αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Βουλιάξαμε...

Ρεκόρ εισιτηρίων σημειώθηκε τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, όχι όμως από σκιέρ αλλά από αυτούς που ήθελαν να κάνουν πεζοπορία.
«Δεν είχαμε ικανοποιητική χιονόπτωση και γι΄ αυτό η κίνηση στο χιονοδρομικό ήταν μειωμένη κατά 30%. Υπήρχαν ανοιχτές πίστες, αλλά το μισό μέτρο χιόνι που είχαμε έλειωσε από τον νοτιά και τη βροχή» σημειώνει ο Γιάννης Παπαχρήστος, υπεύθυνος του χιονοδρομικού. Προσθέτει μάλιστα ότι στη γύρω περιοχή δεν υπήρχε κανένα κενό δωμάτιο!
ΚΑΙΡΟΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
ΣΕ ΥΨΗΛΑ για την εποχή επίπεδα θα κινηθεί η θερμοκρασία την παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις των μετεωρολόγων. Όπως επισημαίνεται στο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές και τοπικές βροχές από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά, ενώ οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση έως 7 Μπωφόρ στο Αιγαίο.
Από την πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προκύπτει ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή η μέγιστη θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου και θα επικρατεί αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα ηπειρωτικά θα φτάσουν τα 5 Μπωφόρ. Στη Θεσσαλονίκη η μέγιστη θερμοκρασία για την ίδια χρονική περίοδο θα ανέλθει στους 18 βαθμούς Κελσίου και θα υπάρχουν νεφώσεις. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατούν και στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς: ειδικότερα στην Αράχοβα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 την Πέμπτη και τους 11 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή, ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού θα είναι κατά 7- 8 βαθμούς χαμηλότερη. Στα ίδια επίπεδα με αυτά της Αράχοβας θα κινείται η θερμοκρασία στο Καρπενήσι και κατά 2-3 βαθμούς χαμηλότερη θα είναι στα Χάνια Πηλίου, τις Πρέσπες και το Πάπιγκο Ιωαννίνων.
Από το thiva-press.blogspot.com

Και επειδή το χωριό μας διαθέτει δύο εξαιρετικούς ερασιτέχνες (που μόνο ερασιτέχνες δεν είναι) μετεωρολόγους (Γιώργο Οι. και Νίκο Δ.) θα θέλαμε την πρόβλεψή τους αν παρακολουθούν τον Ντελάλη...
Παιδιά αν έχετε κάποια πρόβλεψη σας ακούμε...
Top