αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Η ζωφόρος του Παρθενώνα online


Μελετήστε online τη ζωφόρο του Παρθενώνα στην ψηφιακή της αναπαράσταση. Η εφαρμογή, που αποτελεί συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), απευθύνεται σε ειδικούς επιστήμονες αλλά και στο ευρύτερο κοινό, ενώ υπάρχουν και ψηφιακά παιχνίδια για παιδιά.
Στο site θα βρείτε φωτογραφίες όλων των σωζόμενων λίθων της ζωφόρου που φιλοξενούνται στο μουσείο της Ακρόπολης, στο Βρετανικό και στο Λούβρο, οι οποίες έχουν συμπληρωθεί με τα σωζόμενα σχέδια του J. Carrey (1674) και του J. Stuart (1751).
Να θυμίσουμε ότι η ζωφόρος αποτελούνταν από 115 λίθους και ήταν μια συνεχής ανάγλυφη παράσταση με μορφές, που περιέτρεχε το επάνω μέρος του κυρίως ναού, και είχε συνολικό μήκος 160 μέτρα και ύψος περίπου ένα μέτρο. Το θέμα της ήταν η πομπή προς την Ακρόπολη κατά τα μεγάλα Παναθήναια.

Περισσότερα
εδώ
Top