραφεία που θα μεταδίδουν μέσα και από τα δικά τους δίκτυα, μηνύματα για την ασφάλεια των παιδιών και τα δικαιώματά τους.
Με τις εκστρατείες αυτές θα προσεγγισθούν εκατομμύρια άνθρωποι στη Νότιο Αφρική αλλά και τις γειτονικές χώρες. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν και υποστηρίζονται από τη UNICEF «Χώροι Φιλικοί προς τα Παιδιά» σε συνεργασία με τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα παιχνίδια σε Σαντόν, Σοβέτο, Νελσπρουίτ και Πορτ Ελίζαμπεθ, στους ειδικούς χώρους Φιλάθλων της FIFA, όπου χιλιάδες κόσμου θα μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες σε μεγάλες τηλεοπτικές οθόνες. Τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν με ασφάλεια στους χώρους αυτούς υπό την επίβλεψη εκπαιδευμένων εθελοντών, να δουν τους αγώνες και να έχουν ειδική βοήθεια αν παραστεί ανάγκη. Καθώς υπάρχει υψηλή εξάπλωση του AIDS στη Νότιο Αφρική, η UNICEF συμβάλει επίσης στις προσπάθειες πρόληψης εκπαιδεύοντας τους νέους και τις οικογένειες για τους κινδύνους που διατρέχουν, μέσα από την εκστρατεία «Αδελφοί για Πάντα». Η εκστρατεία αυτή επιστρατεύει μερικούς από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου όπως ο Lionel Messi, ο Ryan Giggs, ο Thierry Henry και ο Patrice Evra, προβάλλοντας μηνύματα σε μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες σε όλη τη χώρα για την σωστή ανδρική συμπεριφορά, τον τεστ για τον του AIDS, την κατανάλωση αλκοόλ και το ασφαλές σεξ.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία να στρέψουμε την προσοχή του κοινού στα προβλήματα και τους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά, όχι μόνο στη Νότιο Αφρική αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο και να εντείνουμε τις προσπάθειες για την προστασία τους.

Από το unicef.gr
Top