αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Έρχονται "βόμβες" από το Wikileaks

Έγγραφα που μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και θα καταδεικνύουν αυξημένη παρεμβατικότητα στα ελληνικά πολιτικά και αμυντικά πράγματα κατά την περίοδο 2006-2009, περιλαμβάνονται στις αποκαλύψεις του site Wikileaks, τα οποία θα δημοσιευθούν τις επόμενες ώρες.

Στα έγγραφα, σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιήσει οι Αμερικανοί στην ελληνική πλευρά, εμφανίζονται οι ΗΠΑ να παρεμβαίνουν σε ότι αφορά την ελληνορωσική προσέγγιση της εποχής από την τότε κυβέρνηση Καραμανλή, να υποδαυλίζουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο για να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση, να τοποθετούνται αρνητικά για το σκοπιανό και γενικά να δρουν "σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων".

Όπως ανακοινώθηκε από το WikiLeaks η διαρροή εγγράφων θα είναι επτά φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Οκτωβρίου. Τότε είχαν δοθεί στη δημοσιότητα 400.000 για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Ας περιμένουμε όλοι να δούμε τι θα αποκαλύψει το Wikileaks για τη χώρα μας...

3 σχόλια:

Στραβων είπε...

Για την ώρα "βόμβα" έριξαν στη σελίδα wikileaks καθώς την εξαφάνισαν απ' το διαδίκτυο. Ωστόσο ο ιδιοκτήτης έχει μοιράσει ήδη κάποια από τα απόρητα έγγραφα σε New York Times και Guardian. Ίδωμεν..

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ..ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ Η ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ..

Ανώνυμος είπε...

Η Wikileaks προκαλεί σάλο με τις αποκαλύψεις της
Ο ιστότοπος που έχει κυριολεκτικά σαρώσει τον διεθνή τύπο σήμερα φέρνει τις ΗΠΑ σε δύσκολη θέση απέναντι σε συμμάχους και μη. Η δημοσιοποίηση των 250.000 εγγράφων ρίχνει φως στα άδυτα της αμερικανικής διπλωματίας αλλά και δείχνει την αδυναμία της αμερικανικής κυβέρνησης να ελέγξει το ίντερνετ. Η αμερικανική κυβέρνηση τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα πάρει μέτρα ώστε να αποτραπεί στο μέλλον μια παρόμοια κατάσταση. Πράγμα που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Πάντως τα σημερινά πρωτοσέλιδα των μεγαλυτέρων σε κύρος εφημερίδων του διεθνούς τύπου, Le Monde, Guardian, New York Times, Der Spiegel, και El Pais, είναι αφιερωμένα στις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ειδήσεις που έχουν ως τώρα βγει από το Wikileaks.

«Η 11η Σεπτεμβρίου της παγκόσμιας διπλωματίας» όπως είπε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών.

Top