αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Βέλγιο: επιτροπή-έρευνα για ΔΕΗ και Αλουμίνιο της Ελλάδος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες την απόφασή της να ξεκινήσει έρευνα, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσον η προτιμησιακή τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ στην εταιρεία "Αλουμίνιον της Ελλάδος" συνιστά παράνομη κρατική ενίσχυση.

Ειδικότερα, η Επιτροπή θα εξετάσει εάν η ηλεκτρική ενέργεια παρέχεται σε τιμές κατώτερες των τιμών της αγοράς και θα διερευνήσει επίσης καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο κρατικός φορέας "Δημόσια Επιχείρηση Αερίου" επιβαρύνθηκε με τη δαπάνη κατασκευής ενός αγωγού αερίου που ανήκει στην "Αλουμίνιον της Ελλάδος". Σημειώνεται ότι η έναρξη διεξοδικής έρευνας παρέχει στα ενδιαφερόμενα μέρη τη δυνατότητα να σχολιάσουν τα υπό εξέταση μέτρα.

Σχολιάζοντας την απόφαση της επιτροπής, η αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού επίτροπος Νίλι Κρους δήλωσε: «Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η "Αλουμίνιον της Ελλάδος" δεν είχε κάποιο αθέμιτο οικονομικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, αλλά κατέβαλε, όπως κάθε άλλη επιχείρηση, την τιμή της αγοράς για την ηλεκτρική ενέργεια και το αέριο που αγόρασε».

Σε ό,τι αφορά το ιστορικό της υπόθεσης, σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2008, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε δύο καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα είχε χορηγήσει ασυμβίβαστη κρατική ενίσχυση στην εταιρεία παραγωγής αλουμινίου "Αλουμίνιον της Ελλάδος", με την παροχή διαφόρων πλεονεκτημάτων και συγκεκριμένα φορολογικών απαλλαγών, αναβολής φορολογικών υποχρεώσεων, δανείων με ευνοϊκούς όρους, απαλλοτρίωσης εκτάσεων, αποκλειστικής χρήσης παράκτιας και θαλάσσιας περιοχής, καθώς και χαμηλότερων τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή: «Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον»

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπα κάτσε. Πλήρωσε το Ελληνικό κράτος
τον μητυλιναίο(όπως σκατά γράφετε) για να έχει ηλεκτρικό ρεύμα στο εργοστάσιό του και μετά να έχει απαλλαγή φόρου από το κράτος? Αυτό δεν έχει καμία λογική. Εκτός βέβαια αν ζεις στην Ελλάδα όπου όλα συμβαίνουν.

Μου είπανε σήμερα σε κάποιο μαγαζί ένα ας πούμε σχετικό ανέκδοτο: Συζητάγανε 2 αδέρφια για το αν πρέπει να πάνε στην εφορία ντυμένοι με τα καλά τους ή με με κουρέλια. Αν βάζανε τα κοστούμια τους θα τους αφήνανε γιατί θα πιστεύανε ότι έχουν άκρες, αν βάζανε τα κουρέλια θα λέγανε οι εφοριακοί ότι αφού δεν έχουν να ντυθούν θα πληρώσουν και φόρο? Τελικά δεν συμφωνούσαν οπότε ρωτήσανε τη γιαγιά τους. Και λέει η γιαγιά. Θα σας πω το ίδιο που είπα και στην εγγονή μου όταν με ρώτησε τι να φορέσει την πρώτη νύχτα του γάμου της. Ότι και να φορέσετε θα σας πηδήξουν, οπότε μην το ψάχνετε. 'Ετσι και τώρα μας μαρκαλάνε για να τα έχουν καλά με τους βιομήχανους.

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί δεν βγήκε στην φόρα νωρίτερα ? μήπως δεν το ήξεραν ? αλλά ως συνήθως μόλις έχουμε εκλογές τότε ένας ένας τα λέει .Τον άλλο καιρό που ήταν Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? Μήπως κόφτοντε για καμία ψήφο για την αρχηγό τους που κατεβαίνει υποψήφια για την περιφέρια ? ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ - ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ - ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΑΛΛΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ....

distomo tours είπε...

ο πατσαντάρας στεναχωρήθηκε τώρα ???

αντικυραίος είπε...

Τί ζόρι τραβάς με τον πατσαντάρα ρε μεγάλε distomo tours? Μάλλον έχεις χάσει τη μπάλλα!!!!!Τυχαίο? Τυχαίο? Δε νομίζωωωωω!!!!!!!!!!!!!!!

distomo tours είπε...

ΑΝΤΙΚΥΡΑΙΕ.. ΚΑΜΙΑ ΜΠΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ.. ΝΑ ΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ.
ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΕΣΥ Κ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΘΑ ΚΛΑΨΕΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ..
ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΟΙ ''ΖΥΜΩΣΕΙΣ'' ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ , ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΩΡΑ..

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Ελεβορος είπε...

Ρε συ Αντικυραιε, μη νομιζεις οτι εκφραζεις ολο το χωριο. Με το Διστομο δεν εχω τιποτα να χωρισω. Αντιθετα με καποιους της Αραχωβας που υποστηριζονται απο τα τουριστικα συμφεροντα της περιοχης Παρνασσου, ειμαι ανταγωνιστης.Ε τσι πρεπει να τιμωρησω οσους θελουν ΚΑΙ τον Αρχοντα της Παραλιας ΚΑΙ την Αραχωβα μπροστα.
Συνεπως ... ΛΕΩ ''ΝΑΙ'' ΣΤΗΝ ΒΑΓΓΕΛΙΩ και σε ενα ισχυρο τοπικο συμβουλιο οπως αυτο που εχει στην Αντικυρα!

Top