αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον


Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε
αφού η ιστορία σας ανήκει
σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε

Στ' αυτιά μου δεν χωράνε υποσχέσεις
το έργο το 'χω δει μη με τρελαίνετε
το πλοίο των ονείρων μου με πάει
σε κόσμους που εσείς δεν τους αντέχετε

Μένω μονάχος στο παρόν μου
να σώσω οτιδήποτε - αν σώζεται -
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
συνένοχο στο φόνο δε θα μ' έχετε

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας
ξεγράψτε με απ' τα κατάστιχά σας
στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε
αφού η ιστορία σας ανήκει
σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε

Μένω μονάχος στο παρόν μου
να σώσω οτιδήποτε - αν σώζεται -
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
συνένοχο στο φόνο δε θα μ' έχετε

Σύνθεση - στίχοι: Διονύσης Τσακνής

Θέριεψε ο Παρνασσός

Παγεροί βοριάδες επικρατούν από τις νυχτερινές ώρες στην Αράχωβα με ταχύτητες που ξεπερνούν ακόμα και τα 90 χμ/ώρα! Μάλιστα, θύμα του κατεβατού έπεσε και η κάμερα του μετεωρολογικού σταθμού, με αποτέλεσμα να μην δείχνει σωστά.
Κατά τα άλλα, κρύο πολύ με την θερμοκρασία νωρίς το πρωί να πέφτει στον σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών που φιλοξενεί το χωριό μας στους -6,1! Στη Φτερόλακα Παρνασσού ο υδράργυρος έκανε βουτιά στους -16,1, ενώ στα Κελάρια στους -14,8!

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Σαν σήμερα το "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαρίλαου Τρικούπη - 10/12/1893

Σαν σήμερα πριν 117 χρόνια ο Χαρίλαος Τρικούπης είπε το ιστορικό "Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν".

Ας κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή ανακοινώνοντας την χρεωκοπια της Ελλάδας.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης
γίνεται για πρώτη φορά πρωθυπουργός στις 27 Απριλίου 1875. Τα επόμενα 20 χρόνια θα είναι ο κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό, εκπροσωπώντας την ανερχόμενη αστική τάξη.
Κατά τη διάρκεια της εξουσίας του θα θέσει σε εφαρμογή ένα ευρύ μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στους τομείς της γεωργίας, της φορολογίας και της άμυνας, καθώς και ένα πολυδάπανο πρόγραμμα έργων υποδομής, το οποίο περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου και τη διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου. Στα σχέδιά του περιλαμβανόταν επίσης η ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου, ένα έργο που υλοποιήθηκε μόλις το 2004.

Η πρωτόγονη οικονομία της εποχής του δεν θα αντέξει το φιλόδοξο πρόγραμμα του Τρικούπη. Ο ίδιος θα προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στο λαό, λόγω της φορολογικής του πολιτικής. «Φορομπήκτης» και «Πετρέλαιος» ήταν δύο από τα προσωνύμια που του «κόλλησε» ο Τύπος.

Τελικά, η χώρα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δυσβάστακτα χρέη της. Η Βουλή κηρύσσει χρεοστάσιο το 1893 και ο Τρικούπης, συνοψίζοντας το οικονομικό δράμα της Ελλάδας, αναφωνεί στις 10 Δεκεμβρίου: «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν!»

Τα επόμενα χρόνια η χώρα θα τεθεί υπό
Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, με τα γνωστά μονοπώλια στο οινόπνευμα, τα σπίρτα κ.λ.π, οι επιπτώσεις του οποίου θα φθάσουν μέχρι την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ (...).

Τότε μας έμεινε η διώρυγα. Τώρα θα μας μείνει η γέφυρα και η ανάμνηση της Ολυμπιάδας της μεγάλης μάσας...

Άγρυπνος φρουρός (kafeneio.blogspot.com)

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Ραγδαία η πτώση της θερμοκρασίας στο χωριό... Από τις 12 το μεσημέρι και μετά, όσοι κυκλοφορείτε έξω θα το έχετε καταλάβει...

Δείτε στο γράφημα από το μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου την ελεύθερη πτώση που κατέγραψαν τα μηχανήματα μετά τις 12!

Ανάψτε τα τζάκια πατριώτες (να βάλουμε και κανένα κρέας απάνω το βράδυ, κι ας είναι Παρασκευή... Δε μας παρεξηγεί ο Θεός).

Τοπικό πολιτιστικό... μαγκαζίνο

του Γιάννη Αν. ΛΟΥΚΑ

Δημοσιογραφική εισαγωγή

Αγαπητοί φίλοι,

Ας ξεκινήσουμε με μια άσχετη (νομίζετε) ερώτηση: ποια πιστεύετε ότι είναι η αγαπημένη και ‘ιερή’ λέξη των παρουσιαστών των κεντρικών δελτίων ειδήσεων και των διακεκριμένων σχολιαστών τους; Για να σας βοηθήσω λίγο, δεν είναι ελληνική λέξη, αλλά την πολυχρησιμοποιούμε. Άντε να το πάρει το ποτάμι;

Μα ασφαλώς η λέξη «ρεπορτάζ». Και ιδού ένα... φανταστικό παράδειγμα: Ο εκ των κορυφαίων παρουσιαστών κ. Ντίνος Χατζηιωάννου ρωτάει όλος ενδιαφέρον (και ενώ έχει προηγηθεί λεπτομερής σύσκεψη) την πολιτική αναλύτρια κα Κάποια Μαρή (Μαρή, Αρή δεν θυμάμαι ακριβώς) να του αποκαλύψει το «ρεπορτάζ» της. Εκείνη αφ’ υψηλού με αυτοπεποίθηση (μέχρι ιδιότυπου γυναικείου τσαμπουκά) αρχίζει να μας αποκαλύπτει με δόσεις το «ρεπορτάζ» της. Οπότε τη στιγμή που πρέπει παρεμβαίνει με πολλή αγένεια το έτερον ήμισυ (και... κάτι παραπάνω) των σχολιαστών, ο πληθωρικός κ. Γιώργος Μάγκας, ο οποίος με προσχεδιασμένη οργή αμφισβητεί το «ρεπορτάζ» της άσπονδης συναδέλφου του και παρουσιάζει το δικό του «ρεπορτάζ». Έλα όμως που και ο αρχι-παρουσιαστής κ. Ν. Χατζ. σαν παλιά... καραβάνα έχει φροντίσει να ’χει κι αυτός το δικό του «ρεπορτάζ».
Αποτέλεσμα: οι ρεπόρτερ μπλέκουν τα... ‘γούστα’ τους (τα πολιτικά) και καταλήγει να γίνεται της... «ρεπόρτερ».

Και βέβαια μπορεί να αναφέρονται ψεύδη, ασυναρτησίες, προπαγάνδες, αυτονόητα, παράλογα, αντιφατικά, άσχετα, χυδαία, λαϊκίστικα, υποτιμητικά, λασπολογικά πράγματα, αν όμως...

Η μέρα που καταργήθηκαν τα πάντα: καλά να πάθετε...

Γράφει η Κουκίδα
(από Το Ποντίκι)

Η χθεσινή μέρα θα χαραχθεί ανεξίτηλα στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας ως η μέρα που καταργήθηκαν τα πάντα. Η μέρα κατά την διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε ότι το 20% των Eλλήνων είναι πλέον νεόπτωχοι. Ότι θα μειωθούν ξανά και μισθοί και συντάξεις. Ότι θα γίνονται απολύσεις αλα κάρτ. Ότι θα δουλεύουμε με 560 ευρώ το μήνα και σ’ όποιον αρέσει. Ότι η ύφεση καλπάζει στο 4,6%. Ότι η επίσημη ανεργία αυξήθηκε στο 12,6% και ο πληθωρισμός πάνω από το 4,5%.

Το Ποντίκι σας το αποκάλυψε από την προηγούμενη εβδομάδα. Το ΔΝΤ εμπνεύστηκε την επιχείρηση «Ξαφνικός Θάνατος» την οποία και εφάρμοσε η κυβέρνηση χθες. Ανακοίνωσε τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες και κατέθεσε τα νομοσχέδια-σκούπα με την μορφή κατεπείγοντος. Όλα σε μια μέρα. Ώστε να μην προλάβει να αντιδράσει κανείς. Μέσα στον κυκεώνα των εξελίξεων και των επισκέψεων του Στρος Καν και του ‘Ολι Ρεν, το υπουργείο οικονομικών αποφάσισε να δημοσιεύσει το επικαιροποιημένο μνημόνιο που ανοίγει παράθυρο και για επιπρόσθετα μέτρα το 2011. Πέρα από όσα σας αναφέραμε πιο πάνω. Κι άλλα δηλαδή. Επιπλέον.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επιχείρησε με αυτό τον τρόπο να περάσει τις αστοχίες της πολιτικής του στα ψιλά. Παραδέχθηκε ότι η μαύρη τρύπα από τα έσοδα φέτος θα φθάσει τα 4 δις ευρω και ότι δεν θα πιάσουμε τον στόχο του ελλείμματος, άρα θα αναγκαστούμε να πάρουμε περισσότερα μέτρα του χρόνου. Μέσα σε ένα δυσνόητο κατεβατό κειμένου, σφήνωσε όλες τις ευθύνες που τον βαραίνουν και δικαιολογήθηκε ότι "δεν κατάφερε να εισπράξει φόρους φέτος λόγο της ύφεσης". Τώρα το κατάλαβε ότι τα νοικοκυριά δεν έχουν μια; Όχι βέβαια. Το ήξερε εξ αρχής, αλλά βλέπετε ανήκει στην μικρή ομάδα των ολίγων που πιστεύουν ότι πρέπει να διαλυθεί η οικονομία στη Ελλάδα για να ξαναχτιστεί πάνω σε νέα συμφέροντα. Με τις ευλογίες του ΔΝΤ.

Και επειδή φαντάζομαι ότι όλοι θα γράφουν σήμερα...

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Εικονική περιήγηση στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

Ο αναγνώστης lou xiro πάντα στέλνει κάτι ωραίο για δημοσίευση. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, στέλνοντας ένα link από το οποίο μπορεί κανείς να περιηγηθεί εικονικά σε διάφορες περιοχές του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού.

Η εφαρμογή προσφέρεται από το ski.gr, μια ηλεκτρονική πύλη για τους λάτρεις του σκι. Όσοι διαβάζουν το blog από κινητές συσκευές θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή flash player.

Οδηγίες: περιμένετε να φορτώσει η εφαρμογή και κάντε κλικ στις οδηγίες ώστε να εξαφανιστούν. Στη συνέχεια...

Πόλεμος στο διαδίκτυο για το wikileaks

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο άνευ προηγουμένου «κυβερνοπόλεμος» για το Wikileaks, με τους διώκτες του να προσπαθούν με κάθε μέσο να το σταματήσουν και τους υπερασπιστές του να εξαπολύουν ηλεκτρονικές επιθέσεις εναντίον όσων το πολεμούν.

Μια ισλανδική εταιρεία που διαχειρίζεται τις πληρωμές του Wikileaks ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μηνύσει τη Visa και τη MasterCard, επειδή μπλόκαραν τη χρηματοδότηση του ιστότοπου και, μάλιστα, χωρίς να αιτιολογήσουν την ενέργεια αυτή.

Διεκδικεί αποζημίωση

Ο Αντρέας Φινκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας DataCell, δήλωσε στο Associated Press ότι θα διεκδικήσει αποζημίωση από τις δύο αμερικανικές εταιρείες μετά την απόφασή τους να εμποδίσουν τη ροή των χρημάτων που στέλνουν οι υποστηρικτές του Wikileaks μέσω πιστωτικών καρτών.
«Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μια μεγάλη εταιρεία όπως η Visa μπορεί να ενεργεί βάσει πολιτικής απόφασης», δήλωσε ο Φινκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διακοπή της χρηματοδότησης σημειώθηκε κατόπιν πολιτικών πιέσεων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η DataCell σημειώνει ότι «είναι απλά γελοίο να πιστεύουμε ότι το Wikileaks έχει προβεί σε εγκληματικές πράξεις».

Ο Φινκ δήλωσε ότι...

Υπερήφανη η πρωθυπουργάρα μας, ως γουρούνι... Geoffrey go home...

Η πρωθυπουργάρα μας είναι υπερήφανη ως γουρούνι...
Αυτός που δεν μπορεί να βάλει δυο ελληνικές λέξεις, τη μια κοντά στην άλλη, είναι υπερήφανος για την "πατρίδα" του... Αλλά ποιά πατρίδα? Geoffrey go home...

Ληστεία σε ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας των Άσπρων Σπιτιών

Αυτή τη φορά σειρά είχε το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Διστόμου Βοιωτίας.

Συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους οι "ληστές των ΑΤΜ". Στις 2 τα ξημερώματα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως και τις προηγούμενες φορές, δηλ. κόβοντας με τροχό το πίσω μέρος του ΑΤΜ πήραν τις κασέτες που περιήχαν 40.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Η αστυνομία το τελευταίο χρονικό διάστημα αν και έχει προσπαθήσει πάρα πολύ δεν έχει καταφέρει να τους εντοπίσει, αφού οι δράστες είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κινούνται σε μεγάλη ακτίνα σε όλη την περιφέρεια της Στερεάς και επιλέγουν απομονωμένα ΑΤΜ για να χτυπήσουν, έχοντας οργανώσει καλά κάθε φορά την επιχείρηση.

Από lamiareport.gr

Στατιστικά του Ντελάλη για το νοέμβριο

Για το διάστημα από 01/11/2010 έως 30/11/2010 ο Ντελάλης της Αράχωβας δέχτηκε:

48.950 επισκέψεις
(δηλαδή "χτυπήματα" ή κλικ)
21.212 επισκέπτες
(707 επισκέπτες ανά ημέρα!)
4.838 νέους επισκέπτες

Η ημέρα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ήταν η 8η Νοεμβρίου, με 1.527 επισκέπτες και 3.730 "κλικ".

(οι μετρήσεις πραγματοποιούνται από το histats.com)

Ενημέρωση προς τους επαγγελματίες της Αράχωβας

Αγαπητέ Ντελάλη, θα ήθελα να ενημερώσω μέσω του blog σου, τους επαγγελματίες της Αραχωβας ότι θα τους επισκεφτεί μια επιτροπή από 2-3 μέλη των συλλόγων ξενοδόχων και επισιτιστών για να μαζέψουν ένα μέρος από το ποσό που θα πρέπει να δοθεί για την διαφημιστική προβολή στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και στα κανάλια που ήδη γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής η υποδοχή που γίνεται απο τους επαγγελματίες είναι πολύ θερμή και όλοι συνεισφερουν σε αυτήν την προσπάθεια το ποσό που τους αναλογεί. Συναντήσαμε κάποιους που είναι δυσαρεστημένοι απο την κατάσταση της οικονομίας μας κτλ. Και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την συνεισφορά τους ακόμα και κάτω απο αυτες τις αντίξοες συνθήκες.

Ενημερώνουμε ότι η κίνηση αυτή θα φέρει κόσμο στην Αράχωβα και δεν θα χάσουμε την φήμη και τον κόσμο μας. Τα ονόματα όλων καθώς και τα ποσα που θα δοθούν θα ανακοινωθούν ώστε να υπάρχει διαφάνεια σε αυτήν την κίνηση.

Καλούμε ολους να μας δεχθούν και να βοηθήσουν για να κρατήσουμε τον τόπο μας ψηλά!

Φιλικά
Βαγγέλης Κούτρας


Υ.Γ. Θα παρακαλέσω να μην γραφτούν ανώνυμα σχόλια στη δημοσίευση αυτή.

Η γέννηση για φέτος ματαιώνεται

Η γέννηση του Χριστού για φέτος ματαιώνεται...!!!

Ο Ιωσήφ πρέπει να πληρώσει περαίωση, η Φάτνη να τακτοποιηθεί ως ημιυπαίθριος, η Παναγία δεν παίρνει επίδομα τοκετού, οι άγγελοι δεν πετάνε λόγω απεργίας, οι 3 μάγοι φοβούνται ότι θα απελαθούν ως λαθρομετανάστες και τα βόδια-καλοριφέρ περιμένουν να διευκρινίσει η Μπιρμπίλη τι θα γίνει με τα φωτοβολταϊκά.

Από του χρόνου και βλέπουμε.

Από "Ρ" - Βαγγέλη

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Προπηλακίστηκε άγρια ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Προπηλακίστηκε άγρια ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος

Στη λίμνη της Βουλιαγμένης, κάποιοι από τους λουόμενους, μόλις αντιλήφτηκαν την παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, του επιτέθηκαν φραστικά, με χυδαίες εκφράσεις, όπως «γουρούνι», «μαλάκα» και άλλες χυδαιότητες.

Η ώρα ήταν 2.45 και τον ρωτούσαν, γιατί είναι εκεί, για μπάνιο στη Λίμνη και όχι στo γραφείο του εργαζόμενος, όπως θα έπρεπε κατά τη γνώμη των υβριστών λουομένων. Μάλιστα στις ύβρεις πρωτοστατούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα που όπως μάθαμε απολαμβάνει τη μεγάλη σύνταξη του μακαρίτη και τα ενοίκια από 15 διαμερίσματα.

Ο Θ. Πάγκαλος δεν αντέδρασε στις ύβρεις (!!!) και απεχώρησε από τη Λίμνη. Ζήτησε όμως τον Διευθυντή και επειδή αυτός απουσίαζε, σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε ΧΕΙΡΟΔΙΚΟΝΤΑΣ, στον πρώτο υπάλληλο που βρήκε μπροστά του, ένα άνθρωπο 72 ετών με σοβαρά προβλήματα υγείας (αναπηρία).

Ο κ. Αντιπρόεδρος ζητούσε ευθύνες από τον υπάλληλο, διότι επέτρεψε στην κυρία να μπει στην Λίμνη!!! Και η απάντηση του υπαλλήλου ήταν διότι πλήρωσε εισιτήριο...

Από το christoskapoutsis.blogspot.com

Με μνημόνιο ή χωρίς, έξω οι κλέφτες

Μας εκβιάζουν συνεχώς με το ψευτοδίλημμα: «Μνημόνιο ή πτώχευση; Μνημόνιο ή χάος;». Αυτό είναι το δίλημμα που εκπέμπεται απ’ όλα τα κυβερνητικά και συνδικαλιστικά χείλη.

Αυτό είναι το δίλημμα που εκπέμπεται από ολόκληρο το καθεστώς και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Ο απλός πολίτης, αν και επαναστατεί μέσα του και θέλει να ξεφύγει, αν και θέλει να γίνει κάτι άλλο, εντούτοις υποκύπτει σ’ αυτόν τον ωμό εκβιασμό και καταρρέει, αναμένοντας πλέον κουμπωμένος τα ακόμα χειρότερα. Και το καθεστώς ήδη σχεδιάζει τα χειρότερα.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ όμως. Πίσω από αυτόν τον μετ’ επιτάσεως προβαλλόμενο ωμό εκβιασμό, υποκρύπτεται... με επιμέλεια κάτι πολύ χειρότερο και από αυτό το ίδιο το μνημόνιο. Και ποιο είναι αυτό; Η διατήρηση του ίδιου του σάπιου και διεφθαρμένου καθεστώτος. Υποκρύπτεται ότι οι ίδιοι οι πρωταίτιοι της σημερινής κρίσης, είναι αυτοί οι ίδιοι που θα διαχειριστούν τη δική μας εξαθλίωση, σύμφωνα και πάλι με τα δικά τους συμφέροντα. Ε, λοιπόν αυτό το αρνούμαστε.

Το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο εστιάζει έξυπνα το δίλημμα στο καθαρά οικονομοτεχνικό ζήτημα «ή μνημόνιο ή φέρτε εναλλακτική οικονομική πρόταση», για να μας εγκλωβίσει σε τέτοιου είδους σκέψεις και μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει περίφημα, προκειμένου να αποφευχθούν άλλου είδους αναζητήσεις.

Εμείς, αντιστρέφουμε το δίλημμα. Το πραγματικό δίλημμα λοιπόν δεν είναι «Ναι ή Όχι στο Μνημόνιο». Το πραγματικό δίλημμα είναι (άσχετα με το μνημόνιο), «η κατάρρευση ή μη του υπεύθυνου καθεστώτος». Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας, εκτός από τα πολιτικά και οικονομικά λαμόγια του καθεστώτος, που να επιθυμεί συνέχιση της ίδιας κατάστασης.

Απαντάμε λοιπόν και εμείς ωμά...

Θηλυκός καρχαρίας συντροφεύει τον ψαρά που τον απελευθέρωσε

Μία απίστευτη ιστορίας αγάπης κόντρα στους νόμους της φύσης έφερε στο φως γαλλικό περιοδικό. Ένας θηλυκός καρχαρίας αναζητά τη στοργή και το χάδι του ψαρά, που τον έσωσε.

Ο Arnold Pointer, επαγγελματίας ψαράς από τη νότιο Αυστραλία, απελευθέρωσε από σίγουρο θάνατο έναν μεγάλο θηλυκό λευκό καρχαρία, που είχε παγιδευτεί στα δίχτυα του. Τώρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολύ ασυνήθιστο πρόβλημα. Εδώ και δύο χρόνια τον συνοδεύει κάθε μέρα στο ψάρεμα, τρομάζοντας φυσικά τα υπόλοιπα ψάρια.

«Eδώ και δύο χρόνια δεν με αφήνει μόνο μου. Με ακολουθεί όπου και αν πάω και η παρουσία της τρομάζει τα άλλα ψάρια. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω», δηλώνει ο Pointer.

Κάθε φορά, που ο ψαράς σταματά τη βάρκα του, ο λευκός καρχαρίας, πλησιάζει και γυρίζει έτσι ώστε ο ψαράς να μπορεί να τον χαϊδέψει στην κοιλιά ή στο λαιμό και μετά κάνει τούμπες, κουνάει τα πτερύγια και βουτάει ξανά στο νερό με έκδηλη χαρά.

Από parnassos.co.nr (Το Βήμα)

Ave Dominic, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν...

Σε γνωρίζω από τη κόψη του σπαθιού τη τρομερή...

Μοιραίοι και άβουλοι, οι Έλληνες πολίτες, οδηγούνται, βασανιστικά αργά, στα κρεματόρια του νέου Άουσβιτς που στήνει η εγχώρια ηγεσία με την Τρόικα. Κι όλα αυτά σε ένα φόντο ατιμωρησίας για τα καθάρματα που λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα.

Για όλους εκείνους που πήραν τις χοντρές μίζες και τώρα βουλιάζοντας στις πολυθρόνες των ακριβών ξενοδοχείων του κόσμου, λοιδορούν τον μαλάκα λαό για την κόλαση που τον περιμένει.

Κανένα κάθαρμα δεν πήγε φυλακή και αναρωτιέται κανείς από πού κρατάνε τον Γιώργο Παπανδρέου και δεν τολμά να στήσει γκιλοτίνες στο Σύνταγμα για τους μιζοφοράκους πολιτικούς και επιχειρηματίες, για τα στελέχη των κρατικών οργανισμών, για όλα αυτά τα τσογλάνια.

Από πού κρατάνε την οικογένεια Παπανδρέου και κάθεται σε αναμμένα καρφιά ο αντιστασιακός Βαλυράκης, που ποτέ δεν υπέγραψε δήλωση μετανοίας στη χούντα. Από πού κρατάνε τον Παπανδρέου και δεν τολμάνε να κλείσουν φυλακή το βαποράκι του Καλάμου; Από πού κρατάνε τον Παπανδρέου και δεν τολμάνε ν ακουμπήσουν τους σεσημασμένους επιχειρηματίες της βρώμικης υπόθεσης;
Γιατί τόση πρόκληση και ατιμωρησία όταν ο πληθυσμός της χώρας οδηγείται αργά -αργά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και σταμπάρουν πάνω του τον κωδικό αριθμό του μελλοθάνατου;

Όχι. Μην περιμένετε να βγείτε από την κόλαση αν δεν αισθανθούν την οργή σας. Πεθαμένοι είστε κι εσείς και τα εγγόνια σας.

- Ντομινίκ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν.

Υ.Γ. Οι μόνοι αισιόδοξοι Έλληνες είναι ο Μανώλης Καψής, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η κολλητή του Προβόπουλου Σοφία Δήμτσα.

Από kourdistoportokali.com

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Συλληπητήριο μήνυμα του Στάθη Γιαννέλου προς τον Ανδρέα Κουτσούμπα

Πέρα από πολιτικές φιλίες και σκοπιμότητες που αυτή τη στιγμή φαίνονται ασήμαντες μπροστά στην τραγωδία, θα ήθελα να εκφράσω στον φίλο και άνθρωπο Ανδρέα Κουτσούμπα τα θερμά μου συλληπητήρια για τον τραγικό χαμό των γονιών του.

Στάθης Γιαννέλος

Τα χιονοδρομικά κέντρα λειτουργούν χωρίς άδεια του ΕΟΤ

Ο υφυπουργός Γ. Νικητιάδης δεσμεύτηκε ότι θα βρεθεί λύση

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, κατά τη διάρκεια ημερίδας σχετικά με την ανάπτυξη της τουριστικής χιονοδρομίας στη χώρα μας δεσμεύτηκε για τη δρομολόγηση λύσεων στα χρόνια θεσμικά θέματα που προκύπτουν από τη λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων.

Ο κ. Νικητιάδης τόνισε, ότι τα χιονοδρομικά κέντρα και η λειτουργία τους είναι ένα θέμα το οποίο χρειάζεται λύσεις. «Πρέπει να απαντήσουμε σε ερωτήματα που σχετίζονται με τις άδειες τους και γενικά με επενδύσεις στο χώρο της χιονοδρομίας. Είναι ένα πεδίο ανοιχτό που σχετίζεται και με τον αθλητισμό καθώς και με συνέργιες που μπορούν να αναπτυχθούν στις περιοχές γύρω από τα χιονοδρομικά κέντρα».

«Θα τα εξετάσουμε όλα από την αρχή
τόνισε ο κ. Νικητιάδης και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταλήξουν σε συμπεράσματα, τα οποία θα συζητηθούν στην ευρεία συνάντηση, που θα γίνει σύντομα γύρω από το θέμα με τη συμμετοχή και των εκπροσώπων των χιονοδρομικών κέντρων.

Η οικονομική κατάσταση των ελληνικών χιονοδρομικών κέντρων σήμερα είναι από κρίσιμη ως άθλια υπογράμμισε η πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας, Όλγα Κοτσίνα τονίζοντας ότι υπό τις συνθήκες αυτές είναι πολύ δύσκολο να γίνουν νέες επενδύσεις από τα ταμεία των ίδιων των χιονοδρομικών, παρόλο που στη χώρα μας ο αριθμός των χιονοδρόμων αυξάνεται κάθε χρόνο θεαματικά (σήμερα υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα 350.000 άτομα...

Ολιγωρία ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ

Tου Σταύρου Λυγερού
(Kathimerini.gr)


Η πληρωμή του κατοχικού δανείου και οι γερμανικές αποζημιώσεις επανήλθαν στην επικαιρότητα με αφορμή απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση. Οι διεκδικήσεις έπρεπε να προωθούνται ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις των ελληνογερμανικών σχέσεων. Είναι εγκληματικό λάθος οι ελληνικές κυβερνήσεις να τις βάζουν στο ράφι και να τις κατεβάζουν όποτε προκύπτουν τριβές με το Βερολίνο.

Για το νομικό έρεισμα των ελληνικών διεκδικήσεων ζητήσαμε την άποψη του προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, καθηγητή Στέλιου Περράκη. Σχετικά με το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο (1942-43) μας είπε: «Αποτελεί αυτοτελές πρόβλημα από τις αποζημιώσεις. Εφόσον η Γερμανία αρνείται να επιστρέψει το δάνειο που συνομολογήθηκε με ειδική συμφωνία, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προσφύγει σε διεθνή δικαιοδοτική διαδικασία. Η εν λόγω διεκδίκηση έχει ισχυρή νομική βάση».

Σχετικά με τις αποζημιώσεις μας είπε:...

Σπασμένο καράβι


Ερμηνεία: Κ. Καράλης
Μουσική: Γ. Σπανός
Στίχοι: Γ. Σκαρίμπας

Οι σφαλιάρες, ο Τζέφρι, οι κολοσσιαίες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας μας και η άφιξη του προέδρου

Μας κυβερνούν ηγέτες, όχι αστεία

Γράφει η Κουκίδα


Κι άλλα χαστούκια φάγαμε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Ένα (το μεγαλύτερο) το έφαγε ο Geoffrey, (πρώην Γιωργάκης), από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο. Του το φύλαγε ο Πορτογάλος του δικού μας. Το δεύτερο το έφαγε ο Παπακωνσταντίνου από τους υπολοίπους υπουργούς οικονομίας της ευρωζώνης. Το τρίτο το έφαγε η Κατσέλη από τον υπάλληλο των Βρυξελλών και μέλος της τρόικας Σερβάς Ντερούζ.

Η αν(τ)οχή της ΕΕ προς την Ελλάδα στέρεψε απότομα, γιατί έχει να κοιτάξει και άλλους ασθενείς (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ιταλία) που έχουν την προοπτική να γίνουν καλά. Εμείς έχουμε χρόνια, και κατά τα φαινόμενα, μη αναστρέψιμη αρρώστια. Γι αυτό, όταν ο ΓΑΠ πήγε να ζητήσει, για τρίτη φορά, πολιτική κάλυψη από την Κομισιόν, εισέπραξε ένα «κάντε τη δουλειά σας γρήγορα γιατί αλλιώς διευκολύνσεις δεν πρόκειται να δείτε».

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρωθυπουργάρα μας, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε επιτεθεί πολλάκις στον Μπαρόζο και τον κατηγορούσε ότι έβαζε πλάτες στον Καραμανλή για να στέλνει παραποιημένα στοιχεία στην Κομισιόν. Μάλιστα πρωτοστάτησε για να μην επανεκλεγεί στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτόν παρακαλάει τώρα.

Από την άλλη, η Λούκα Κατσέλη, επέλεξε να δημοσιοποιήσει ότι τη Δευτέρα θα έβλεπε τον εκπρόσωπο της τρόικας για να παζαρέψει (λέμε τώρα) τις αλλαγές στις κλαδικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Έλα όμως που οι Βρυξέλλες είναι το βασίλειο του τεχνοκράτη και μόλις έμαθαν ότι στην Ελλάδα κυκλοφορεί «η προσπάθεια της κυβέρνησης να χαλαρώσει την τρόικα» τους ήρθε ταμπλάς; Έτσι οι βρυξελλιώτες διέρρευσαν με την σειρά τους ότι «η κ. Κατσέλη ζήτησε μόνη της το ραντεβού, εμείς δεν αρνούμαστε να δούμε κανένα, αλλά δεν συζητήσαμε τίποτα για τον ιδιωτικό τομέα». Μεγάλο άδειασμα. Γιατί είπαμε, η τρόικα στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει μέτρα, μόνο να συστήσει. Έτσι απέτυχε για ακόμα μια φορά η προσπάθεια να φορτώσει η κυβέρνηση δικές της αποφάσεις στους τροϊκανούς.


Και ερχόμαστε στον μέγα οικονομολόγο Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Οι γιουρογκρουπάτοι του χρέωσαν σημαντικές καθυστερήσεις και εκτροχιασμό των στόχων. Αποφάσισαν το βράδυ της Δευτέρας να παγώσουν τις συζητήσεις για διευκολύνσεις στην αποπληρωμή του δανείου (που η κυβέρνηση μας πλάσαρε σαν τετελεσμένο γεγονός), μέχρι να δουν απτά αποτελέσματα. Μάλιστα ο Γερμανός υπουργός οικονομίας φέρεται να είπε στον δικό μας: «Ό,τι πετύχατε μέχρι τώρα...

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις...


Από το Ποντίκι

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Το ρολόι του χρέους

Το “ρολόι του χρέους” (debt clock) αποτελεί μία επινόηση του αμερικανού Seymour Durs, ο οποίος, το 1989 δημιούργησε μία μεγάλη ηλεκτρονική κατασκευή συνεχούς μεταβαλλόμενης απεικόνισης του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ, κοντά στην Times Square της Νέας Υόρκης.

Το “ρολόι του χρέους” δε συνιστά έναν επιστημονικό τρόπο στιγμιαίου και διαρκούς υπολογισμού αλλά ανάλογα με τα διαθέσιμα στοιχεία, αναπροσαρμόζονται και οι προβλέψεις του. Το χρέος που απεικονίζεται στο “ρολόι” είναι χρήματα που θα τα πληρώσουμε εμείς. Μέσα από αυξημένη φορολογία, μέσα από λιγότερες κρατικές δαπάνες και επενδύσεις.

Δείτε το ρολόι του ελληνικού χρέους εδώ.

Δείτε αναλυτικά στοιχεία για το ελληνικό χρέος εδώ.

Ενημέρωση για το ρολόι του ελληνικού χρέους από τον Βαγγέλη Οικονομάκη (πηγή: eurocapital.gr)

Οι έδρες και η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Σύμφωνα με την Απόφαση 22/2010 του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, οι έδρες και η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας έχουν ως εξής:


Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

3 Δεκεμβρίου: επέτειος της ναυμαχίας της Έλλης

Στις 3 Δεκεμβρίου του 1912 διεξήχθη η ναυμαχία της Έλλης που ήταν η πρώτη από τις δύο μεγάλες μάχες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, μεταξύ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Οθωμανικού Στόλου. Η ναυμαχία έγινε στην έξοδο των στενών των Δαρδανελίων με αποτέλεσμα τον εγκλεισμό του Οθωμανικού Στόλου εντός των στενών και τη νίκη του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η αφορμή

Τους πρώτους μήνες του πολέμου, ο ελληνικός στόλος υπό τη διοίκηση του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, κατελάμβανε ένα-ένα τα νησιά του Αιγαίου ξεκινώντας από τη Λήμνο. Μετά την κατάληψη της Τενέδου στις 24 Οκτωβρίου 1912 ο Κουντουριώτης έστειλε τηλεγράφημα στο ναύαρχο του τουρκικού στόλου Ραμίζ Μπέη με το μήνυμα «Σας περιμένομεν». Έτσι περίμεναν την αντίδραση των Τούρκων και την έξοδό τους από τα Στενά.

Η ναυμαχία

Το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου 1912 άρχισε η έξοδος του τουρκικού στόλου από τα Στενά. Οι καπνοί του τουρκικού στόλου φαίνονταν καθαρά και έτσι τα ελληνικά ελαφρά σκάφη ειδοποίησαν έγκαιρα την ελληνική ναυαρχίδα για την έξοδο.
Στον τουρκικό στόλο προηγούνταν το καταδρομικό Μετζιτιέ και τρία αντιτορπιλικά ακολουθούμενα από τη ναυαρχίδα Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα και ακόμα τρία θωρηκτά (Τουργούτ Ρέις, Μεσουντιέ και Ασάρι-ι-Τεφίκ). Στο τέλος ακολουθούσαν τα αντιτορπιλικά του στόλου και πλωτό νοσοκομείο σε γραμμή παραγωγής.
Μετά την ειδοποίηση για την έξοδο του τουρκικού στόλου από τα Στενά, ο ελληνικός στόλος κίνησε να τους συναντήσει με επικεφαλής τη ναυαρχίδα Αβέρωφ ακολουθούμενη από τα θωρηκτά Ύδρα, Σπέτσες και Ψαρά. Ακολουθούσαν τα αντιτορπιλικά Αετός, Ιέραξ, Λέων και Πάνθηρ, γνωστά και ως Θηρία.
Ο τουρκικός στόλος επειδή δεν ήθελε να απομακρυνθεί από τα φρούρια της ακτής έστριψε δεξιά κατευθυνόμενος προς...

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας

Το πρωί του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου 2008, σε ένα συμπόσιο ψυχοθεραπευτών για τα προβλήματα της νεολαίας στο κέντρο της Αθήνας το μήνυμα ήταν σαφές: Η κοινωνικοπολιτική πίεση που ασκείται στους νέους ανθρώπους ήταν αναπόφευκτο πως, κάποια στιγμή, θα ξέσπαγε με απρόβλεπτες συνέπειες.

Λίγες ώρες αργότερα, ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός στην περιοχή των Εξαρχείων από τις σφαίρες του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, πυροδοτώντας σχεδόν πρωτόγνωρες βίαιες κοινωνικές αντιδράσεις, σε ολόκληρη της χώρα.



Από το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα

Η προοπτική του καιρού τις επόμενες ημέρες

Αν και βρισκόμαστε αρχές Δεκέμβρη, ο καιρός στο χωριό μας με τίποτα δε θυμίζει αρχές χειμώνα. Προηγήθηκε ένας Νοέμβριος που τα κύρια χαρακτηριστικά του ήταν οι υψηλές θερμοκρασίες, οι λίγες βροχές και η παρατεταμένη επικράτηση νοτιάδων που είχε ως αποτέλεσμα την έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Μετά την πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας από χτές το απόγευμα 4/12 , φαίνεται πως η νέα εβδομάδα ξεκινά με σταδιακή άνοδο τουλάχιστον έως την Πέμπτη 9/12 και χωρίς κάποιο αξιόλογο φαινόμενο. Από την Παρασκευή, τα προγνωστικά μοντέλα θέλουν ψυχρές έως πολύ ψυχρές αέριες μάζες να φτάνουν στο κατώφλι των βορείων συνόρων μας, που το Σαββατοκύριακο η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι εντυπωσιακή, ενώ από πλευράς φαινομένων αυτά θα εντοπίζονται στην περιοχή του Αιγαίου και γύρω από αυτό (Ανατολικά ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα). Όσον αφορά την ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού, ο καιρός μάλλον ξηρός θα είναι χωρίς όμως να αποκλείονται κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στις βόρειες και ανατολικές πλαγιές του ορεινού όγκου, ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Στίς 13/12, φαίνεται πως ένα χαμηλό βαρομετρικό αναπτύσσεται στην περιοχή του Ιονίου με αποτέλεσμα κινούμενο αυτό ανατολικά να επηρεάσει την Κεντρική Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής μας), όπου σε συνδυασμό με τις αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις που δεν αποκλείεται να επισκεφθούν ακόμα και την Αράχωβα.

Για τη συνέχεια με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που μελετάμε, φαίνεται πως στις 17/12 η ψυχρή μάζα μετατοπίζεται βορειότερα και τη θέση αυτής να καταλαμβάνουν πιο θερμές αέριες μάζες.

Για τα Χριστούγεννα είναι επισφαλής οποιαδήποτε πρόβλεψη καθώς τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι ρευστά.

Για ο,τιδήποτε νεότερο θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

Γεώργιος Οικονόμου - Νικόλαος Δαλαρούγκας

Συνελήφθη ο βασιλιάς των spam mail


Το FBI εντόπισε και συνέλαβε τον Ρώσο που είναι υπεύθυνος για την παραγωγή του 1/3 των spam mail παγκοσμίως.

Μετά από μακροχρόνια έρευνα το FBI βρήκε τα ίχνη του υπεύθυνου που βρίσκεται πίσω από το δίκτυο Mega-D botnet το οποίο ευθύνεται για την αποστολή εκατομμυρίων spam mail.

Ο βασιλιάς των Spam που σε κάποια φάση κατάφερε και διαχειριζόταν το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής spam mail, είναι Ρώσος και ονομάζεται Oleg Nikolaenko.

Οι αρχές τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στο Las Vegas μέσω, δύο εμπόρων που προωθούσαν τα προϊόντα τους μέσω του botnet. Τελικά το FBI ύστερα από έρευνα εντόπισε δύο λογαριασμούς Gmail και μέσω αυτών απέδειξαν ότι ο Nikolaenko είχε στην κατοχή του τα command and control files του Mega-D. Η δίκη του Nikolaenko θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες στο Wisconsin ενώ ο Mega-D botnet έχει ήδη τεθεί εκτός λειτουργίας.

Από το Newsit

Πρόταση προς Έλληνες bloggers...

Μετά τη προχθεσινή πράξη... λατρείας του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης προς ΟΛΟΥΣ μας, τα blogs της Χαλκιδικής ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ και προβοκάτορας (ως ελάχιστο φόρο τιμής) προτείνουν σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες bloggers:

Να ανακηρυχθεί η χθεσινή μέρα (3η Δεκεμβρίου), σε «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ Θεόδωρου Πάγκαλου»!!!
(έτσι κι αλλιώς τόσες… γελοίες Παγκόσμιες Ημέρες» γιορτάζουμε).

Αυτή θα έχει και …ειδικό βάρος !!! Διαδώστε το.

Βάλτε σε όλα τα blogs το «έμβλημα» του μεγάλου... αστή των bloggers (και των ανώνυμων σχολιαστών)… Άντε λέμε, γιατί αργήσαμε κιόλας !!!

Από respentza
Top