αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Ο καιρός της εβδομάδας

Του Νίκου Δαλαρούγκα

Χειμωνιάτικο ήταν το σκηνικό του καιρού την εβδομάδα που μας πέρασε στην Αράχωβα, καθώς το χιόνι επισκέφτηκε το χωριό μας κάνοντάς το ακόμα πιο όμορφο. Την Τρίτη 19/1 το μεσημέρι, εκδηλώθηκε η πρώτη σοβαρή χιονόπτωση του χειμώνα, όπου η χιονόστρωση στον χώρο του μετεωρολογικού σταθμού του χωριού ξεπέρασε τα 10 εκατοστά. Με κάποια διαλείμματα βελτίωσης, η κακοκαιρία συνεχίστηκε και κορυφώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 23/1 με αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία φλέρταρε με το 0, ενώ σήμερα 24/1 είχαμε ολικό παγετό (θερμοκρασία υπό του μηδενός όλο το 24ωρο) με χαμηλότερη τιμή τους - 4,1 oC. Παράλληλα όλη η ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού δέχτηκε αρκετό χιόνι ειδικά στην Αγόριανη και την Άνω Σουβάλα όπου ευνοείται με καιρό βορειοανατολικού ρεύματος.
Με πολύ κρύο ξεκινά η νέα εβδομάδα και με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ δεν αποκλείεται να φέρει και από καμμιά νιφάδα. Θα υπάρξουν και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Από την Τετάρτη ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό φαίνεται να σχηματίζεται στο Νότιο Ιόνιο το οποίο θα κινηθεί ανατολικότερα και θα επιδεινώσει τον καιρό στην χώρα μας, ενώ μπαίνουν στο καιρικό παιχνίδι και οι νοτιάδες ανεβάζοντας την θερμοκρασία με αποτέλεσμα να μαλακώσει ο καιρός. Συγκεκριμένα στην Αράχωβα την Τετάρτη θα βαρύνει εκ νέου ο καιρός με πρόσκαιρο χιόνι το οποίο θα είναι υγρό (βαρύ) λόγω των νοτιάδων και της ανόδου της θερμοκρασίας η οποία θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας μετατρέποντας το χιόνι σε βροχή. Στον Παρνασσό θα εκθηλωθούν χιονοπτώσεις μέτριας έντασης κατά διαστήματα εντονότερες.
Με λίγα λόγια ο χειμώνας ήρθε για να μείνει.
Top