αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Πώς τα πήγε το 2010 ο Ντελάλης της Αράχωβας

Κάνοντας μια ανασκόπηση και έναν απολογισμό του 2010 για το blog Ντελάλης της Αράχωβας, μπορώ να ακολουθήσω δύο προσεγγίσεις: η πρώτη είναι η ψυχρή προσέγγιση, των αριθμών και η δεύτερη η δική μου υποκειμενική αίσθηση για την επιτυχία ή αποτυχία που είχε το blog.

Οι αριθμοί

Τα παρακάτω μεγέθη προέρχονται από το απολύτως αξιόπιστο Google Analytics και κατά τη γνώμη μου αντικατοπτρίζουν μια τεράστια ανταπόκριση του κόσμου στο blog. Ιδού κάποια νούμερα, ενδεικτικά (χρόνος αναφοράς: έτος 2010):
322.371 προβολές σελίδας.
163.795 επισκέπτες (επισκέπτες που "επιστρέφουν" στο blog, το έχουν επισκεφτεί ξανά τουλάχιστον μία φορά στο παρελθόν).
22.952 αποκλειστικά μοναδικοί επισκέπτες (επισκέπτες που επισκέπτονται για πρώτη φορά το blog).
55 οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι αναγνώστες: Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία και Αυστρία στην κορυφή της λίστας. Στις "απρόσμενες" χώρες (υπάρχουν κι εκεί Αραχωβίτες...?) συγκαταλέγονται οι: Αίγυπτος, Κουβείτ, Ινδία, Σρι Λάνκα, Ουζμπεκιστάν, Σαουδική Αραβία, Βιετνάμ, Αργεντινή, Μαλαισία και Ιρλανδία.
Η λέξη-κλειδί "ntelalis" στην αναζήτηση Google έχει στείλει 27.500 επισκέψεις, ενώ στην πρώτη δεκάδα συμπεριλαμβάνονται μόνο φράσεις που περιέχουν την λέξη ντελάλης.
303 sites "δείχνουν" με υπερσύνδεση (link) τον Ντελάλη της Αράχωβας.

Η προσωπική αίσθηση

Παρά τα πολύ ενθαρρυντικά νούμερα που παρέθεσα παραπάνω, η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι η επιτυχία μετριάζεται ως ένα βαθμό από κάποιες προσωπικές επιθέσεις και απαξιωτικά σχόλια που τίποτα δεν εξυπηρετούν, παρά μόνο κάποιες αντιπαραθέσεις που δεν ενδιαφέρουν τους υπόλοιπους αναγνώστες.
Οι περισσότεροι διαβάζουν το blog για να ενημερωθούν για τα νέα της Αράχωβας. Βέβαια, και το "κοινωνικό σχόλιο" είναι μέσα στο παιχνίδι, αλλά θα σας παρακαλούσα να φθάνει μέχρι τα επιτρεπτά όρια.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι -ακόμα κι από το χώρο της δημοτικής αρχής- που επιτίθενται στους αναγνώστες του blog με χαρακτηρισμούς όπως: ανώνυμοι "τρομοκράτες", τσογλάνια του διαδικτύου, μασκοφόροι-κουκουλοφόροι ανώνυμοι, δειλοί ή θρασύδειλοι, και άλλα τέτοια που προσωπικά με θίγουν. Δεν είμαστε τσογλάνια. Δεν είμαστε ανώνυμοι "τρομοκράτες". Δεν είμαστε λαμόγια. Είμαστε πολίτες και λέμε χωρίς φόβο τη γνώμη μας.
Σε όλους αυτούς που αγνοούν την αξία της ανωνυμίας και τη σερβίρουν στους υπόλοιπους ως δειλία, ας μείνουμε στην ουσία των θεμάτων που συζητάμε, κι ας απαντήσουμε με την ποιότητα και τον πολιτισμό μας...

Σας ευχαριστώ.
Ντελάλης

11 σχόλια:

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Πάντα καλές επιτυχίες και ακόμη πιο ψηλά!!!

ονομα είπε...

Αγαπητό Distomo,

Σε ευχαριστώ και αντεύχομαι ότι καλύτερο.
Όλοι οι πολίτες πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, απέναντι στα πραγματικά προβλήματα και να ζητάμε επιτακτικά λύσεις στα προβλήματά μας.

Φιλικά
Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

Σε διαβάζω απο την μέρα που ξεκινησες. Πιστεύω ότι τα blogs έχουν δίνουν μία πολυφωνία και ελευθερία στην ενημέρωση. Ευχωμαι να είσαι εκεί και να συνεχίζεις γιά πολλά χρόνια ακόμα. Παρόλαυτα έχω και καποιες παρατηρησεις. Νομίζω ότι είσαι λίγο, (έως πολύ), εγωιστής υπερόπτης και μισαλλόδοξος.Εδω και αρκετό καιρό έχεις αρχίσει και κομπάζεις για την αντικειμενικότητα σου, για τίς επιτυχίες σου και γιά την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού.
Άσε και κανέναν άλλο να τα πεί μην ευλογείς τόσο πολύ τα γένια σου.
Για παράδειγμα μέσα στίς τελευταίες 3 ημέρες μας έχεις ζαλίσει με τα στατιστικά σου. Το σαββάτο με τα στατιστικά του δεκεμβρίου και σήμερα με τον απολογισμό του έτους και τίς φιλοφρονήσεις προς τον εαυτό σου.
Σου αρέσει νομίζω να μαζεύεις μπράβο. Όταν όμως δεν έρχωνται τα προκαλείς εσύ.
Ποιός θα ξεχάσει την ποιητική σου αποχώρηση απο blogger και μέτα την κολοτούμπα "μετάνοιωσα ξαναήλθα γιατί σας έλειψα".
Αγνοείς επιδεικτικα πολλά αξιόλογα blogs και sites της περιοχής ενώ προβάλεις άλλα τελείως καμμένα.
Κόβεις σχόλια που δεν "γουστάρεις", και δεν μιλάω για υβριστικά η προσβλητικά αλλά για "δυσάρεστα" προς το προσωπο σου, στους φίλους σου η σε αυτά που πιστεύεις.
Καταλαβαίνω ότι είχες μάθει να σε προσέχουν πολύ και σ'αρέσει να είσαι πάντα στο προσκήνιο, ( απο το δημοτικό πάντα έτσι ησασταν και οι δύο, ξέρετε εσείς).
Άσε όμως ρε Ντελάλη τα καλά να τα πούν οι άλλοι μην μάς ζαλίζεις κάθε τόσο με τίς στατιστικές σου μπορούμε να τις δούμε απο το counter που έχεις βάλει η και από αλλου αν θελήσουμε.
Φυσικά το θέμα μου δεν είναι οι στατιστικές σου, αλλά η υπεροψία σου, που έχει γίνει ενοχλητικη τελευταία. Μπορούμε να κάνουμε και χωρίς αυτη. Έχεις πει στο παρελθόν σε αναγνωστες, αν δεν τους αρέσει να μην σε διαβάζουν, αλλά μην το πεις και σε εμένα γιατι δέν είναι λύση αυτη . Η λύση είναι να αγοράσεις και να καβαλήσεις ένα μικρότερο καλάμι έτσι για αλλαγή.
Ελπίζω να μην το κόψεις αυτο το σχόλιο αποδεικνύωντας για μία ακόμα φορα ότι έχω δίκιο . Οι διάσημοι πρέπει να δέχωνται και να αντέχουν την κριτική.

ονομα είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,

1) Δεν έχω καμία σχέση με αυτούς τους "δύο" που τους άρεσε να τους προσέχουν από το δημοτικό. Ούτε ξέρω για ποιους μιλάς, ούτε με αφορά.

2) Καθώς η άποψή σου (εντελώς στρεβλή κατ'εμέ) είναι ότι έχω καβαλήσει μεγάλο καλάμι, θα περίμενα η πρότασή σου να ήταν να ξεκαβαλήσω το καλάμι, όχι να αγοράσω μικρότερο. Έτσι θα ήταν το σωστό. Άλλωστε αυτοί που έχουν καβαλήσει καλάμια μου προκαλούν αποστροφή.

3) Ούτε προβάλλω "καμμένα" blogs αλλά ούτε κόβω αξιόλογα blogs. Αναρτώ ότι νομίζω ότι αξίζει. Πρέπει όμως να μου πεις συγκεκριμένα παραδείγματα για να καταλάβω τι εννοείς.

4) Όσο για το ότι ευλογώ τα γένια μου, αν δεν κατάλαβες στην ανάρτηση αναφέρω το μέγεθος των επισκέψεων αλλά γράφω σαφώς ότι η επιτυχία ΜΕΤΡΙΑΖΕΤΑΙ κατά την προσωπική μου αίσθηση από κάποιες αντιπαραθέσεις. Δεν κομπάζω ούτε θέλω μπράβο. Αυτά είναι μικροπρέπειες.

5) Για την "άτακτη ποιητική φυγή" μου και την επανεμφάνιση με χιουμοριστική διάθεση δεν έχω να απαντήσω κάτι. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

6) Δέχομαι την κριτική σου. Αν μάλιστα παρακολουθούσες με προσοχή το blog μου, θα είχες αποφύγει τα ατοπήματα περί λογοκρισίας σχολίων και παρόμοιων ψευδών "πυροτεχνημάτων" που με κάνουν να γελάω.

7) Ευχαριστώ για την ευχή να συνεχίσω για πολύ καιρό ακόμη, αλλά όλα κάποτε τελειώνουν. Έτσι θα συμβεί και με το blog αυτό. Ελπίζω τότε κάποιος καλύτερος να αναπληρώσει το κενό που πιθανώς να αφήσει.

Ντελάλης

ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ είπε...

Ντελάλη,
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε σένα και σε όλους.
Καλαμοκαβαλημένε υπερόπτη ανώνυμε, μάλλον κάπου σου πήρε αέρα ο τενεκές με το τυρί και σου ξύνησε χρονιάρες μέρες! Πρόσεξε γιατί κάνεις μπάμ απο μακριά και για όλα αυτά που προσάπτεις στον ντελάλη είναι προτερήματα δικά σου ! Γι'αυτό άλλαξες και στέκια τώρα τελευταία. Ασε τα σάπια με το κόλπο των ορθογραφικών δήθεν, διότι σε προδίδει ο λόγος σου.Εάν δεν σου αρέσει η παρέα μας τα κουβαδάκια σου και σ άλλο μαχαλά γιατί παραλία δεν έχεις.
Καληνύχτα Σας !

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε εισαι ημιμαθης,εκτος κλιματος blog εστω κι αν το παρακολουθεις απ την αρχη και εκνευριστικος!!!!! Λες οτι παρακολουθεις το blog αλλα δεν ξερεις καν την εννοια των blog!!!!Αναφερεσαι σε δυο συγκεκριμενα ατομα αλλα δεν ξερεις καν αν ειναι οντως αυτοι οι δυο στη διαχειριση του blog!!!Εισαι και εκνευριστικος προς ολους εμας που το παρακολουθουμε γιατι κανεις μια τελειως εχθρικη κριτικη σε κατι που εμεις στηριζουμε!!!!Εγω θα σου προτεινα να μην ξαναπαρακολουθησεις το blog για να απαλλαγουμε απο τετοιους blogger!!!

Γαβριάς είπε...

Ρε φίλε Ανώνυμε τι χαζομάρες λες; Ποια blogs καμμένα προβάλει και ποια κόβει ο ντελάλης; Ποιο σχόλιο σου έκοψε εσένα, δε μας λες;
Γιατί σε ενοχλει η επιτυχία του ντελάλη; Μπας και δεν προβάλλει το δικό σου μπλοκ; Μπας και δε σου εκανε κανενα χατήρι και παρεξηγήθηκες;
Καλά λέει ο φίλος μου ο Ανταρσίας. Εσύ που ξέρεις τόσο ωραίες λέξεις, δε ξέρεις πώς γράφεται το "Ερχονται";
Ολο βλακειες είσαι. Τράβα στα ποιοτικά μπλοκς αμα δε σου αρέσει εδώ.

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

ο αντηρισιας ξαναεμφανιστηκε.τι προτοτυπο?
το blog ντελαλης,δεν ειναι του ντελαλη αλλα δικο μας.ολων των αραχωβιτων και οχι μονο. θα μεινει στην ιστορια της συγχρονης αραχωβας σαν το πρωτο (οχι χρονολογικα) blog που εδωσε βημα σε ολους τους αραχωβιτες και οχι μονο.
μπορει ο κανονικος ντελαλης να κουραστει καποια στιγμη και να το σταματησει.βεβαιως εαν περναει απο το χερι μας,δεν θα το ηθελα.
καθε ενας καποια στιγμη κανει τον απολογισμο του.τι ψαρια λοιπον πιασαμε φετος?? αυτα ..αυτα και αυτα....αρα πηγαμε καλα.τι στοχο εχουμε για του χρονου?? τον ιδιο αριθμο επισκεπτων ..
βεβαια παρουσιαζονται και αλλοι τοπικοι ιστοτοποι...καλα κανουν.καλοδεχουμενοι.με ολους φιλοι και συνεργατες

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΤΕΛΑΛΗ ΜΗΝ ΠΤΟΗΣΕ ΑΠΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΕ ΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΡΙΞΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΣΟΥ.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ P....

Ανώνυμος είπε...

Η επιτυχία σου οφείλεται εν μέρη στο ξεκατινισμα. Το πρόβλημα ομως είναι ότι δεν φτάνει ποτέ στο τέλος μια συζήτηση, και κανένα συμπέρασμα δεν βγαίνει. Εάν ήθελες να ενημερώσεις απλά, κάποια σχόλια θα μεναν μόνο ως ενημερωτικά, ενω εσυ τα αφήνεις για να ανεβεις στα στατιστικά. Επίσης θα ήσουν πιο light «παρά το βάρος σου» σε κάποια θέματα, που καρφωνεσαι με τις απόψεις σου σαν απλός ανωνυμος. Σου εύχομαι καλή συνέχεια, γιατί εχει πλακα αυτό που έχεις πετύχει!

Ανώνυμος είπε...

Καθίστε καλά.
Όλοι χρειάζονται και οι εμπαθείς, εγωιστές, υπερόπτες, μισαλλόδοξος και οι καλαμοκαβαλάρηδες. Παρακολουθώ τα blogs του χωριού και της γύρω περιοχής από τότε που λειτούργησαν. Έχουν ευτυχείς στιγμές, ατυχείς, καλές, κακές, όπως όλοι μας. Προς τιμή τους χαλαλίζουν το χρόνο τους για να συντηρούν ένα blog για να μας ενημερώνουν χωρίς κανένα όφελος. Ήμουνα επιφυλακτικός και από αυτούς που πίστευαν ότι στις εκλογές θα φαινόταν που πάνε και για ποιο λόγο λειτουργούν. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Κάποια κακέκτυπα έκλεισαν αμέσως μετά τις εκλογές και οι περισσότεροι θα αγνοείτε και την ύπαρξη τους. Διαφημίσεις δεν έχουν. Για διορισμούς δεν έχω ακούσει. Άρα τι γίνεται με τη κριτική ? Κατηγορούμε τους bloggers γιατί δεν μας αρέσει ο τρόπος που χάνουν το χρόνο τους? Τους ψέγουμε για τον τρόπο που χειρίζονται τα σχόλια που εμείς κάνουμε? Προσωπικά διαβάζω καθημερινά και τα 6 blogs του νέου μας Δήμου και είμαι ευτυχείς που τα έχουμε. Καλώ όλους να συνεχίσουν τις αναρτήσεις και εμάς να τους βοηθήσουμε να γίνουν καλύτεροι. Μην ξεχνάτε τα σχόλια εμείς τα γράφουμε και δεν θα ήθελα λογοκρισία από κανένα .

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ είπε...

Ντελάλη χρόνια πολλά πάντα καλά και πάντα με υγεία ! Εδώ έχει ένα βιντεάκι για την πάρτη σου κατέβασέ το και βάλτο κάθε μήνα στα στατιστικά σου, είναι ωραίο!!! Happy Penguin jumping http://www.youtube.com/watch?v=Xed9LiMf1Qg

Top