αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Απάντηση του κ. Στάθη Σιδηρά σχετικά με τα σχόλια για την αρχαιολογική έρευνα

Του Στάθη Σιδηρά

Στα ανήθικα και ψευδή σχόλια που διατυπώθηκαν από αγνώστους (τι δειλία!) και αφορούν την αρχαιολογική μου έρευνα και την προσωπικότητά μου θέλω να απαντήσω με τα κάτωθι:

Το αν είναι η αρχαιολογική μου έρευνα τεκμηριωμένη επιστημονικά επιβεβαιώνεται από το ότι:
  1. Ευρήματά μου υπάρχουν σε 3 αρχαιολογικά μουσεία ενώ παράλληλα έχω τιμηθεί για ευρήματά μου από την ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ.
  2. Έλληνες αρχαιολόγοι και Γάλλοι από τη ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ δημοσίευσαν ευρήματά μου και δημοσιεύσεις μου είναι στη βιβλιογραφία των (έχω στο σύνολον 10 δημοσιεύσεις).
  3. Στο επιστημονικό έντυπο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και των ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ (ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ) καταγράφεται μέρος της προσφοράς μου για τη διάσωση και αποκάλυψη μνημείων π.χ οι τοιχογραφίες στον Άη-Γιάννη της Αράχωβας.
  4. Μορφές της αρχαιολογίας επιβεβαιώνουν μέσω και του γραπτού λόγου τη σοβαρότητα και τη σπουδαιότητα των δημοσιεύσεών μου και των ευρημάτων μου (όποιος θέλει τα στοιχεία είναι στη διάθεσή του).
  5. Ποτέ δεν υπέδειξα στο Υπουργείο Πολιτισμού Μνημείο που δεν υφίστατο ή σε λάθος τόπο.
Τέλος το μόνο που έπραξα και το συνεχίζω κάτω από αντίξοες συνθήκες χρόνια τώρα είναι ένας αγώνας για τη διάσωση και την προβολή της ιστορίας της περιοχής και ελπίζω όλοι αυτοί που με κατηγορούν να προσθέσουν έστω ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα που λέγεται ΑΡΑΧΩΒΑ - ΕΛΛΑΔΑ.

Σας ευχαριστώ
Ευστάθιος Λ. Σιδηράς

44 σχόλια:

ΟΥΣΤ!!!! είπε...

Μπράβο Στάθη, προχώρα όπως ξέρεις να κάνεις τόσα χρόνια, και άσε μερικούς στη μιζέρια τους. Καλή δύναμη!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

H ΛΑΘΟΣ ΖΩΝΗ ΜΠΑΝΙΑ ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥΛΙ..ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ..

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ.ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Στάθη, άξια … η προσφορά σου. Για την ταμπακέρα όμως ΔΕΝ μας λες τίποτα. Ως εργάτη και βοηθός της αρχαιολογικής σκαπάνης μπορούμε εύκολα να σε αποδεχτούμε και μάλιστα χωρίς αντιρρήσεις, αλλά ως αξιολογητή αρχαιολογικών ευρημάτων, με μοναδικό επιστημονικό σου όπλο την εμπειρία σου και μόνο, είναι απόλυτα επικίνδυνο. Πάρε λοιπόν τη θέση που σου αρμόζει στην όποια επιστημονική έρευνα συμμετέχεις, άσε τους αρμόδιους να αξιολογήσουν και επομένως να δημοσιεύσουν τα ευρήματα και άσε τους επιστημονικούς λεονταρισμούς και μην επανέρχεσαι σε θέματα που δεν είσαι αρμόδιος. Κάποιοι είπαν ότι είσαι χομπίστας με το αντικείμενο, εσύ είναι προφανές ότι το αρνείσαι . Δύο πράγματα θα συμβούν ή θα κάνεις ζημιά σε μας ή στον εαυτό σου.

Ανώνυμος είπε...

ενταξει ρε σταθη και μπραβο σου!
ενα δεν μπορω να καταλαβω.
τι σχεση η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ με τους παπαδες!
γιατι σωνει και καλα τα βαζεις ολα στο ιδιο καλαθι!εξηγεισετο μου σε παρακαλω!

Ανώνυμος είπε...

Στάθη, καλά κάνεις , αλλά να προσέχεις, να συμβουλεύεσαι και τους ειδικούς .

Th είπε...

ΣΤΑΘΗ ΠΡΟΧΩΡΑ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ - ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ BLOG ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΔΕΙΛΟΣ ΖΗΛΙΑΡΗΣ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ.....!!!

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμα, Πες τους ότι δεν πληρώνεσαι για την προσφορά σου.

the watcher είπε...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΝΑΡΤΗΤΗ ΠΟΥ ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ (ΠΑΠΑΔΩΝ) ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Η ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ. ΑΣ ΨΑΞΕΙ Ο ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ ΦΙΛΟΣ "ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΣ" (ΤΕΤΟΙΟ ΥΦΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

EΛΕΟΣ ΝΤΕΛΑΛΗ..ΒΑΛΕ ΚΑΤΙ ΦΡΕΣΚΟ..

Ανώνυμος είπε...

Η αρχαία Ελλάδα έχει σχέση με τον Χριστιανισμό, όση σχέση έχει ο Φάντης με το ρετσινόλαδο.

the watcher είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ, ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΦΙΛΙΚΑ
the watcher

Ανώνυμος είπε...

Ο χριστιανισμός αφάνισε καθετί ελληνικό...αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα... Και ντρέπονται να παραδεχτούν ότι γκρέμισαν ναούς, έκαψαν αρχαία ελληνικά κείμενα,σκότωσαν 50.000 Θεσσαλονικείς,έκλεισαν τα μαντεία, κατάργησαν τους Ολυμπιακούς αγώνες,έκλεισαν τη φιλοσοφική σχολή της Αθήνας,βασάνισαν και έκαψαν στο μεσαίωνα επιστήμονες της Ευρώπης-βλέπε Γαλλιλαίος- καταφέρθηκαν ενάντια στη χαρά, τον έρωτα το ωραίο γυμνό σώμα και το επιφόρτισαν με ντροπή.Οι ιουδαιοχριστιανοί και τα ελεεινά τους ψέματα με σημαία το θεό τους το Γιαχβέ απευθύνονται σε χαζούς. Λατρεύουν μόνο ένα Θεό:το χρήμα.Και οι ναοί τους; σκοτεινοί και τα ενδύματά τους; μαύρα. Η Ελλάδα είναι το φως του κόσμου και αφήνουμε τους ρασοφόρους, τους Εφραίμ και τους παιδεραστές παπάδες να έχουν λόγο..

Ανώνυμος είπε...

Φίλε watcher, αυτό που λες να το εκλάβω ως απειλή; Έχε υπ’ όψιν σου ότι η εποχή που εσείς οι χριστιανοί σπάζατε τα αγάλματα και καίγατε τα βιβλία των Ελλήνων, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ιδιαίτερα δε σε τούτον εδώ τον τόπο του φωτός και του πνεύματος, απειλές αυτού του περιεχομένου ΔΕΝ περνάνε. Φαντάζομαι ότι ως κάτοικος αυτού του τόπου θα ξέρεις ότι ο τόπος είναι ο Ιερότερος των Ελλήνων. Επίσης ίσως ξέρεις ότι οι Θεοί δεν πεθαίνουν επειδή τους έσπασαν τα αγάλματα ή τους έκαψαν τα ιερά τους βιβλία, επίσης θα ξέρεις ότι ούτε γεννιούνται ξαφνικά σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ιδιαίτερα από τον πιο αγράμματο λαό της Μεσογείου δηλαδή τους Εβραίους. Τώρα όσο για το Στάθη, πρέπει πρώτα να μάθει την Ιστορία και τον Πολιτισμό των Ελλήνων και μετά να ασχοληθεί με τα μάρμαρα. Προς το παρόν καλά κάνει και ασχολείται με τα κατάλοιπα των τόπων λατρείας των Βυζαντινών κατακτητών, των οποίων ως χριστιανός αισθάνεται προγόνους του. Ας μας αφήσει λοιπόν εμάς που κατ’ Έθος αλλά και νομιζόμενα, αισθανόμαστε Έλληνες, που ορίζουμε και αποδεχόμαστε εκείνους ως προγόνους μας, να έχουμε τον πρώτο λόγο για την κληρονομιά που μας άφησαν.

the watcher είπε...

Κανείς δεν αρνείται τις σωστές θέσεις αρκετών φιλοσόφων. Ούτε την εξαίσια αρχαία τέχνη. Όμως η "δικαιοσύνη" απαιτεί να δείξουμε και να δεχθούμε ανάλογα όλα τα μελανά σημεία εκκατέρωθεν, σημεία τα οποία αποκρύπτονται έντεχνα από φίλους σαν τον Ανώνυμο και όσους έχουν συμφέρον να παρουσιάσουν την αρχαία Ελλάδα ως την τέλεια κοινωνία. Γιατί άραγε ??? - Και εφόσον τα καλά σημεία είναι γνωστά και προβάλλονται "επαρκώς" (βλέπετε παραπάνω στα postings του φίλου ανώνυμου), θα δείξουμε σε λίγες μέρες με άρθρο στον Ντελάλη και τα μελανά που αποκρύπτονται για να φανεί η αλήθεια. ( Α, ρε ανώνυμε! δεν έχω καθόλου ελεύθερο για τέτοια αλλά θα τον μαζέψω σιγά σιγά. Έτσι για την τιμή των όπλων).

Πάντα φιλικά,
The Watcher

διστομίτης είπε...

ΑΠΕΙΡΑ ΜΗΝΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΤΙΣΤΙΑΝΝΟΥΣ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΥΠΗΡΧΕ ΝΑΟΣ (ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΝΟΜΙΖΩ) ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ.
ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ''ΣΥΓΧΡΟΝΗ'' ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ..
ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ..
ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Για ποιες σωστές θέσεις ορισμένων φιλοσόφων μιλάς ρε φίλε; Εδώ ο χριστιανισμός με το σκοτάδι των χιλίων χρόνων του βυζαντίου πήγε την ανθρωπότητα τρείς χιλιάδες χρόνια πίσω. Θα μας τρελάνεις; Δεν είναι θέμα πίστης πλέον αλλά πολιτισμών αλλά και επιστήμης. Απαγκιστρώσου πρώτα από τη …… θεόπνευστη Παλαιά Διαθήκη και μετά τα λέμε.

Ανώνυμος είπε...

watcher απο τη σοβαροφανια που τα λες φαινεται το'χς τ'αυγο

ένας Πολίτης είπε...

Ελληνοπρεπέστατε Watcher (!!!),
Ο Ανώνυμος στα λέει πολύ καλά. Και λίγα σου λέει αφού εδώ δεν είναι χώρος για τέτοια αντιπαράθεση.
Αν θέλει ο Ντελάλης ας ανοίξει ένα "post" με τίτλο "Σχέση Ελληνισμού - Χριστιανισμού" για να παρατεθούν τα όποια επιχειρήματα. Όμως, να είσαι βέβαιος ότι αυτά που δεν έχεις σκεφτεί (ή αποφεύγεις να συνειδητοποιήσεις) κάνουν την σύγκριση απίστευτα άνιση (εις βάρος του χριστιανισμού...).
Σε αυτόν -ακριβώς- το χώρο όμως που γράφουμε τώρα, είναι άλλο το θέμα (και το λέω και στους δύο σας):
Ο Στάθης στάθηκε απέναντι στους μικρούς και κακόμοιρους που νομίζουν ότι τα πτυχία καθορίζουν την ειδίκευση κάποιου σε ένα θέμα.
Παραβλέπουν ότι τα πανεπιστήμια προσφέρουν ΜΟΝΟ τα στοιχειώδη εφόδια (και μόνο ελάχιστοι από τους φοιτητές τα αποκτούν τελικά). Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επιστημονική κατάρτιση αποκτάται ΜΕΤΑ την αποφοίτηση και μετά από πολύχρονη και ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΗ ενασχόληση με το αντικείμενο.
Προσωπικά είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο Στάθης αδικείται και μόνο με την σύγκριση με τους περισσότερους πτυχιούχους. (Μάλλον θα ξεχνάτε -οι κακεντρεχείς- τους εκατοντάδες "επιστήμονες" του υπουργείου "πολιτισμού" που ζουν στα γραφεία πατώντας σφραγίδες και έχουν αποκοπεί τελείως από το αντικείμενο που σπούδασαν).
Στάθη, μην ακούς κανέναν. ΚΑΝΕΝΑΝ.
Συνέχισε να κάνεις αυτό που αγαπάς.
Μη δίνεις σημασία στα σχόλια κάποιων ανεπαρκέστατων. Αν δεν υπήρχαν οι παθιασμένοι και ρομαντικοί δεν θα είχαμε ΟΥΤΕ ΕΝΑ βιβλίο για τον τόπο μας. Ποιος από όσους έχουν γράψει βιβλία ή έχουν κάνει εργασίες για την Αράχωβα είχε την αναγνώριση "μεγάλου επιστήμονα";;; Και όμως η δουλειά τους κάνει περήφανους όλους τους Αραχωβίτες. Είναι ανεκτίμητη.

Και μια παρατήρηση για σένα ντελάλη. Επιτρέπεις συστηματικά να δημοσιεύονται υβριστικά (ή απλώς χλευαστικά) σχόλια προς επώνυμα πρόσωπα (ατυχής έκφραση αλλά δεν έχω καλύτερη). Αν κάποιος βρίσει κάποιον με ψευδώνυμο δεν πειράζει αλλά όταν η επίθεση προσωποποιείται τότε αλλάζει το πράγμα. Και ΕΣΥ που επιτρέπεις (αφού το τελευταίο κουμπί το πατάς εσύ) την προσβολή καθίστασαι αυτομάτως υβριστής (-συνένοχος).
Η κοινωνία μας είναι μικρή και δυστυχώς το Blog σου την έχει ανακατέψει πολύ άσχημα, αφού μέσα από αυτό εκτοξεύονται προσβολές προς όλες τις κατευθύνσεις. Έλεος! Από θεαματικότητα σκίζεις... Αλλά το ίδιο και τα γυναικεία "μεσημεριανά" με τα "ξεκατινιάσματα". Ήταν στην φιλοδοξία σου το ξεκατίνιασμα; Ελπίζω πως όχι. Αν κρίνω από το επίπεδο γραφής σου -αλλά και από την επιλογή των θεμάτων σου- φαίνεσαι για άτομο με επίπεδο. Το αποτέλεσμα όμως είναι (τελικά) αντίθετο. Μακάρι να καταλάβεις τι εννοώ και να το διορθώσεις. Μακάρι, να το δεις σαν γόνιμη κριτική.

ένας Πολίτης

ονομα είπε...

Αγαπητέ Πολίτη,

Ασφαλώς βλέπω το σχόλιό σου σαν γόνιμη κριτική. Έχεις απόλυτο δίκιο από τη δική σου σκοπιά, δηλαδή του αναγνώστη που συντάσσεται με την άποψη ενός επώνυμου συντάκτη (στην περίπτωσή μας του Στάθη).

Θα προσπαθήσω ωστόσο να σου απαντήσω με τον δικό μου προβληματισμό, όχι για να δικαιολογηθώ, αλλά για να καταλάβεις κι εσύ εμένα.

Πού είναι τα όρια του χλευασμού? Πού είναι τα όρια της ύβρης? Είναι αντικειμενικά ή υποκειμενικά? Έχουμε όλοι την ίδια ανοχή στην κριτική?
Δεν ξέρω που μπορεί ο καθένας να παρεξηγείται, αυτό συμβαίνει. Και κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια, βάζω τις δικές μου τις κόκκινες γραμμές, και μετριάζω τα σχόλια, με γνώμονα την ελευθερία του λόγου και το σεβασμό στην προσωπικότητα καθενός.

Μπορεί ωστόσο οποιοσδήποτε θίγεται να μου στείλει ένα email ή ένα σχόλιο ότι ενοχλήθηκε και τότε θα κατεβάσω το επίμαχο σχόλιο.

Έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ τη διαχείριση. Μια συνεχή σύγκρουση διαφορετικών αντιλήψεων. Πίστεψέ με, δεν είναι εύκολο. Με κουράζει και με φθίρει. Βέβαια, είσαι απόλυτα σωστός, ότι ίσως είμαι το "μεσημεριανάδικο" του χωριού και δεν είναι καθόλου πρόθεσή μου κάτι τέτοιο.
Για το γεγονός αυτό, για την αντίθεση της "απόλυτης επιτυχίας" βάση της επισκεψιμότητας αλλά και για της "απόλυτης αποτυχίας" βάση του χαρακτηρισμού σου "μεσημεριανάδικο" (τον ενστερνίζομαι απόλυτα) δεν ξέρω ακόμη τι να κάνω... Έχω καταλήξει σε δύο εκδοχές και τις επεξεργάζομαι, προκειμένου να δω την πλέον κατάλληλη.

Σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για την παρέμβασή σου.

Με εκτίμηση
Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

διστομίτης είπε...

Ο τοπικισμός σας σπάει κόκκαλο...

έλεος με το Δίστομο

είστε και εσείς ένας τόπος, σαν όλους της Ελλάδας....

με τα θετικά σας,με τ΄αρνητικά σας....

Δύο...... Πολίτης είπε...

Φίλε «ένας Πολίτης», για το σχόλιό σου έχω να παρατηρήσω τα εξής:.
1) Έχεις δίκιο ότι η σύγκριση μεταξύ χριστιανών και Ελλήνων είναι άνιση(υπέρ των Ελλήνων) , αλλά όμως έχεις άδικο ότι ο χώρος αυτός δεν είναι για ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων, ακόμα και γι’ αυτό το θέμα. Ποιος άραγε μπορεί να μας το απαγορεύσει ή αν θες ποιος θα θέσει το πρωτόκολλο για το ποια θέματα είναι προς συζήτηση και ποια όχι;
2) Χαρακτηρίζεις «μικρούς και κακόμοιρους» ανθρώπους που δεν τους ξέρεις, επειδή τόλμησαν να εκφράσουν άποψη αντίθετη με τη δική σου, ή επειδή θεώρησαν ότι ή επιστημονική επάρκεια ενός ερευνητή οποιασδήποτε επιστήμης έχει ως αφετηρία την κατοχή αντίστοιχου πτυχίου.
3) Βάζεις ένα ερασιτέχνη ερευνητή απέναντι σε ειδικούς επιστήμονες, η επάρκεια των οποίων έχει ως αφετηρία το Πτυχίο τους , το οποίο πολλοί από αυτούς έχουν ξοδέψει ατελείωτες ώρες, κόπο και χρήματα για την απόκτησή του. Αντίθετα είχες την δυνατότητα να προτρέψεις τον κατά τα άλλα συμπαθή ερασιτέχνη αρχαιολόγο, να αποκτήσει και αυτός ένα ή και δύο στην ίδια τιμή.
4) Πράγματι το πτυχίο δεν σε κάνει επιστήμονα. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης για την απόκτησή του όμως, διδάσκεσαι τη μεθοδολογία για να μπορείς αργότερα , όταν αποφοιτήσεις να αξιολογείς σωστά την προσλαμβανόμενη εμπειρία και να την συνθέτης σε συμπεράσματα τα οποία θα έχουν αλληλουχία και λογικό αποτέλεσμα.
5) Μπερδεύεις τον βιοπορισμό των σφραγιδοφυλάκων των υπουργείων με την επιστημονική κατάρτιση αλλά και την αξιολόγηση των ερευνητών.
6) Προτρέπεις το Στάθη να προχωρήσει, αλλά δεν του λες να προσέχει και να μην παίρνει στα σοβαρά αυτό που κάνει γιατί είναι μόνο ένα χόμπι και τίποτα περισσότερο.
7) Μπερδεύεις τα βιβλία που κάποιοι έγραψαν για την Αράχωβα με την σοβαρότητα της επιστημονικής έρευνας.
Ερώτηση: Άραγε εσύ τα παιδιά σου για να μάθουν γράμματα , τα πάς στους πτυχιούχους Δασκάλους και καθηγητές ή τα κρατάς στο σπίτι; Άραγε για νομικές συμβουλές πάς σε πτυχιούχο Δικηγόρο ή σε δικολάβο; Άραγε τα λογιστικά σου βιβλία σου τα «κρατάει» πτυχιούχος λογιστής ή τα τακτοποιείς μόνος σου; Άραγε όταν είσαι άρρωστος πάς σε πτυχιούχο γιατρό ή σε καμία …Μαμή; Άραγε το σπίτι σου ποιος σου το έχτισε, πτυχιούχο μηχανικός ή εμπειροτέχνης;
ΥΣ 1)Για τις ….υποδείξεις προς τον Ντελάλη με τον τρόπο που του τις απευθύνεις, συμπεραίνω ότι μάλλον είσαι πτυχιούχος ….. εισαγγελέας και άρα εξουσιοδοτείσαι, λόγω επιστημονικής επάρκειας, να έχεις αυτό το ύφος και να κουνάς το δάχτυλο κάτω από τη μύτη του.
2) Μετά την πιο πάνω διαπίστωση, για τον επαγγελματικό σου προσανατολισμό, ΔΕΝ σε ρωτάω τι δουλειά κάνεις.

..Ι..Τ.. είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΕΥΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΘΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΑ..ΕΞΑΛΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ..ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΛΙ ΛΕΝΕ..ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ ΝΩΡΙΣ ..ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ..ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 10..ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΣΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΩΣ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ..ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΣ Η ΤΕΜΠΕΛΑ..ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ..ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ..ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΣΤΟ ΝΤΕΛΑΛΗ ΘΑ ΑΝΤΑΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ..ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ..ΠΟΛΙΤΗ ΔΥΟ ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ..ΚΑΛΗΜΕΡΑ

the watcher είπε...

προς όλους τους παραπάνω,

1) Ο Στάθης ο Σιδηράς, έγραψε δυό σκέψεις όπως του τις επέβαλε η "φτωχή" του Ακαδημαϊκή παιδεία και η πλούσια Καρδιά του, γεμάτη αγάπη για τον τόπο του. Δεν κατάλαβα δηλαδή, άμα μπορούσε να τραβήξει μια φωτογραφία 100, 200 χρόνια πρίν και μας την έδινε σήμερα, θα λέγαμε ότι είναι απαράδεχτη γιατί δεν έχει τελειώσει την καλών τεχνών? Αμά ΕΣΥ, έβρισκες τον θησαυρό του Νταβέλη, θα δεχόσουν κακές κριτικές γιατί δεν έχεις σπουδάσει σπηλαιολόγος? Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί...

2) O Αγαπητός Ντελάλης αποφάσισε να λειτουργήσει ενα blog χωρίς να έχει κάποιο PhD στο Μπλογκόγκραφι, θα του πάρουμε το κεφάλι? Λέει την άποψη του, την διαβάζουμε την σχολιάζουμε και κυρίως μας δίνει βήμα και ακρωατήριο... Θα του πάρουμε το κεφάλι γιατί δεν έχει PhD...? Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί...

3) Οι Αρχάια Ελλάδα, είναι Ιστορία. Ιστορία που κάνει περήφανο εσένα, εμένα, αυτούς που έφυγαν και αυτούς που θα έρθουν. Οι Χριστιανοί, δεν ήρθαν από το διάστημα. Είναι οι δικοί μας πρόγονοι που κάποια στιγμή επέλεξαν οτι δεν τους χρειάζεται πλεόν ο Ναος της Αρτέμιδας. Αυτό που έψαχναν δεν βρισκόταν τελικά εκεί! Δεν τους πίεσε κανείς να "αλλαξοπιστίσουν", το αντίθετο θυμάμαι να έγινε. Γιατί λοιπόν ΕΣΥ που "ξέρεις ιστορία" δεν σέβεσε την ιστορία των πατέρων σου και των πατέρων τους. Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί... Ο κάθενας είναι ελέυθερος (ακόμα) να λατρεύει τοτέμ, αγάλματα ή τον Χριστό. Αρκεί να ξέρει γιατί το κάνει. ΕΣΥ?

to be continued...
The Watcher

the watcher είπε...

Ντελάλη, κατι γινεται με τα μεγαλα σχόλια, το ξαναγραψα αλλα τελικα το έλαβες το πρωτο. Ειμαι εντάξει...

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε με τα καλά μας; Δέκα δημοσιεύσεις με 12 και πολύ λέω σελίδες; Με δέκα επιστημονικές, τεκμηριωμένες δημοσιεύσεις μπαίνεις στον κατάλογο για εκλογή ΛΕΚΤΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!!!ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!! Τι άλλο θα ακούσουμε;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

"Ανήθικα και ψευδή σχόλια" το να ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΣΑΙ ειδικούς και καταρτισμένους επιστήμονες για να είναι πιο ολοκληρωμένη η δουλειά σου; Αλλά ο εγωισμός δε μας αφήνει βλέπεις... όλη η δόξα για μας. Λυπάμαι, αλλά πιστεύω ακράδαντα στην συλλογικότητα και όχι στη μονάδα!

Ανώνυμος είπε...

Οι χριστιανοί είχαν προγόνους Εβραίους , όπως άλλωστε και ο jesus. Τον Αβραάμ και τα υπόλοιπα λαμόγια της Παλαιάς Διαθήκης.
Εμείς οι Έλληνες είχαμε προγόνους τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη. Τον Περικλή και τον Ευκλείδη.Τον Πυθαγόρα
και το Σωκράτη...

Φοίβος είπε...

Αγαπητέ watcher, η αρχαία Ιστορία των Ελλήνων για να σε κάνει περήφανο, πρέπει να την έχεις διδαχτεί και να την γνωρίζεις και επομένως να αποδέχεσαι ως προγόνους σου εκείνους που την έγραψαν.
Απ’ ότι όμως ομολογείς, πρόγονοί σου είναι οι χριστιανοί και επομένως ο Αβραάμ, ο Ισαάκ, ό Ιακώβ, ο Αδάμ , η Εύα και όλοι οι άλλοι Εβραίοι Ιδρυτές του Χριστιανισμού, χωρίς φυσικά να φταις εσύ γι’ αυτό, γιατί το θεοκρατικό κράτος των χριστιανών, αυτά σε δίδαξε. Γιατί αν είχες διδαχτεί Ελληνική Ιστορία , θα γνώριζες ότι πρόγονοι των Ελλήνων είναι Ο Προμηθέας, ο Δευκαλίωνας και η Πύρα ο Έλληνας, ο Αμφικτύονας, Ο Περσέας και η Δανάη, η Λήδα , η Διόσκουροι και η Ελένη, οι Τραγικοί ποιητές, ο Λεωνίδας και ο Θεμιστοκλής και τόσοι άλλοι. Επί πλέον πρέπει να σου πω ότι ΔΕΝ «θυμάσαι» καλά. Γιατί τους Έλληνες όχι μόνον τους πίεσαν να αλλάξουν πίστη αλλά τους κατακρεούργησαν τα στίφη των φανατικών ρασοφόρων οπαδών του αναχωρητή θεού της ερήμου Γιαχβέ. Σε αυτά τα χρόνια της σφαγής του Ελληνισμού 300-700 μ.τ.α.τ.χ.χ.(Μετά την απαρχή της χριστιανικής χρονολόγησης), δεν καταργήθηκε μόνο η πολυθεϊστική θρησκεία των Ελλήνων αλλά και ολόκληρος ο Ελληνικός Πολιτισμός, ο οποίος βυθίστηκε στο σκοτάδι της αμάθειας της Βυζαντινής κατοχής . Θα σου αναφέρω μόνο ένα έδικτο της Βυζαντινής θεοκρατικής κατοχής επί Αρκαδίου 393 μ.τ.α.τ.χ.χ. το οποίο κατάφερε να εκδώσει ο γνωστός Πατέρας της χριστιανικής πίστης Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο οποίος με τρείς λέξεις έστειλε τους ρασοφόρους και ροπαλοφόρους δολοφόνους στη Νότια Ελλάδα για να ισοπεδώσουν τα πάντα: «Ες Έδαφος φέρειν». Εκείνοι λοιπόν το έπραξαν με τα γνωστά αποτελέσματα. Για να το καταλάβεις το μέγεθος της καταστροφής , μπορείς να πάς μια βόλτα στους Δελφούς να δεις τα σπασμένα κλεμμένα και ποδοπατημένα Ιερά των Ελλήνων , από τους Χριστιανούς.
Χρειάστηκαν χίλια χρόνια βυζαντινής κατοχής μέχρι η ανθρωπότητα να να ξαναδιαβάσει τα ελάχιστα αρχαία κείμενα που διασωθήκαν( το 5% Της αρχαίας γνώσης) και να φτάσει στην Αναγέννηση και τον διαφωτισμό και από κει στο χτίσιμο του Δυτικού Πολιτισμού όπως τον ξέρουμε στις μέρες μας.
Φυσικά σήμερα είμαστε ελεύθεροι να λατρεύουμε ότι ο καθένας επιθυμεί αρκεί να ξέρει γιατί. Άραγε εσύ ξέρεις γιατί είσαι οπαδός μιας θρησκείας που κατέστρεψε τον Ελληνικό Πολιτισμό;
ΥΣ. Πόσο αδαείς πρέπει να είμαστε, για να νομίζουμε ότι αυτός ο Αρχαίος Λαός(Λας =πέτρα) που διέπρεψε σε όλους τους τομείς των επιστημών και των τεχνών, βρισκόταν σε θρησκευτική πλάνη , στην προσπάθειά του μέσα από τη θρησκεία του να εξηγήσει τον περιβάλλοντα κόσμο;

Στραβων είπε...

Εμένα και τα τρία σημεία των απόψεων σου watcher με βρίσκουν σύμφωνο σε γενικές γραμμές. Εύγε!

Για να ρίξουμε και λίγο την ένταση θα δώσω μια συμβουλή web marketing στον Ντελάλη. Αγαπητέ Ντελάλη ο ... της Αράχωβας έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στο blog, φύλαξέ τον σαν τα μάτια σου και θα πας τρένο.

Στραβων είπε...

Ντελάλη γιατί η λογοκρισία για ένα παρατσούκλι? Δηλαδή μία από τις παραδόσεις του χωριού μας είναι προσβλητική? Πόσα και πόσα ωραία παρατσούκλια έχουμε όλοι μας και κάνουμε πλάκα μεταξύ μας.

Μην χάσουμε και το χιούμορ μας Ντελάλη, εξάλου όλοι στο blog ξέρουν την απόψή μου για τον Στάθη Σιδηρά. Ήμουν από τους πρώτους που τον υποστήριξα.

ονομα είπε...

Φίλε Στράβων έτσι θεώρησα σωστό.

Για σένα είναι χιούμορ, για κάποιον άλλον όμως είναι χλευασμός.

Ντελάλης

distomo tours είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ..''διστομίτης είπε...Ο τοπικισμός σας σπάει κόκκαλο...

έλεος με το Δίστομο'' ΣΕ ΡΩΤΑΩ..
ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΑΡΑΓΕ? ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ.. ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΡΧΑΙΟ ΝΑΟ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ..

ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ,ΜΕ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ,ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ)

the watcher είπε...

Αγαπητέ Φοίβο,

όλα αυτά τα πρόσωπα που ανέφερες είναι πρόσωπα της παλαιάς διαθήκης, πρόσωπα Ιερά (κατ εμέ), αλλά όχι και φυσικοί πρόγονοί μου εξ όσων γνωρίζω με εξαίρεση ίσως τον Αδάμ και την Εύα. Μαζί τους λοιπόν έχω μόνο πνευματική συγγένεια όπως και με όλους τους Χριστιανούς και φαντάζομαι και εσένα.

Τα άλλα ονόματα στα οποία αναφέρθηκες είναι πρόσωπα της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας τα οποία επίσης τιμώ με διαφορετικό όμως τρόπο. Ισως δε, να έχω και "αιματολογική" σχέση μαζί τους και να μοιράζομαι τον κώδικα Ιχώρ που φαντάζομαι οτι γνωρίζεις σε κάποιο βαθμό.

Για μένα, και για να τελειώνουμε προσωρινά με αυτό, οι 12 θεοί (με μικρό θ, εκ του θέω=τρέχω γρήγορα) ήταν υπαρκτά πρόσωπα που τα σέβομαι ακριβώς όπως τον Καραϊσκάκη, τον Κολοκοτρώνη, τον Παπαφλέσσα και τον Α. Διάκο. Όπως τον Λεωνίδα, τον Περικλή και τον Μέγα Αλέξανδρο! Πρόσωπα Ιστορικά που ευεργάτησαν τον κόσμο άπαντα και δημιούργησαν και εμας, το άλας της γής, τους ΕΛ-ληνες.

Οσον αφορά τώρα τα ιστορικά καταστροφικά γεγονότα που αναφέρεις, θα τα πούμε διεξοδικά και σύντομα.

Μέχρι τότε Χαίρε και το κεφάλι ψηλά γιατί έρχονται δύσκολες μέρες. Θα το δείς, ίσως και μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη. . . .

The Watcher

Φοίβος είπε...

Άλλα αντί άλλων . Δεν θα συνεχίσω χόρτασα!!!!!!!!!!!!!!

ΑΝΤΡΙΓΙΑΔΟΥΛΗΣ είπε...

Καλά ρε φιλαράκι the watcher με τον παρατηρητή των άλλον έχεις καμία σχέση ?

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ είπε...

μια χαρά the watcher.. σε βρίσκω διαβασμένο φίλε μου και χαίρομε για αυτό. κατεβαίνεις τίποτα υποψήφιος να σου δώσω κανά σταυρό??
Διαβασμένους θέλω στο νέο Δ.Σ.. Oχι τίποτα τσοπάνηδες (που εκλέγονται λόγω του ότι έχουν μεγάλο σόι..)που κοιτάνε τον ΑΡΧΗΓΟ στα μάτια και συμφωνούν ή κάνουν κουτοπόνηρες συμφωνίες

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΟΠΑΝΑΡΕΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΜΟΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ? ΚΑΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΑΡΚΑΛΙΩΝΤΑΙ ΜΑΡΚΑΛΙΩΝΤΑΙ , ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΓΑΝΕ ΑΛΛΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΧΑΖΟΓΕΛΑΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΕΙ ΑΦΟΥ ΓΕΛΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Αφού αυτοί έχουν τις φαμίλιες τις μεγάλες. Πως θα πάρουμε τις εκλογές; Αυτοί είμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω για τοιχογραφίες στον Αη-Γιάννη. Πόσο παλιά είναι η εκκλησία για να θεωρούνται τόσο σημαντικές οι τοιχογραφίες.

..Ι..Τ.. είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ..ΤΟΛΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΣ ΤΣΟΠΑΝΑΡΕΟΥΣ..ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ..ΑΦΗΝΕ ΤΗ ΣΤΑΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΣΟΥ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΟΥ..ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΣΟΠΑΝΑΡΕΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΑΡΑΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ..ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΤΣΟΠΑΝΑΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΟΥΣ..ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ..

Unknown είπε...

...τον ματιάσαμε τον Ντελάλη αλλά ευτυχώς η βασκανία απήλθε και αυτός επανήλθε!

the watcher

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΡΙΣΩ ΚΑΠΙΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΝ. ΚΑΠΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΦΤΥΝΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΩ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΗΘΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΤΑΘΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ. ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΡΕ ΓΚΑΒΑΡΑΠΑΔΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΒΟΛΗΣΕΤΕ. ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΕΙ ΕΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ OXI ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΚΙΟΛΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΙΣΕΙ. Κ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΑΤΑ ΚΑΠΙΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΕΜΑΘΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΝΑ 8ΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ:ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ, ΕΝΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΖΗΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΕΚΟΛΛΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΝΤΕ ΚΑΘΕ ΧΕΙΜΩΝΑ.ΧΕΡΩ ΣΑΣ ΤΡΟΜΑΖΩ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑR.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΙΔΗΡΑ

Ανώνυμος είπε...

θα μπορουσα να δεχτω οποιαδοιποτε κριτικη επωνιμη και οταν λεω επωνιμη εννοω την κυριολεκτικη εννοια της λεξης και για οποιον δεν καταλαβαινει ας ανηξει λεξικο λοιπον ποσες φορες δεν γινανε λαθη απο ανθρωπους που ηταν οι πλεων καταρτισμενοι πανω στο θεμα ποσες ζωες δεν χαθηκαν απο λαθη γιατρων με πολλα πτυχεια μετα βοστωνης και μαλακιες τουμπανα να σας το πω και ετσι γιατι εγω δεν εχω πτυχεια υπαρχουν απειρα παραδειγματα απο τετοιες περιπτωσεις και εγω ενα εχω να πω το πετραχιλι δεν κανει τον παππα εαν αγαπας κατι μπορεις να γινεις ο καλυτερος και χωρις πτυχεια η γνωση δεν ειναι αποκληστικοτιτα ενος πανεπιστιμιου η δεν εμπεριεχετε μεσα σε ενα χαρτι απο το πανεπιστιμιο και ρωτιστε τα παιδια σας ενα απλο πραγμα απο την ιστορια την οποια υποτιθετε οτι διδασκομαστε και θα δειτε τι γνωσεις αποκομιζουμε απο τους πτυχιουχους δασκαλους λοιπαμε πραγματικα για την κακομιρια των σημερινων ελληνων και καλυτερα πληντε το στομα σας πριν μιλησετε για τους προγονους μας γιατι οχι απλα τους εχουμε απογοητευσει μονο αλλα ειμαστε η ντροπη της συνεχειας τους.

Μαρθα Ντεμιρ

Top