αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ένα ωραίο, γραφικό σοκάκι της Αράχωβας...

Να ένα ωραίο γραφικό σοκάκι της Αράχωβας.

Αυτά βλέπουν οι φιλοξενούμενοι που έρχονται να δουν και να απολαύσουν τα γραφικά σοκάκια και να βγάλουν μερικές φωτογραφίες!!!
Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο εικονοστάσι με τεράστιες παλιές πέτρες που αξίζει τον κόπο να φαίνεται!!!
Ήθελα να ήξερα εκτός από φορμαέλα και χυλοπίτες τι άλλο προσφέρουμε σε όλους αυτούς που έρχονται και μας αφήνουν τα ωραία τους λεφτά?


Αναγνώστης

17 σχόλια:

Ελένη είπε...

Όπου και να πηγαίνω η Ελλάδα με πληγώνει, και οι Έλληνες περισσότερο.

Γαβριάς είπε...

Πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι. Όχι μόνο οι κύριοι που θα αναγνωρίσουν τα αυτοκίνητά τους στη φωτογραφία του φίλου. ΟΛΟΙ! Γιατί αυτό το χάλι υπάρχει σε όλο το χωριό... Λες κι αμα περπατήσουμε 200 μ. κάτι θα πάθουμε...

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνο με τους παραπάνω φίλους και θα ήθελα να πω ότι τελικά δεν έχουμε καθόλου παιδεία.σε πολλά σοκάκια της αραχωβας δεν μπορεί να περάσει μια γυναίκα με το παιδί της που είναι μέσα στο καρότσι.ΝΤΡΟΠΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ!!!
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΞΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΟΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!!!
ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΩΣ ΠΡΩΤΥΠΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ...ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ!!!

ΠΑΡΚΑΔΟΡΟΣ είπε...

Η εικόνα δεν είναι καθόλου κολακευτική, αλλά:
-Εφόσον πρόκειται για όμορφο μνημείο ας μπει σήμανση.Αδικα κατηγορούνται οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες.
-Αν σταματήσει το παρκάρισμα στα στενά με τα 2-3 αυτοκίνητα ανά σπίτι θα παρκάρουμε μέχρι Γαλαρία και Ανεμόλια.
-Το χειρότερο για τη λειτουργικότητα και την εικόνα της πόλης είναι η μόνιμη στάθμευση κυρίως ντόπιων δίπλα απο τα καφενεία των πλατειών. Ελλειψη σεβασμού προς όλους.

R2 είπε...

ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΡΗΜΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΣΟΣΟ ΜΑΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ.ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΠΙΤΙ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΠΛΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΤΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΕΦΘΕΙ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΜΑΣΑΤΟΜΙΚΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΝΟΤΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΑΡΚΙΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΚΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ,ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Κ.Λ.Π

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται σήμανση αγαπητέ παρκαδόρε!ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ χρειάζεται για να μην υπάρχει αυτό το χάλι!Και ναι, αν χρειαστεί να παρκάρετε τα αυτοκίνητά σας απο γαλαρία μέχρι ανεμόλια.Όλοι οι Αραχωβήτες κοροιδεύουν την ποιότητα ζωής της Αθήνας, αλλά δεν καταλαβαίνουν οτι κάνουν τα πάντα για να μετατρέψουν και τη ζωή στην επαρχία σε κόλαση.Και βέβαια αυτό που γίνεται στον κεντρικό δρόμο είναι απαράδεκτο.Αλλά επειδή η παιδεία ξεκινάει από το σπίτι του καθενός, κοίτα έξω από τα σπίτια και θα καταλάβεις....Το να πίνει Αραχωβίτης (εννοείται και ο ξένος) καφέ με το αυτοκίνητό του απέναντι είναι δείγμα απλής βλαχιάς και επίδειξης πλούτου(όσο ακόμα υπάρχει)...Και δε θα πρέπει να σας νοιάζει μόνο το τι θα πουν οι επισκέπτες για αυτή την εικόνα, αλλά να κοιτάξετε να φτιάξετε την καθημερινότητά σας!

ΠΑΡΚΑΔΟΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε θεωρητικά συμφωνώ μαζί σου αλλά πρέπει να βρίσκουμε και πρακτικές λύσεις. Οι καιρικές συνθήκες της Αράχωβας και οι υψομετρικές διαφορές είναι επιπρόσθετοι παράγοντες που δεν πρέπει να αγνοούνται. Δεν μπορούμε να λέμε από τη μιά ότι δε χωράει το καρότσι στο στενό και από την άλλη να λέμε έτσι απλά και αφοριστικά σε μιά μάνα που έχει το μικρό στο καθισματάκι ή σε έναν ηλικιωμένο να πάει στη Γαλαρία ή στο Ανεμόλια. Επίσης δεν σου κρύβω ότι με ενοχλεί ο υπερτονισμός του προβλήματος ως τοπικού προβλήματος της Αράχωβας και της συμπεριφοράς των κατοίκων και όχι σαν μιά φοβερή παγκόσμια μάστιγα (κυκλοφορία, πάρκινγκ, ρύπανση, ατυχήματα κλπ) υπαρκτότατο και ως νοοτροπία και σε ευρύχωρα ή επίπεδα επαρχιακά μέρη. Η Αράχωβα έχει και ελαφρυντικό στενότητας που όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι.
Σε ευχαριστώ για τον προβληματισμό σου και συμφωνώ ότι η παιδεία και ο πολιτισμός εξανθρωπίζουν τα όποια αντικειμενικά θέματα.

Ανώνυμος Ξανα είπε...

Αγαπητέ Παρκαδόρε,
Είναι καλή δικαιολογία αυτή με τη ¨μάνα¨ με το μικρό στο καθισματάκι.Όμως όταν η ¨μάνα¨ αφήσει το παιδάκι της στο σπίτι, οφείλει να πάρει το αυτοκίνητό της και να πάει να το παρκάρει κάπου αλλού.Έτσι θα μπορεί και μια άλλη μάνα να περάσει με το καρότσι του μωρού της, από αυτό τον δρόμο.Γιατί πρόκειται για δρόμο.Στενό δρόμο, αλλά δρόμο.επίσης πρόκειται για ένα συνήθως γραφικό δρόμο, που δε θα πρέπει να τον καταστρέφουμε αισθητικά.Εδώ λοιπόν μπαίνει το δίλλημα.Θα κάνει αυτή η ¨μάνα¨ το επόμενο βήμα προς την καλυτέρευση της καθημερινότητας μας ή όχι?θα προτιμήσει η ¨μάνα¨ να βολεψει την πάρτη της ή το χωριό όλο?Ύστερα δε σημαίνει ότι μόνο στη γαλαρία και το ανεμόλια υπάρχουν θέσεις πάρκινγκ.επίσης υπερτονίζω το θέμα αυτό για την Αράχωβα γιατί Δόξα τω Θεώ είμαι Αραχωβίτης και ενδιαφέρομαι για το χωριό μου και όχι μόνο για την τουριστική προβολή του.Ας κάνουμε όλοι αμοιβαίες υποχωρήσεις και ας δεχτούμε να κουραστούμε λίγο παραπάνω.Σίγουρα για δικό μκας καλό θα είναι!

Υ.Γ.1. Η ¨μάνα¨ είναι υποθετικό πρόσωπο.θα μπορούσα να αναφερθώ για κάποιον άλλο.

Υ.Γ.2. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία βλέπω 3 επαγγελματικά (μάλλον) αυτοκίνητα να καταστρέφουν την αισθητική και το συμβολισμού ενός πολύ ωραίου δρόμου της Αράχωβας.Προφανώς κανένα από αυτά δεν έχει παιδικό καθοσματάκι, κανένα δε βρίσκεται εκεί για επαγγελματικούς λόγους και κανενός ο οδηγός δεν είναι ανύμπορος να περπατήσει από τους ελεύθερους χώρους στάθμευσης μέχρι το σπίτι του.Απλά είναι τα αυτοκίνητα κάποιων αναίσθητων οδηγών!Και δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει σε πάρα πολλούς δρόμους της Αράχωβας, σε κάποιυς δε είναι αδύνατο να προχωρήσεις....

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε συς εχετ λυς ολα τ αλλα τα θεματα τα σοβαρα κι αρπαξατ το παρκαρσμα στα στενα τ χωριου ? πατ καλα ? το θεμα τ γιατρου το χει κανενας κατα νου ? γιατ ειν μονο ενας !!! για ολο το χωριο !!! 24 ωρες !!! και οποιος δεν εχ παρ ολο το 24ωρο το γιατρο για κατ να βγει και να το γραψ !!! αυτος ανθρωπος δεν ειναι ? αλλα τωρα με το καλλικρατ αποχτησαμ και νοσοκομειο τ αλλησμονησα !!

Ανώνυμος είπε...

Σκέψου λοιπόν φίλε να έχει κάποιος ανάγκη να μετακινηθεί από το σπίτι του επειγόντως!Με αυτοκίνητο ή ασθενοφόρο(εδώ γελάμε)....Στα μισά στενά της Αράχωβας δε περνάει κανένα από τα παραπάνω οχήματα γιατί ένας κλασσικός Ελληνάρας-Αραχωβητάρας έχει παρκάρει την αμαξάρα του αδιαφορώντας αν ενοχλεί ή αν κάποιος που έχει ανάγκη εμποδίζεται.Κοντά βέβαια στον παραπάνω συγχωριανό μας θα παρκάρει το χειμώνα και κάποιος πανέξυπνος Αθηναίος!(γιατί σου λέει, ο Αραχωβιτης είναι πίο μάγκας???).
Αυτό το γράφω γιατί τα προβλήματα ενός τόπου συνδέονται μεταξύ τους.Ενός κακού μύρια έπονται!!!Βέβαια δεν είναι το σημαντικότερο πρόβλημα αυτό του πάρκινγκ στα στενά, αλλά δημιουργεί από μόνο του άλλα προβλήματα, πιο σημαντικά!

ΔΗΜΟΤΗΣ Β' είπε...

Επισης αντιαισθητικο αλλα και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ειναι το παρκαρισμα πανω στα πεζοδρομια του κεντρικου δρομου.
Ειδικα το χειμωνα , οταν τα παιδια πηγαινουν ή γυριζουν απο τα σχολεια,
''ο Θεος να φυλλαει''.Μη μπορωντας να περασουν απο καπου αλλου , αναγκαζονται να κατεβουν μεσα στον δρομο και δεν ειναι λιγες οι φορες που κινδυνευει η σωματικη τους ακεραιοτητα.Κατι πρεπει να γινει και με αυτο νομιζω.Ισως να ηταν λυση αυτα τα κολωνακια που υπαρχουν σε μερικα μονο πεζοδρομια του χωριου.Μηπως ηρθε η ωρα να μπουνε παντου???

ΚΑΝΘΙΑ είπε...

Πολύ σωστά λέει ο ΔΗΜΟΤΗΣ Β΄,πρέπει να τοποθετηθούν στα πεζοδρόμια για να μη παρκάρουν αυτοκίνητα, αλλά πρώτα να επισκευασθούν αυτά, γιατί 1] είναι πολύ στενά,για να περπατήσει κάποιος και 2] οι πλάκες που έχουν τοποθετηθεί γλυστρούν επικίνδυνα.Για το λόγο αυτό αναγκάζονται οι διαβάτες να περπατούν στο δρόμο ανάμεσα στα αυτοκίνητα,με κίνδυνο τη ζωή τους.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας προσεκτικά τα περαπανω όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι όλοι έχουν δίκιο σ´αυτα που γράφουν,το συμπέρασμα που βγαίνει ειναι ότι δεν πρόκειται ν´αλαξει τίποτε!Θα μπουρουσαμε λοπον όλοι μας εκεί που παρκαρουμε να κοιτάμε ν´αφηνουμε λιγο χωρο για τους πεζούς και να μην παρκαρουμε μέσα στην αγορά και κάνουμε την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.Επίσης για το εικονοστάσι η κάποιο άλλο μνημείο που γράφει ο αναγνώστης,θα μπορούσε να μεριμνήσει η Δημαρχεια και να μπούνε κάποια κάγκελα η ότι άλλο είναι εφικτό και να μπορεί κάποιος επισκέπτης κι εμείς οι ίδιοι να τα βλέπουμε!

Ανώνυμος είπε...

Μου έχει τύχει 2 φορές να δω ασθενοφόρο να θέλει να μπει σε στενό και να μην μπορεί λόγω παρκαρισμένων αυτοκινήτων.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΟΥ ΟΧΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΜΕ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΩ.ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ.ΝΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ.ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΗΜΕ ( ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ )
ΕΓΩ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΑ ΣΕ ΕΝΑ YARIS ΑΠΟ ΤΗΝ INFOTE ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΑΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ !!!
Ε ΔΕΝ ΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΑ ΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΧΟΡΟΠΗΔΗΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΠΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΕΒΗΚΑ , ΠΗΓΑ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟΥ ΠΑ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠ ΝΑ Τ ΑΦΗΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛ ΑΧΝΑ ΓΙΑΤ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΕΡΝ !!!

Top