αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Μιχάλη Γιαννάκη για το χιονοδρομικό κέντρο

Οι... όψιμοι σωτήρες μας της Ν.Δ., σε συνέχεια του ενδιαφέροντος της Ντόρας Μπακογιάννη, καίγονται για το θέμα του χιονοδρομικού.
Από το 2004 έως το 2009, όταν και κυβερνούσε η Ν.Δ., το χιονοδρομικό λειτουργούσε άψογα, οι επισκέπτες ήταν αμέτρητοι και οι εγκαταστάσεις οι πλέον σύγχρονες. Το δε ιδιοκτησιακό καθεστώς με ενέργειες της Ν.Δ. σχεδόν λύθηκε... Όμως δεν πρόφτασε να λυθεί εντελώς! Και ήρθε
το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και τα κατέστρεψε όλα.
Ευτυχώς δε, που υπάρχει το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη αλλά και η Ν.Δ. κι έτσι μας έμεινε μια ελπίδα για να γίνει ο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικού κέντρου και να μην πάνε τα χρήματα του ΕΣΠΑ χαμένα.
Ευτυχώς να λέτε!!
Όψιμο το ενδιαφέρον σας αξιότιμοι κυρίες και κύριοι για την ανάπτυξή μας, αλλά όψιμος κι ο ενθουσιασμός μας για ανάλογα πυροτεχνήματα.

Ερώτηση

Προς:
Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Αθήνα 8 Φεβρουαρίου 2011


Θέμα: «Εκσυγχρονισμός Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού»

Κύριοι Υπουργοί,
Με έκπληξη κάτοικοι και φορείς του Παρνασσού διαπιστώνουν ότι κινδυνεύει να χαθεί η χρηματοδότηση των 19 εκατ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου (ΧΚ) Παρνασσού, που θα επέφερε σημαντικό πλήγμα για τον ελληνικό χειμερινό τουρισμό της χώρας μας, σε μια πολύ κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο.
Σύμφωνα με άρθρα στον ημερήσιο τύπο έχει διαπιστωθεί ότι τροχοπέδη για την ένταξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού στο ΕΣΠΑ αποτελούν τόσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς, το οποίο ακόμα σήμερα παραμένει απροσδιόριστο, όσο και η χωροταξική του εμπλοκή στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.
Την ώρα που οι γειτονικές μας χώρες, όπως η Βουλγαρία, εκμεταλλεύονται το χειμερινό τουριστικό τους πλούτο και προσελκύουν όλο και περισσότερους ευρωπαίους επισκέπτες έχοντας επενδύσει σε υποδομές των ΧΚ και σε δημιουργία πολυτελών ξενοδοχείων, η ελληνική Πολιτεία δεν έχει λάβει καμία συγκεκριμένη πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, ώστε να συνεχίσει να προσελκύει επισκέπτες.
Είναι προφανές, ότι όσο η κυβέρνηση δεν επενδύει στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και δεν λύνει τους γόρδιους δεσμούς που δημιουργεί η γραφειοκρατία, αλλά στηρίζεται αποκλειστικά σε λεκτικούς λεονταρισμούς περί «ανάπτυξης», ουσιαστικά μετατρέπει το θέμα της ανάπτυξης του τουριστικού μας προϊόντος σε θλιβερή οπερέτα δεύτερης κατηγορίας.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:
  • Τι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να ξεκαθαρίσει άμεσα το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΧΚΠ; Ποιες ενέργειες σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε για να απεμπλακεί από τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού το συγκεκριμένο ΧΚ Παρνασσού;
  • Προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε τα κοινοτικά εργαλεία και να εντάξετε τον εκσυγχρονισμό του ΧΚ Παρνασσού στο ΕΣΠΑ;
  • Υπάρχει εθνικό σχέδιο και προγραμματισμός από το αρμόδιο υπουργείου Τουρισμού για να αξιοποιηθεί και να εκσυγχρονιστεί το ΧΚΠ, με δεδομένο ότι γειτνιάζει με την πρωτεύουσα και προσελκύει πλήθος επισκεπτών και τουριστών; Αν ναι, ποιο είναι αυτό;

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΝΤΕΛΑΛΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ!
ΟΜΩΣ ΜΑΤΑΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠ ΟΛΑ ΤΟΥΤΑ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙΣ ΠΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
ΚΡΙΜΑ !!!

giannisdistomo είπε...

ΦΙΛΕ ΝΤΕΛΑΛΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ[ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ,ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,ΑΓΑΤΣΑ,ΤΟΓΙΑΣ]ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΑΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ [ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ] Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι Ε Λ Π Ι Δ Α .

Ανώνυμος είπε...

...ΟΙ "ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ: ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ, ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ, ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

τι εκανε η νεα δημοκρατια? για το χκπ. οταν ητανε στην εξουσια? μηπως φταιει και το πασοκ για αυτο???????????

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ Η ΝΔ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟ ΧΚΠΑΡΝΑΣΟΥ
ΚΑΙ ΕΣΕΙς ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΦΗΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΙΚΗ ΤΟ ΧΚΠ, ΧΕΝΙΑ, ΑΝΟΙΞΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΒΙΜΕΡΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΗΚΗΣ ΑΝΑΠΤΗΞΕΙΣ ΠΡΟΣΕΛΚΙΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΜΙΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ [ΤΗ ΜΟΝΗ ΑΛΩΣΤΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ] ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΟΣ Ο ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΦΗΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΙΚΗ.....
μεγάλε σε ποια χώρα ζεις και τα βλέπεις όλα αυτά.
Βγάλε τα γαλάζια γυαλιά σου και κόψε την μ.....α!!!!!!!!!!!!

Disharmony είπε...

Ναι βέβαια, συμφωνώ κι εγώ. Η Ν.Δ άφησε πολύ πλούσια παρακαταθήκη όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Για παράδειγμα τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν αφεθεί τώρα να σαπίζουν μέσα στα σκουπίδια αφού πρώτα δαπανήθηκαν κι εγώ δεν ξέρω πόσα λεφτά για να κατασκευαστούν. Ανοίξτε λιγάκι τα μάτια σας. Και πάρτε και μερικά μαθήματα ορθογραφίας.

Ανώνυμος είπε...

μεγαλε μονο μια χουντα μας σωνει γιατι κανατε την ελλαδα μ......λο,οσον αφορα τα ορθογραφικα λαθη στο γιωργακη τα παραπονα [βλεπεις ειταν υπ πεδειας τοτε]

Disharmony είπε...

“Μεγάλε” δεν είσαι ο μόνος που εύχεται να υπήρχε πάλι χούντα, στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα πολλοί πολίτες εύχονται κάτι τέτοιο εξαιτίας της απελπισίας τους. Με ανθρώπους του σιναφιού σου αρνούμαι να συμμετέχω στον παραμικρό διάλογο. Απ' ότι φαίνεται εκτός από φιλοχουντικός είσαι και βαμένος οπαδός της Νέας Δημοκρατίας, λες και δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τη σημερινή κατάντια της χώρας. Αλλά για μερικούς από εσάς ποτέ δε θα έρθει η ώρα που θα παραδεχτείτε οτι από τη μεταπολίτευση και μετά το 95% των πολιτικών ήταν διεφθαρμένοι. Ούτε Πασόκος είμαι, ούτε δεξιός, ούτε τίποτα, η μόνη ιδεολογία που ασπάζομαι είναι η κοινή λογική, που απ' ότι φαίνεται εσύ δεν την έχεις αφού δεν μπορείς να παραδεχτείς κάποιες κοινές αλήθειες. Κάτσε ζήσε στον κόσμο σου, δεν πειράζει.Πετάει ο γάϊδαρος ; Πετάει.

Ανώνυμος είπε...

μεγαλε καλητερα βαμενος δεξιος παρα να ειμαι ατομο που να ξεπουλαει την χωρα του!!!!!!!!!!!! και ρε συ μεγαλε διαβασε και τι λεει ο δικος σας ο παγκαλος βριζει τους ελληνες με τον τροπο του και ο γιωργακης την ελλαδα ως διεφθαρμενη χωρα........και ο θεος ας βαλει αδελφε μου το χερι του για την χωρα μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Disharmony είπε...

Καλά "μεγάλε", άστο, γ*μα το...

Ανώνυμος είπε...

ετσι λετε εσεις τα πασοκακια οταν βλεπετε οτι δεν σας παιρνει αλλο να μηλησετε οπος και ο αρχηγο σας που δεν ξερει να μηληση ελληνικα το αμερικανακι βρε ουστ κ.....ες

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν να μιλάτε ακόμη για Πασόκ και ΝΔ και να λέτε τι έκαναν όσο ήτανε στην εξουσία?Τίποτα δεν έκαναν μια τρύπα στο νερό κάνανε και το Πασόκ και η ΝΔ κοιτάζανε από που θα τα αρπάξουνε έλεος ξυπνήστε σταματήστε να ασχολείστε πλέον με αυτούς μαυρίστε τους στις επόμενες εκλογές μόνο έτσι θα καταλάβουνε τι κακό έχουνε προκαλέσει στον Ελληνικό λαό όσο τους ψηφίζουμε και τους έχουμε στην εξουσία και πέρνουνε 6 και 7 χιλιαδες ευρό το μήνα τα νόμιμα σιν τις μίζες δεν θα καταλάβουνε ποτέ ούτε τον άνεργο ούτε τον μισθωτό με τα 500 ευρώ!Μας ξεζουμίσανε μας φτάσανε στο πάτο πιο κάτω δεν πάει φτάνει!

Top