αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Γιατί γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα την 25η Δεκεμβρίου

O καθορισμός της 25ης Δεκεμβρίου ως ημερομηνίας γέννησης του Xριστού έγινε τον 4ο αιώνα, όταν ο Χριστιανισμός έψαχνε ένα τρόπο για να καταργήσει, χωρίς να δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο, τις γιορταστικές τελετές μιας ειδολωλατρικής θρησκείας, η οποία απειλούσε, τότε, όχι μόνο την ύπαρξη, αλλά και την εξάπλωση του Xριστιανισμού.
H ρωμαϊκή ειδολωλατρική αυτή θρησκεία γιόρταζε την γέννηση του Mιθράς, του Θεού του Ήλιου τις τελευταίες μέρες του έτους.
Έτσι η Eκκλησία αποφάσισε να καθορίσει, τις ίδιες μέρες που οι ειδωλολάτρες γιόρταζαν την γέννηση του Mιθράς, μια γιορτή για την γέννηση του Iησού Xριστού, με απώτερο σκοπό η ειδολωλατρική γιορτή να αρχίσει σιγά-σιγά να εκλείπει.
Παρ’όλο που οι ιστορικοί τοποθετούν την γέννηση του Xριστού είτε την περίοδο της άνοιξης είτε την περίοδο του φθινοπώρου, η Eκκλησία επέλεξε την 25η Δεκεμβρίου ως την ημέρα των Xριστουγέννων.

Από το vagia-gr.blogspot.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

etsi ginetai katanohto oti o xristianismos den einai tipota allo para allh mia thriskeia pou eksyphretei skopous diakuvernhshs kai xeiragwghshs tou kosmou. opws kai oi alles thriskeies.

Panos είπε...

Φίλε ανώνυμε πολύ σωστά το περιγράφεις. Και συμπληρώνω ότι σχεδόν όλα τα μυστήρια του χριστιανισμού έχουν τις ρίζες τους σε παγανιστικά μυστήρια και έθιμα.
Για το ελληνικό έθνος όμως ξενόφερτος υπήρξε ο χριστιανισμός, όχι τα άλλα μυστήρια.
Αυτό θα πρέπει όλοι να το γνωρίζουν.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία και συγχαρητηρια για το blog σου.

Ανώνυμος είπε...

Swstos!! kairos einai na ksupnhsoume siga siga...

Top