αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Εκτροφή σαλιγκαριών στη Δεσφίνα

Δύσκολοι καιροί για όλους, αλλά να που κάποιοι στα μέρη μας επιλέγουν έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες για να ανταπεξέλθουν και να επενδύσουν τα χρήματά τους στην παραγωγή προϊόντων που θα βρουν εύκολη διέξοδο στην αγορά σε ικανοποιητικές τιμές.

Μια τέτοια επιχείρηση βρίσκεται στη Δεσφίνα, και δραστηριοποιείται στην εκτροφή και διάθεση σαλιγκαριών. Η φάρμα Δεσφίνα είναι οικογενειακή μονάδα εκτροφής σαλιγκαριών του γένους Helix Aspersa (κρητικοί χοχλιοί). Φιλοδοξεί να καλύψει καταρχήν τις ανάγκες της τοπικής αγοράς αφού τα σαλιγκάρια θεωρούνται και στον τόπο μας εκλεκτός μεζές!
Στεγάζεται σε ένα χώρο 1.000 τετρ. μ., προστατευμένο από εξωτερικούς παράγοντες (θηρευτές, καιρός) και σε ελεγχόμενο περιβάλλον (θερμοκρασία, υγρασία). Η εκτροφή των σαλιγκαριών γίνεται με ελεγχόμενες φυτικές τροφές, ώστε να εξασφαλίζουν νόστιμο και υγιεινό κρέας! Η μονάδα εκτός από ιδιώτες μπορεί να προμηθεύσει και επιχειρήσεις (εστιατόρια, μεζεδοπωλεία, ξενοδοχεία).

Tα σαλιγκάρια εκτός από νόστιμα, αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή, πλούσια σε βιταμίνες Α, Β1, Β6, Β12, C, Ε, ασβέστιο, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, ιδιαίτερα του Καλίου και του Μαγνησίου, ενώ περιέχουν 9 από τα δέκα ουσιαστικά αμινοξέα που χρειάζεται ο άνθρωπος. Μάλιστα περιέχουν περισσότερο σίδηρο ακόμα και από το κόκκινο κρέας, ενώ το αλάτι και το λίπος τους είναι ελάχιστο και έχουν χαμηλές θερμίδες!

Υ.Γ. Ντελάλη: Κάποτε οι "Τσεσφ'νιώτες" μας πουλήσαν γαϊδαρο για μοσχάρι (αν κάνω λάθος διορθώστε με), ελπίζω να μην μας πουλάνε τώρα τα σαλιγκάρια για καραβίδες! Πέρα από την πλάκα, είναι γνωστή η κόντρα μας με τους "Τσεσφ'νιώτες" και οι ιστορίες με τα καψώνια που γίνονταν εκατέρωθεν βγάζουν πολύ γέλιο (πρέπει κάποιος που τα ξέρει καλά να μας τα γράψει κάποτε, για να μείνουν στους νεότερους...), αλλά να που υπάρχουν κι άλλοι τρόποι ανάπτυξης, όχι μόνο ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, club, cafe, ski κτλ. Κι αυτοί οι τρόποι εφαρμόζονται -ελπίζω με επιτυχία- στη Δεσφίνα (λιθαρίσσ'α ή χωματίσσ'α να είναι άραγε τα μπομπόλια της μονάδας?).

Ενημέρωση για την επιχείρηση από το iteanet.blogspot.com

22 σχόλια:

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ είπε...

Ντελάλη η φράση χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια βγήκε απο δύο ίδια τυχαία γεγονότα, το ένα στην Κέρκυρα και το άλλο στην Δεσφίνα.
Αυτό που θα σας πω έγινε στην Δεσφίνα.
Στις παλιές εποχές τις μέρες απο τα Χριστούγεννα μέχρι το Πάσχα επειδή δεν είχαν ημερολόγια τις μέτραγε ο παπάς τ χωριού με τα κτσά(κουκιά),οπότε κάθε μέρα που πέρναγε έτρωγε και απο ένα.Οι μέρες για το Πάσχα κοντεύανε,αλλά η παπαδιά πλένει το ράσο και απο αφηριμάδα πετάει και τα κτσά.Ωρέ πως θα δούμ πότε είναι το πάσχα ? λέγανε... και λέει ο παπάς θα δούμε απ τς αραχοβίτες μόλις δούμ καπνό απο απέναντι! Εμείς γνωρίζοντας τι είχε συμβεί βάζουμ φωτιά Μ.Παρασκευή να κάψουμ τα σκουπίδια στ ντούμπρ, κι οι δεσφινιώτες λέποντας καπνό φωνάξαν άη βρέεεεεεε καλό λαμπρήηηηηη το πάαασχα ήηηηηρθε, και ψήσανε τ αρνιά. Και μετά απο αυτό, ήρθαν με τον μόσχο (γάϊδαρο) για πούλημα και αφού το πουλήσαν όλο είπε ο τότε ΝΤΕΛΑΛΗΣ ωωωωωρε χωριανοί, ο μόσχος π σας πλήσαμ δεν είναι μόσχος αλλά γάϊδαρος....χαχαχαχαχα.
Στην Κέρκυρα πέρασε το Πάσχα και δεν το πήρανε χαμπάρι και γι αυτό είπανε ωρέ χάσαμ τ αυγά χάσαμ κι τα πασχάλια....

ονομα είπε...

Χα χα χα χα χα χα χα...
Καλά το θυμόμουνα λοιπόν!
Να΄σαι καλά φίλε ΜΕΛΙΓΑΛΑ...
Το νου σας πατριώτες τι ψωνίζετε...

Ντελάλης

ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ είπε...

Εμείς σαν δήμος προτείνω να βάλουμε καλογεράκια και τα έσοδα που θα αποφέρει να τα επενδύσουμε στα χωριά μας, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούνε και θέσεις εργασίας. Για την καλλιέργειά τους θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερα.
Νομίζω ότι κάπου στην Βόρειο Ελλάδα (ΣΕΡΡΕΣ)? γίνεται κάτι τέτοιο.

Γιάννης ΛΟΥΚΑΣ είπε...

Πολύ καλά το διηγήθηκε ο Μελιγαλάς και γι' αυτό μας λένε "Γμαροφάηδες". Υπάρχει επίσης και το άλλο με το σύκο και το βατράχι νομίζω. Κάποιος που το θυμάται καλά ας το γράψει. Εγώ θα σας πω δύο που τα άκουσα στη θητεία μου στη Φωκίδα.
Το πρώτο. Ως γνωστό το RALLY ACROPOLIS είναι πολύ συνδεδεμένο με τη Φωκίδα. Μια χρονιά λοιπόν που το κέρδισε ο διάσημος Σκωτσέζος οδηγός (5 φορές νικητής από το 96 ως το 2002) Colin McRae (προφορά Μακρέϋ), την επόμενη μέρα στην καφετέρια στην Ιτέα νεαρός Δεσφινιώτης (συνεχιστής της τσεσφνιώτικης παράδοσης της πλάκας) αναφέρει θριαμβευτικά προς την παρέα: "Φέτος το ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ το κέρδισε Δεσφινιώτης! Άναυδη η παρέα! Κι ο νεαρός συνεχίζει ατάραχος: "Είναι απ' τς Μακρέοι".
(Μακρής : συνηθισμένο επώνυμο στη Δεσφίνα και χαρακτηριστικός ο ιδιωματισμός για τα σόγια π.χ. απ΄τς Ταμπιτσκέοι, απ' τς Μπουτσκέοι κλπ).
Δεσφινιώτης λοιπόν ο Colin McRae. Άραγε να το ξέρει;
Το δεύτερο, παλιότερο. Δυο γριές Κεσφνιώτσες κβεντιάζνε:
-"Νιαδέ οι άντροι(=οι άντρες) είπαν στο καφενείο ότ΄η γη γυρίζ' τ' απάνω- κάτω"
Κι απαντάει η έτερη Δεσφίνια γιαγιά:
-Μαθές άμα η γη φέρν' τ' απάνω-κάτω, τότε γιατί δε χύνετ' τ' Αντζελέτ' το πγάδ' όξω;
Όποιος ξέρει την απάντηση ας στείλει ένα e-mail στη γριά- Δεσφινιώτισσα.
Αυτά τα ολίγα από τους τετραπέρατους και πλακατζήδες άσπονδους φίλους μας, τους ΓΕΡΟΝΤΕΣ.
Άϊντε ΓΕΡΟΣΥΝ!

giannisdistomo είπε...

ΤΟΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ....!!!!!!

ονομα είπε...

Χαχαχαχαχαχα, φίλε Γιάννη ευχαριστούμε. Πράγματι είναι τετραπέρατοι και πλακατζήδες, αλλά κι εμείς δεν πάμε πίσω στο πείραγμα. Τότε βέβαια ακόμη και οι πλάκες ήταν πιο αγνές...

Όποιος άλλος από τους αναγνώστες γνωρίζει κάποια ιστορία από την κόντρα Αραχωβιτών - Τσεσφινιωτών ας την γράψει να την μάθουμε όλοι. Έχει ζουμί η ιστορία μου φαίνεται.

Φίλε ΑΝΤΑΡΣΙΑ δεν έχεις άδικο για τα καλογεράκια μου φαίνεται. Μάθε και πες μας αν μπορέσεις.

Ντελάλης

ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ είπε...

Φίλε μου Ντελάλη βρήκα ότι το καλογεράκι που το λέμε εμείς, η κανονική του ονομασία είναι Μορχέλα η εδώδιμη. Βρήκα πως μαγειρεύεται μόνο, γιατί απο ότι κατάλαβα είναι αυτοφυές είδος και όχι καλλιεργίσημο όπως κάποιες τρούφες.Τέλος πάντων διαβάστε πως να τα φτιάχνετε και το νού σας στα καβούρια και στον αστακό πρίν τα γεμίσετε....χαχαχαχαχαχαχαχα
Το χρώμα τους ποικίλλει από το ανοιχτό μπεζ μέχρι το καστανόμαυρο ή το σταχτόμαυρο. Πάντως, πιο σπουδαία γευστικά θεωρείται η σκουρόχρωμη ποικιλία. Εμείς την αποκαλούμε μορχέλα. Οι εραστές των άγριων μανιταριών δηλώνουν δέσμιοι της σαρκώδους, ηδονικής γεύσης της. Είναι ένα από τα πιο ακριβά άγρια μανιτάρια, με άρωμα που θυμίζει συκώτι και φουά γκρα. Οι μικρές σε μέγεθος μορχέλες χρησιμοποιούνται κυρίως σε σάλτσες και σούπες, ενώ οι μεγάλες γίνονται εξαιρετικές όταν γεμιστούν με αλλαντικά, καβούρι, καραβίδα ή αστακό. Κοντράρουν ευγενικά την πλούσια υφή των κυνηγιών και συνοδεύουν επάξια ένα αρνάκι μαγειρεμένο με μια πλούσια σάλτσα στην κατσαρόλα. Τα αποξηραμένα μανιτάρια αυτού του είδους, επειδή διατηρούν ιδανικά τη γεύση τους, είναι καλύτερα να τα μουλιάζετε για 20 - 25 λεπτά σε νερό και να τα στεγνώνετε καλά με το χέρι σας πριν τα προσθέσετε σε σούπες και μαγειρευτά.
Καλή σας Όρεξη....

ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ είπε...

Τότε που κάνανε τα προξενιά μεταξύ των δύο χωριών και όχι μόνο, ε τα παραφουσκώνανε λίγο τα πράματα και για την νύφη και για το γαμπρό. Έτσι έχει η παρακάτω ιστορία.
1)Η κ.Πόπη τ "Πατσαγούρα" κρατάει απο Δεσφίνα μεριά. Όταν λοιπόν έγινε το συνοικέσιο και ρωτήσαν στ Δεσφίνα ποιόν θα πάρει, είπαν το Σπύρο το Λεβέντ (θεόσχωρέστον). Έ στ Δεσφίνα ακούσαν λεβέντς κι είπαν θα'ναι κάνα δυό μέτρα άντρας όνομα κι πράμα. Όταν ήρθε η ώρα να γνωρίσνε το γαμπρό, λέγαν στο χωριό κάμτε στν άκρα έρχετ ο λεβέντς, έρχετ ο λεβεντς. Ε κάποια στιγμή φτάνει κι ο μπαρμπάΣπύρος κι τλέν κάμε πέρα έρχετ ο λεβέντς, κι λέει κι Σπύρος εγώ είμ ο Λεβέντς! Εσύ είς ο Λεβέντς ? Ναί. Αρι να χαθείς τσι σύ τσι λεβεντιάς...
2) Μια φορά ήταν ένας τσοπάνης Δεσφινιώτης εν ονόματι ΛΙΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ο οποίος δεν είχε γυναίκα ποτέ. Αυτός λοιπόν ξεχαρμάνιαζε με μια κατσίκα !!! Ε μια απο όλες τις φορές λοιπόν όπως γινότανε η "πράξη" πιάνει η κατσίκα το στερνό το μονοπάτι που οδηγούσε στο χωριό κι αρχίζει να τρέχει καθώς ο Λιαρογιάννης είχε αρπακωληθεί απο πάνω της. Μόλις μπαίνουν στο χωριό λέει το κουσούλτο : αρέ για τέρα ο Λιαρογιάννης λεπτά δεν είχε να πάρ ένα σκουτί να στσεπάς το κώλοτ μούθελ κι μηχανάκι.... χαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο των Δεσφινιωτών (με την χαρακτηριστική τους προφορά)για την πλατεία Παπαϊωάννου(βρύσες) όταν ακόμα λειτουργούσαν όλα τα καφενεία και όταν η αγορά έσφυζε από ζωή, ειδικά το καλοκαίρι:
«Εδά οι Αραχωβίτες έχνε ένα σοκάτς τσαι το λέν πλατεία. Κάθοντ οι μσοί απ τη μια μεριά τσαι οι μσοί απ τν άλλη, πίνε τσίπουρο, ντραλίζοντ, γυαλίζνε τα μάτιατς τσαί τεριώντε σαν τς αλπές(αλεπούδες)!

Ανώνυμος είπε...

http://www.michiganmorels.com/morels1.shtml

Αναπολητής είπε...

Η ιστορία με τα σύκο και το βατράχι:

Δυο Δεσφινιώτες έχουνε πάει να κλέψουνε σύκα ένα βράδυ.
Η συκιά είναι στην άκρη στο ρέμα. Εκεί που κόβουν και τρώνε ένα ώριμο σύκο πέφτει μέσα στο νερό.
Βάζει ο Δεσφινιώτης το χέρι και αντί για το σύκο πιάνει ένα "μπακακάκι" και το τρώει.
Μετά ρωτάει: "Ωρε έχ ο σύκος άντερα;"
Κι απαντάει ο άλλος: "Άντερα τσε κολάντερα. Έχ τσεχρί τσε μελ'. Φάε τσε σκάσμος."

Ανώνυμος είπε...

Συναντήθηκε ένας Αραχωβίτης και ένας Δεσφινιώτες και το θέμα συζήτησής τους είναι ένα σκυλί που είχε δαγκώσει έναν Αραχωβίτη τσοπάνο, ο οποίος δεν φημιζόταν για την καθαριότητά του. Ρωτάει λοιπόν ό Δεσφινιώτης : Εδά το στσελί δεν τον σχαινόταν π’ τον δάκως;

Ανώνυμος είπε...

Ξεκινάει μια γριά Δεσφινιώτισα να πάει στο γιατρό στην Ιτέα. Δεν έχει τι άλλο να πάει μαζεύει ένα κοφίνι σύκα να τα πάει πεσκέσ. Μόλις φτάνει βλέπει ότι τα σύκα έιχαν λιώσει απο το κούνημα στο ταξίδι και λέει στο γιατρό.
Συ συ γιατρέ το γμαρ τα σύκα γίναν σα σκατά, φάε αυτά κι αμα ματαρθω θα σφερω κι αλλα.

Χαρης Αλμπανης είπε...

Θα σας πω την ιστορια με το συκο και το βατραχι που αναφερει παρα πανω ο Γιαννης..... Δυο φιλοι Δεσφινιωτες αποφασισαν να πανε να κλεψουν συκα, απο μια συκια στην ακρη του χωριου διπλα σε ενα ρεμα και απο οτι λεγοταν αυτη η συκια εβγαζε τα καλυτερα συκα της περιοχης..... Εφτασαν λοιπον στο χωραφι με τη συκια και αφου προσεξαν να μην τους δει κανενας μπηκαν μεσα..... Αρχισαν λοιπον γρηγορα γρηγορα να μαζευουν συκα και να γεμιζουν τις τσεπες τους...Ταυτοχρονα ετρωγαν κιολας για να παρουν οσο το δυνατον περισσοτερα..... Καποια στιγμη και με τη γρηγοραδα που το εκαναν ο ενας απο τους δυο αντι να παρει συκο μαζεψε εναν βατραχο (ειχαν βλεπεις και τα δυο το ιδιο χρωμα),το βαζει μεσα στο στομα του και παραλληλα μαζευε και αλλα συκα... Στη πρωτη δαγκωνια ανοιξε ο βατραχος και γεμισε το στομα του σπλαχνα και αντερα...Ενιωσε παραξενη γευση για συκο ενω η γλωσσα του ειχε γεμισει με αντερα... Τοτε ρωταει το φιλο του που μαζευαν συκα μαζι...ΡΕ ΣΥ ΕΧ΄ Ο ΣΥΚΟΣ ΑΝΤΕΡΑ... Ο αλλος νομιζοντας οτι προσπαθει να του αποσπασει την προσοχη ωστε να μαζεψει λιγοτερα συκα και μη βλεποντας τι εχει γινει του απανταει... ΕΧ΄ ΤΣΕ ΚΩΛΑΝΤΕΡΑ, ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ.....Υπαρχουν πολλες ιστοριες για τους φιλους τους Δεσφινιωτες, πρεπει να παραδεχτουμε ομως οτι ειναι ενας πανεξυπνος λαος και φοβερα ετοιμολογος.....

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ είπε...

ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΓΡΙΑ ΔΕΣΦΙΝΙΩΤΙΣΑ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ, ΤΗΣ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑΓΙΟΥΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΟΝΤΑΚΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΕ, ΚΑΘΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΔΟΝΤΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.
-ΓΙΑΤΡΕΜ ΤΙ Σ ΧΡΩΣΤΑΩ ?
-ΓΙΑΓΙΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ 50 ΕΥΡΩ
-ΓΙΑ ΣΤΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΑΤΣΙΜ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑΤΣΑ ΠΟ ΚΑΜΕΣ ΝΑ Μ ΒΓΑΝΕΙΣ ΤΟΥ ΔΟΝΤΑΤΣΙΜ 50 ΕΥΡΩ ?
-ΡΕ ΓΙΑΓΙΟΥΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΗΓΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΛΥΚΕΙΟ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ...
-ΓΙΑ ΣΤΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΑΤΣΙΜ... ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΗΣΝΑ ΣΚΡΑΠΑΣ ΚΙ ΔΕΝ ΕΠΕΡΝΕΣ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΤΝΕ ΠΛΗΡΩΣΩ ΙΓΩ ?.......
-ΤΡΑΒΑ ΓΙΑΓΙΟΥΛΑΜ ΣΤΟ ΚΑΛΟΟΟΟ....

Ανώνυμος είπε...

Το χιούμορ αυτών των ανθρώπων είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο, αυτό αποδεικνύετε από τον αυτοσαρκασμό που οι ίδιοι επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους, ο οποίος φαίνετε από το πιο κάτω περιστατικό.
«Στα χρόνια της γερμανικής κατοχής πολλές φορές τα Εγγλέζικα αεροπλάνα, κατόπιν συνεννόησης, έριχναν πολεμοφόδια στους αντάρτες της περιοχής. Μια από αυτές τις φορές λοιπόν οι άντρες του χωριού, αφού προηγουμένως άναψαν φωτιές για σινιάλο, περίμεναν τη “ρίψη”, όμως αντί των Εγγλέζικων αεροπλάνων εμφανίστηκαν Γερμανικά τα οποία άρχισαν να τους πυροβολούν. Αφού σώθηκαν χωρίς καμία απόλυα, στο καφενείο του χωριού αργότερα, αυτοσαρκάζονταν με τη φράση: Εδά βρε δε σ’ άρεθ’ ο γκρας με το στσενί, ήθελες ………τόμσον(είδος όπλου) με λωρίδα!!!(εννοούσαν ότι το σχοινί του γκρα σου κόβει την πλάτη όταν τον κουβαλάς ενώ αντίθετα το τόμσον έχει πιο φαρδιά λουρίδα και είναι ξεκούραστο στο κουβαλημα».

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΙΧΑΝΕ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΤΡΥΠΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΡΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ. ΦΩΝΑΖΑΝ ΝΑΤΟΣ ΝΑΤΟΣ ΠΙΑΣΤΟΝ ΠΙΑΣΤΟΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΝ ΕΒΓΕΝΑΝ ΑΠ ΤΗΝ ΚΡΥΨΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΡΑΓΑΝΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ! ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΝΗΡΟΣ ΔΕΣΦΙΝΙΩΤΗΣ ΟΝΟΜΑΤΙ ΦΑΡΑΝΤΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΩΩΣ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΥΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝΕ ΞΕΚΛΗΡΗΣΕΙ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΩΣ ΣΩΘΗΚΕ ΑΥΤΟΣ ? ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΑΝΕ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΑΤΟΣ ΝΑΤΟΣ ΠΙΑΣΤΟΝΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΛΟΥΦΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΤΡΥΠΩΣΕ. ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ! ΜΟΝΑΧΑ Ο ΤΣΕΘΡΟΣ Ο ΦΑΡΑΝΤΟΣ ΤΣ Ο ΘΕΟΣ! Ο ΚΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΡΥΨΕ Ο ΦΑΡΑΝΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΥΛΑΞΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ!

Ανώνυμος είπε...

Στην Δεσφίνα κάποτε ήταν μια ηλικιωμένη η οποία ειχε μια "ευσθησία" στο τσίπουρο, ήτανε απο το πρωί μεχρι το βράδυ τύφλα. Αφού λοιπόν δεν μπορούσαν να της "βάλουνε χέρι" να το κόψει την πήραν και την πήγαν σε ένα νησάκι στο Μακρανικόλα για να βεβαιωθούνε ότι δεν θα ξαναβρεί αλκοόλ. Της αφήσανε λοιπόν τρόφιμα για δύο ημέρες. Μόλις πέρασαν οι μέρες και πήγαν για να της πάνε πάλι εφόδια και για να δούνε τι κάνει, την χάσανε, βρε δώ βρε κεί, τελικα μετά απο πολλές ώρες την βρήκανε τύφλα δίπλα απο ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΡΟΥΜΙ!!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ τότε είπανε αφου την φέραμε εδώ και την βρήκαμε πάλι τύφλα, πάρτε την πίσω να γλιτώσουμ και τα δρομολόγια! το βαρέλι με το ρούμι το είχε ξεβράσει η θάλλασα, γιατί παλία όταν περνούσανε τα εμπορικά τα καράβια και τους έπιανε καιρός, πέταγαν και απο κάτι που και που για να ξαλαφρώσει το καράβι.

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΕ? ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΤΣΙΓΚΑΝ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΙΑ ? ΩΡΕ ΜΠΡΑΑΑΒΟΟΟΟ

Λ.Δ. (απο Διστομο) είπε...

ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ - ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΓΕΛΑΣΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ , ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑ ΜΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ!

Στραβων είπε...

Ή ωρε αραχωβίτες το φτιάσαν το Μίτσιγκαν?

giannisdistomo είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΤΕΛΑΛΑΗ!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ Λ.Δ(απο Διστομο)!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!

Top