αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Χρήσιμες πληροφορίες για τη συγκρότηση του νέου Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας

Ο νέος Δήμος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας αποτελείται από τις τρεις περιφέρειες (όπως ονομάζονται πλέον οι πρώην και καταργηθέντες με τον Καλλικράτη, Δήμοι): α) Διστόμου (Δίστομο, Στείρι, Παραλία Διστόμου), β) Αράχοβας, γ) Αντίκυρας.

Η Περιφέρεια Διστόμου αποτελείται από την Δημοτική Κοινότητα: Διστόμου (μαζί με την Παραλία Διστόμου) - (Ονομάζεται Δημοτική Κοινότητα επειδή έχει πάνω από 2.000 κατοίκους, απογραφή 2001). Την τοπική Κοινότητα: Στειρίου - (Ονομάζεται Τοπική Κοινότητα επειδή έχει κάτω από 2000 κατοίκους, απογραφή 2001).

Η Περιφέρεια Αράχοβας αποτελείται από την Δημοτική Κοινότητα: Αράχοβας (Μαζί με οικισμούς Καλυβιών και Ζεμενού) - (Ονομάζεται Δημοτική Κοινότητα επειδή έχει πάνω από 2000 κατοίκους, απογραφή 2001).

Η Περιφέρεια Αντίκυρας αποτελείται από την Δημοτική Κοινότητα: Αντίκυρας - (Ονομάζεται Δημοτική Κοινότητα επειδή έχει πάνω από 2000 κατοίκους, απογραφή 2001)

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο ...

...του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας–Αντίκυρας, θα αποτελείται από 27 μέλη συν το Δήμαρχο.
Η Περιφέρεια Διστόμου(Δίστομο, Στείρι, Παραλία Διστόμου), θα συμμετέχει στο 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δήμου με 10 μέλη.
Η Περιφέρεια Αραχόβης θα συμμετέχει με 10 μέλη.
Η Περιφέρεια Αντίκυρας θα συμμετέχει με 7 μέλη.

Για την εκλογή των Δημοτικών συμβούλων θα ψηφίσουμε τους υποψήφιους της περιφέρειάς, στα δημοτολόγια της οποίας είμαστε εγγεγραμμένοι, βάζοντας έως τρεις σταυρούς. Έχουμε δικαίωμα και έναν μόνο σταυρό στους υποψήφιους των άλλων περιφερειών. Τα 3/5 των εδρών , δηλαδή 16 συμβούλους, καταλαμβάνει ο πλειοψηφών συνδυασμός και τα 2/5 των εδρών, δηλαδή 11 συμβούλους, αναλογικά η αντιπολίτευση.

Οι Δημοτικές Κοινότητες

Οι Δημοτικές Κοινότητες Διστόμου, Αραχόβης και Αντίκυρας θα έχουν 5μελές Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο η κάθε μία, για την εκλογή του οποίου θα βάζουμε έως 2 σταυρούς, αλλά μόνο στους υποψηφίους της δημοτικής κοινότητα στην οποία ανήκει ο κάθε Πολίτης.
Τα 3/5 των εδρών καταλαμβάνει ο πλειοψηφών συνδυασμός σε κάθε δημοτική κοινότητα και τα 2/5 η Αντιπολίτευση. Δηλαδή τρείς (3) έδρες η συμπολίτευση και δυο(2) έδρες η αντιπολίτευση.
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας θα εκλέγεται με ψηφοφορία από τους Τοπικούς Συμβούλους(Δίστομο, Αράχοβα, Αντίκυρα).

Οι Τοπικές Κοινότητες

Η Τοπική Κοινότητα Στειρίου, θα έχει 3μελές Τοπικό Κοινοτικό Συμβούλιο. Για την εκλογή του οποίου οι κάτοικοι του Στειρίου θα βάλουν 1 σταυρό.
Οι έδρες κατανέμονται με απλή αναλογική σε όλους τους συνδυασμούς.
Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας θα εκλέγεται αυτός που ο ίδιος και ο συνδυασμός του θα πλειοψηφήσει στις εκλογές της Τοπικής Κοινότητας(Στείρι).

Συνοψίζοντας: Έχουμε δικαίωμα να βάλουμε μέχρι τρείς (3) σταυρούς στους υποψηφίους της Δημοτικής περιφέρειάς μας, ένα (1) σταυρό στους υποψηφίους των άλλων δύο Δημοτικών περιφερειών και μέχρι δύο (2) σταυρούς για τις πενταμελή συμβούλια των Δημοτικών κοινοτήτων που ανήκουμε. Το Στείρι είναι Τοπική κοινότητα έχει τριμελές τοπικό συμβούλιο, για την εκλογή του οποίου οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα για ένα (1) σταυρό.

Αντιδήμαρχοι

Ο Νέος Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας θα έχει 4 αντιδημάρχους

Συμμετοχή γυναικών-ανδρών

Ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικής κοινότητας και συμβούλων τοπικής κοινότητας από κάθε φύλο ανέρχεται τουλάχιστον στο ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου ή του συμβουλίου δημοτικής ή τοπικής κοινότητας που υπολογίζεται διακεκριμένα για κάθε δημοτικό συμβούλιο και κάθε συμβούλιο δημοτικής ή τοπικής κοινότητας. Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι τουλάχιστον ίσο με το μισό της.
Δηλαδή στο ψηφοδέλτιο για το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να συμμετέχουν το ελάχιστον εννέα (9) γυναίκες για όλο το Δήμο.
Στο ψηφοδέλτιο για κάθε Δημοτική Κοινότητα πρέπει να συμμετέχουν το ελάχιστο δυο (2) γυναίκες.
Στο ψηφοδέλτιο για την Τοπική Κοινότητα Στειρίου πρέπει να συμμετέχει το ελάχιστο μία (1) γυναίκα.
Άρα ένα πλήρες ψηφοδέλτιο μιας παράταξης πρέπει να έχει τουλάχιστον δέκα έξι (16) Γυναίκες.

Στέργιος Μπακολουκάς

9 σχόλια:

ο υποψήφιος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ''ΚΛΕΣΕΙΣ'' ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 10 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΕ ΔΙΣΤΟΜΟ η ΑΡΑΧΩΒΑ ΕΑΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ η ΑΡΑΧΩΒΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΥΨΕΙ (ΜΕ 7 ΚΑΙ 10 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΤΟΜΑ).
ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ??
ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟ..

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση: Αν ένας συνδυασμός πάρει τις εκλογές, δηλαδή μαζέψει 50+% των ψήφων στο σύνολο, αλλά δεν έχει πάρει καθόλου ψήφους παράδειγμα στην Αντίκυρα ή πολύ λίγους τι γίνεται με τα Τοπικά Συμβούλια? Θα έχει αυτός ο συνδυασμός τα 3/5 του Τοπικού Συμβουλίου της Αντίκυρας με μηδέν σταυρούς? ή μήπως τα Τοπικά συμβούλια θα εκλέγονται σε ανεξάρτητη κάλπη? Δεν είναι πιο δίκαιο το 2ο?

Ανώνυμος είπε...

Διακρίνω ένα κλίμα ηττοπάθειας στους προλαλίσαντες??????

Στέργιος είπε...

Μπορείς να κλήσεις συνδυασμό αν έχεις τουλάχιστον τις μισές περιφέρειες καλυμμένες από τους συμβούλους που αυτές εκλέγουν. Π.χ. Αν ένας συνδυασμός έχει βρει συμβούλους σε Δίστομο 10 (τουλάχιστον )και Αντίκυρα 7( τουλάχιστον) τότε ΔΕΝ είναι απαραίτητο να κατεβάσει συμβούλους στη Αράχοβα, με την δέσμευση ότι δεν μπορεί να κατεβάσει ούτε έναν. Σε αυτή την περίπτωση ή θα κατεβάσει Δέκα (10) ή κανέναν.(άρθρο 19 παραγ.2α )
Για τις Δημοτικές κοινότητες πρέπει ένα συνδυασμός για να είναι έγκαιρος, να περιλαμβάνει στη δήλωσή του υποψηφίους τουλάχιστον για το ένα τρίτο (1/3) των Δημοτικών κοινοτήτων και να είναι ίσος με τα τρία πέμπτα (3/5) του αριθμού των μελών του συμβουλίου. Δηλαδή στη δική μας περιοχή, ένας συνδυασμός είναι έγκυρος αν κατεβάσει υποψηφίους για τα τοπικά δημοτικά συμβούλια σε μια από τις τρείς κοινότητες και μάλιστα τρείς υποψηφίους σε αυτή την κοινότητα..(Άρθρο19 παράγ.2β) .
Τα τοπικά δημοτικά συμβούλια ανεξάρτητα σταυρών θα εκλέξουν τρείς συμβούλους συμπολίτευση και δύο αντιπολίτευση . Το τοπικό συμβούλιο Στειρίου θα εκπροσωπηθεί ανεξάρτητα συνδυασμών , αλλά οι τρείς που θα πάρουν τους περισσότερους σταυρούς.

Ανώνυμος είπε...

Ε αφού θα βγει η Βαγγελιώ. Τι να πούν;

ο υποψήφιος είπε...

ΣΤΕΡΓΙΟ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΦΙΛΑΡΑΚΙ..ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..ΠΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ..!!
ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΡΑ..
ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ????

ΤΗΑΝΚS

Ανώνυμος είπε...

Και μετά ότι χρειάζεται κάποιος πολίτης θα πηγαίνει στην έδρα του δήμου ή θα υπάρχει γραφείο στον τόπο του? Όχι στυλ ΔΕΤΠΑ, υπάρχω για να υπάρχω αλλά γραφείο για τέλη κτλπ.

Ανώνυμος είπε...

αυτο καταλαβες ανωνυμε, οτι θα βγει η βαγγελιω???? καλα κρασια!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν το κατάλαβα φιλε γκαβάραπα.. Ειμαι σίγουρος.. Έχει πολύ κόσμο και συμπλήρωσε άνετα ψηφοδέλτιο σε λίγες μέρες θα το δεις στο συνολο.. Τι κρίμα κ.Πατσαντάρα......

Top