αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Η ρήση της ημέρας

Όταν κάθεσαι με ένα ωραίο κορίτσι για δυο ώρες, σου φαίνεται σαν δυο λεπτά. Αν καθίσεις σε μια αναμμένη σόμπα για δυο λεπτά, σου φαίνεται σαν δυο ώρες. Αυτό είναι η σχετικότητα.

Albert Einstein, 1879-1955,
Γερμανοεβραίος φυσικός

Γερμανο-ελβετο-αμερικανοεβραίος θεωρητικός φυσικός που άνοιξε νέους δρόμους για την αντίληψη του κόσμου με την διατύπωση της Ειδικής και της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας (1905). Τιμήθηκε με το Νόμπελ το 1921 για την ανακάλυψη του φωτοηλεκτρικού φαινομένου. Σίγουρα ο μεγαλύτερος επιστήμονας του περασμένου αιώνα και ένας από τους μεγαλύτερους διανοητές όλων των εποχών. Το περιοδικό ΤΙΜΕ τον ανακήρυξε "άνθρωπο" του εικοστού αιώνα.

2 σχόλια:

caveman είπε...

Αφού τον μνημόνευσες σήμερα, παραθέτω ίσως την κορυφαία του- και πάντα επίκαιρη- ατάκα: "Μόνο δύο πράγματα είναι απέραντα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Για το πρώτο όμως δεν είμαι καθόλου σίγουρος¨.

Κακος λυκος είπε...

Ζητάς κατι απο το δημαρχο-κανεις αιτηση περναει στο ΔΣ αποφασιζουν να γινει. Γραφονται τα απαραιτητα χαρτια οι εγκρισεις κλπ. Περιμένεις ενα ευλογο διαστημα να γινει το αυτονοητο. Αρχιζεις να ανησυχεις και αποφασιζεις να τους "ενοχλησεις" τηλεφωνικώς. Σου απαντα καποιος που σου λεει οτι ολα ειναι ενταξει και προχωρανε. Περιμένεις ενα ακόμα ευλογο διαστημα και αφου καταλάβεις οτι ανηκεις στην παραπανω θεωρια "περι βλακειας", που περιμένεις τοσο καιρο να γινει το αυτονοητο, απλό και πολύ σημαντικο, για εσένα και τους συνδημότες σου... αναθεωρεις και λες δικιο ειχε ο Αινσταιν "ολα ειναι σχετικά". Περιμενε λοιπον να αλλαξει χερια ο δημος μηπως και γινει τιποτα απο κανένα αλλο δημαρχο γιατι απο τους δικους μας μην περιμένεις τιποτα. Στην Βουλγαρια και στην Ρωσια κατι μπορει να αλλαξει, εδω ομως ΤΙΠΟΤΑ. Η "σχετικοτητα" λοιπον ειναι σωστη, αμα δεν εχεις καμια σχέση με τον δημαρχο και τους λοιπους περιμενε, αν δεν υπάρχει ιδιον οφελος(για τον δημαρχο κλπ) ξαναπεριμενε, αν δεν περιμένεις... μην περιμενεις να γινει τιποτα και αν ποτε γινει τοτε δεν θα εισαι πλεον βλακας γιατι ολα ειναι σχετικά!!!

Top