αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Πώς θα εισάγονται οι υποψήφιοι στα Α.Ε.Ι

Η πρόταση του υπ. Παιδείας για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ, όπως ανακοινώθηκε στους Πρυτάνεις , έχει ως εξής:

Οι νέοι φοιτητές εισάγονται σε Σχολή ή στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Πανεπιστήμιο ή Τεχνολογικό Ίδρυμα).
Οι φοιτητές εντάσσονται στα επιμέρους προγράμματα σπουδών της Σχολής, μετά από το τέλος του πρώτου έτους, ανάλογα με τις επιδόσεις και τις προτιμήσεις τους.
Το Ίδρυμα υποχρεούται στον Εσωτερικό του Κανονισμό να ορίσει και να δημοσιοποιήσει τις λεπτομερείς απαιτήσεις και διαδικασίες για την ένταξη των φοιτητών σε προγράμματα σπουδών, την αλλαγή προγράμματος σπουδών και την εγγραφή φοιτητών με μεταφορά πιστωτικών μονάδων, μετά το πρώτο ακαδημαϊκό έτος. Οι διαδικασίες πρέπει να είναι απολύτως διαφανείς και αξιοκρατικές και να πιστοποιούνται από την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή.
Οι διαδικασίες ένταξης φοιτητών στα προγράμματα σπουδών υπόκειται σε τακτικούς ελέγχους από το Συμβούλιο του Ιδρύματος, τις διαδικασίες εσωτερικής αξιολόγησης, τις διαδικασίες εξωτερικής αξιολόγησης και πιστοποίησής τους. Υπόκειται, επίσης, σε δειγματοληπτικό έλεγχο από την πολιτεία ή την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή.

Σε κάθε Πανεπιστήμιο θεσμοθετούνται Σχολές Μεταπτυχιακών Σπουδών που οργανώνουν μεταπτυχιακά προγράμματα ειδίκευσης, οργανωμένα προγράμματα διδακτορικών σπουδών και απονέμουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στα ΤΕΙ οργανώνονται με ανάλογο τρόπο σε επίπεδο Σχολής. Ενθαρρύνεται και χρηματοδοτείται η δημιουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων μέσω συμπράξεων ΑΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων, στα οποία Ερευνητές των Ερευνητικών Κέντρων συμμετέχουν με πλήρη δικαιώματα.
Τα πλήρως αυτοδιοικούμενα Ιδρύματα έχουν την ευθύνη για την οργάνωση των σπουδών και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητάς τους, με τη στήριξη της πολιτείας. Τα θέματα που αφορούν στην οργάνωση των σπουδών, τις διαδικασίες εξετάσεων και φοίτησης εξειδικεύονται στον Εσωτερικό Κανονισμό του Ιδρύματος, μέσα σε ευρύ πλαίσιο που ορίζει η πολιτεία.
Θεσμοθετείται η δυνατότητα προσφοράς προγραμμάτων σπουδών από απόσταση, καθώς και προγραμμάτων σπουδών μονοετούς ή διετούς διάρκειας.
Θεσμοθετούνται κίνητρα για τη δημιουργία προγραμμάτων με αποτελεσματική σύνδεση με την αγορά εργασίας και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Εφαρμόζεται πλήρως το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πιστωτικών Μονάδων, με τη σχετική κλίμακα βαθμολογίας, που θα διευκολύνει την αναγνώριση των σπουδών και την κινητικότητα των φοιτητών μεταξύ προγραμμάτων σπουδών (της Σχολής, του ιδρύματος και άλλων Ιδρυμάτων της χώρας και του εξωτερικού).
Θεσμοθετείται το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων Ανώτατης Εκπαίδευσης ως εργαλείο διαφάνειας των διαδικασιών μάθησης και των αποτελεσμάτων της στα προγράμματα σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί στόχοι και τα μαθησιακά αποτελέσματα κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητας διατυπώνονται ρητά, δημοσιοποιούνται και αξιολογούνται. Το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων Ανώτατης Εκπαίδευσης με τρία επίπεδα, αντιστοιχείται με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων Διά Βίου Μάθησης και το Πλαίσιο Προσόντων του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Από essos.gr

2 σχόλια:

Ιδεολόγος είπε...

Ήταν το 1982 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου με την βοήθεια της ΕΦΕΕ (Εθνική Ένωση Φοιτητών )φέρνει την συνδιοίκηση και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση στα πανεπιστήμια όλης της χώρας και ουσιαστικά δίνει στους φοιτητές δύναμη και τους κάνει ένα σημαντικό κομμάτι στη λειτουργιά των πανεπιστήμιων.
2010 και 28 χρόνια μετά ο Γ. Παπανδρέου ( ο νεότερος ) με την ‘’βοήθεια των συμβούλων του ’’ προτείνει την κατάργηση των οργάνων συνδιοίκησης στα πανεπιστήμια και παίρνει πίσω τη μοναδική δύναμη παρέμβασης των φοιτητών .
Η κ. Διαμαντόπουλου πηρέ τον χρησμό από το μαντείο, βρήκε τι φταίει για την σημερινή κατάσταση στα πανεπιστήμια, οι φοιτητές , και αντί να ακούσει τα προβλήματα τους και να βρεθεί μια λύση από κοινού, πρότεινε το ακριβώς αντίθετο, να τους απαξιώσει από τα πανεπιστήμια.
Πως πρέπει να αντιδράσει ο φοιτητής όταν βλέπει ότι σιγά σιγά τον απομακρύνουν από τον χώρο του, ότι του παίρνουν τη δύναμη που τον έκανε σημαντικό στον χώρο του , όταν θα πληρώνει για να σπουδάσει.
Η γενιά που πρότεινε, που έδινε λύσεις και μέσα από αυτό το πλαίσιο , είναι η γενιά που απομακρύνεται που τη βγάζουν στο πεζοδρόμιο.
Έρχεται ο καιρός που η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ θα είναι ένα άπιαστο και χαμένο πλέον όνειρο.
Ανδρέα μας λείπεις.

αηδιασμενος είπε...

αφηστε τον ανδρεα στην αιωνια ησυχια του και ασχοληθειτε με την αννουλα που βαλθηκε να μας κανει ευρωπαιους θελοντας και μη. θα ηθελα ολοι αυτοι οι κυριοι που κοπτονται για την δημοσια και δωρεαν παιδεια να μας πουν που σπουδαζουν τα παιδια τους? αννουλα το βλασταρι σου το στελνεις και κανει το Ι.Β., ετοιμαζεται να σπουδασει στην ευρωπη η αμερικη η κανω λαθος? α ρε ερμη ελλαδα ποση ακομη κοροϊδια????????
και σεις κοροϊδα οπαδοι του πασοκ για ποσο ακομη θα αντεχετε τοση κοροίδια-τετοια ξεφτιλα?????

Top